"אני פשוט בחורה שאוהבת מסקרה". הציטוט הזה של אמיליה קלארק (חאליסי בשבילכם) די מסכם את מערכת היחסים שלנו עם המוצר: אהבה שאינה תלויה בדבר. הבחורה הממוצעת תגיע לשלב בחייה שבו היא זונחת את הפריימרים, האיילינרים והצלליות ונותרת נאמנה רק למוצר הצריכה הבסיסי ופוקח העיניים הזה. יחד עם זאת, גם הזוגיות (שלא לומר תלות) הזאת לא חפה מטעויות, והשימוש היומיומי העקבי לאו דווקא מרגיל אותנו להמנע מהן. יצאנו לחפש את השגיאות הכי נפוצות שאנחנו עושות עם המסקרה שלנו, וגם כמה פתרונות יצירתיים שיסייעו לכולנו להיות חכמות יותר.

לא כל המרבה זה משובח

ההיגיון הוא לכאורה פשוט: ככל שנמרח שכבות רבות יותר של מסקרה על הריסים, כך המראה שיווצר יהיה מודגש ובולט יותר. אבל האמת היא שמרבית המסקרות שקיימות בשוק מיועדות למריחה של עד שתי שכבות ומריחה עודפת של שכבה רטובה על שכבת מסקרה יוצרת מראה גבשושי ולא טבעי, ולא בקטע טוב ובובתי כמו שאתן עשויות לחשוב. גם בכל הנוגע לכמות החומר שרצוי לדלות מהשפופרת - כדאי להמנע מהגזמה. המברשת בדרך כלל תעמיס על עצמה יותר מסקרה ממה שבאמת צריך ולכן מומלץ להסיר את עודפי החומר ולהגיע לכמות שמספקת כיסוי הולם אך לא עודף.   

 

סיבוב חוזר

כולנו מכירות את הרגע הזה ביום שבו האיפור שלנו זקוק לאיזה תגבור או רענון. הבעיה המרכזית עם מסקרה היא שבניגוד לצללית או שפתון, הניסיון הזה לא ממש עובד ויוצר מראה לא אחיד של הריסים. לכן, אם את רוצה לצלוח את היום עם מריחה אחת של מסקרה בחרי במסקרה עמידה שתרוץ איתך למרחקים ארוכים.

 

להגיע לשורש הענין

מריחה נכונה של מסקרה מתבצעת לאורכו של הריס כולו - מהבסיס ועד לקצה. אם את דבקה בקיצורי דרך שמפנקים רק את הקצוות את עלולה לקבל מראה ריסים קצר יותר מאורכם האמיתי.

 אל תעגלי פינות

אם את נוהגת להשתמש במעגל ריסים, עשי זאת לפני שאת מורחת מסקרה. שימוש במעגל לאחר מריחת המסקרה גורם לריסים להתעגל באופן מלאכותי ולא טבעי ומכביד עליהם.

 

הרגלים ישנים

אם את ג'אנקית אמיתית של טיפוח בוודאי שוכבות אצלך מספר מסקרות בהן את משתמשת בו זמנית. מתי פתחת כל אחת מהן? רק אלוהים יודע. את בטח מודעת לכך שבכל מה שקשור לאיפור עיניים את חייבת להיות זהירה במיוחד ולכן ההמלצה המקובלת היא לא להשתמש במסקרה שפתוחה יותר משישה חודשים. כמובן שצריך להתייחס לסביבה ולתנאים בהם המסקרה מאוחסנת ולאופן בו היא "מתנהגת". אם יש לך חשש, ולו הקטן, שעבר זמנה, זה הזמן לסור ולהתחדש באחרת באחת מחנויות הפארם.    

 

סימנים של חולשה

מריחה של מסקרה עלולה להיות פעולה מלכלכת, זאת עובדה. ברגע שאנחנו מניפות את הריסים מעלה אנחנו מסתכנות בכך שהקצוות שלהם יותירו את חותמם המוכר על העפעף. קיימות שתי אסכולות מרכזיות לטיפול במריחות הללו: האחת גורסת שצריך להסיר אותן מיד כשהן קורות (מה שנקרא "על רטוב") והשנייה ממליצה בחום לחכות עד שהן תתייבשנה ואז להסיר אותן מבלי שיימרחו עוד יותר. כדי לא להכניס אתכן להתחבטות, מומלץ פשוט להמנע מהן. איך? פטנט אחד הוא להחזיק מעל העין חתיכת נייר קטנה שתספוג את עודפי המסקרה שמצטברים על העור במגע עם הריסים ופטנט נוסף הוא לחכות מספר שניות עם הריסים מופנים כלפי מטה עד  שהמסקרה מתייבשת.

 

בלי אוויר

המסקרה שלך נוטה להתייבש? בחני את האופן שבו את מכסה את המברשת בצבע. תנועות פמפום אנכיות עשויות להחדיר בועות אוויר למיכל ולגרום לייבוש מיותר של הנוזל. כדי להגיע לציפוי אחיד של המברשת בכמות צבע מדויקת, הניעי אותה בתוך מיכל הצבע בתנועות סיבוביות עדינות. 

חוק ההתיישנות

כמו לכל מוצר טיפוח, גם למסקרה יש אורך חיים ממוצע ששומר על ביצועים מושלמים. אם את מרגישה גבשושים במריחה או שחתיכות קטנות של מסקרה נושרות על הפנים שלך אחרי השימוש, אולי הגיע הזמן להתאהב באחרת.  

 

 

A post shared by Luxury Mink and Silk Lashes (@thelashlife.online) on Apr 6, 2017 at 6:57am PDT