mako
פרסומת

המסיבה הגדולה בעולם: מיליונים חגגו גביע ספרדי

נבחרת ספרד סיירה עם האוטובוס הפתוח ברחובות מדריד. לפני כן התארחו אלופי העולם במעון ראש הממשלה ספאטרו, שאמר: "זה גביע של כולם"

פורסם:
הקישור הועתק

חגיגות הזכיה של ספרד במונדיאל, שנמשכו אל תוך הלילה ביום ראשון היו רק ההכנה. אלופי העולם הטריים נחתו אתמול במדריד ופתחו ביום של קבלות פנים וברכות. אחרי שהשחקנים נחו במלון הם יצאו למפגש חגיגי עם המלך חואן קרלוס ועם ראש הממשלה, חוסה לואיס רודריגס ספאטרו.

השחקנים פגשו את מלך ספרד, חואן קרלוס, המלך עבר שחקן אחרי שחקן ובירך אותם, סרחיו ראמוס אפילו חיבק את הוד מעלתו, שאמר: "אתם דוגמא לספורטיביות ואצילות, של עבודת צוות טובה. תודה, אלופים, בשם כל בית המלוכה והמדינה".

השחקנים הצטלמו עם משפחת המלוכה והגביע, והקפטן איקר קסיאס אף העניק לבנותיו הקטנות של הנסיך הזדמנות להחזיק בו.

אחר כך המשיכו השחקנים למעון ראש הממשלה ספאטרו, שאמר: "אני מברך את 23 השחקנים, כמו כל הספרדים. זה הניצחון שלהם אבל גם של כל העם, היינו מאחוריהם. זה גביע של כולם ושל כל הדורות של השחקנים שניסו להגיע אליו. תודה לכם. אני רוצה להזכיר במיוחד את השחקן שכבש את שער הניצחון (אנדרס אינייסטה) וזכר חבר שכבר לא איתנו (דניאל חארקה). אין מחווה יותר טובה מזו לנוער שלנו".

האוטובוס של ספרד ברחובות מדריד (GettyImages)
האוטובוס של ספרד ברחובות מדריד (GettyImages) | צילום: מערכת ONE
פרסומת

אינייסטה הגיב למחווה של ראש הממשלה ואמר: "תודה על קבלת הפנים. אני גאה להיות חלק מהנבחרת הזו. הגביע הוא הכל". קסיאס אמר במעמד: "שמה של ספרד יהיה בפסגה לארבע שנים. הגביע הזה הוא בשבילכם, גבירותיי ורבותיי, בנים ובנות, תודה לכולכם". המאמן ויסנטה דל בוסקה הוסיף: "הגביע הזה, הניצחון הזה מוקדש לכם ולכל משפחת הכדורגל הספרדי".

ספאטרו צ´אבי (רויטרס)
ספאטרו צ´אבי (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

לאחר מכן השחקנים עלו על האוטובוס הפתוח, כמיטב המסורת, וכעת מפלסים את דרכם בין ההמונים ששוטפים את מדריד במסלול של כחמישה קילומטרים. למעלה ממיליון אנשים אמורים להצטופף ברחבי המסלול שיעשה האוטובוס. מדובר בכמות גדולה בערך פי ארבעה מהקהל שגדש את הרחובות בזמן משחק הגמר מול הולנד, כ-250 אלף.

פרסומת
ספרד חוגגת ברחובות (רויטרס)
ספרד חוגגת ברחובות (רויטרס) | צילום: מערכת ONE
חיל האוויר הספרדי פרגן גם הוא לנבחרת (רויטרס)
חיל האוויר הספרדי פרגן גם הוא לנבחרת (רויטרס) | צילום: מערכת ONE
האוטובוסקה מחפש חנייה ברחובות תל אביב (רויטרס)
האוטובוסקה מחפש חנייה ברחובות תל אביב (רויטרס) | צילום: מערכת ONE
פרסומת
האוטובוס של ספרד (רויטרס)
האוטובוס של ספרד (רויטרס) | צילום: מערכת ONE
ספרד חוגגת (רויטרס)
ספרד חוגגת (רויטרס) | צילום: מערכת ONE
הילדים וקסיאס בארמון (רויטרס)
הילדים וקסיאס בארמון (רויטרס) | צילום: מערכת ONE
פרסומת

השחקנים פצחו בשירת "קמפאונס, קמפאונס" על האוטובוס, והקהל כמובן המשיך איתו. ג'רארד פיקה, אחד השחקנים היותר בולטים בחגיגות, איבד את חולצתו לאחר זמן קצר מאוד. ארבלואה, שישב על המעקה, איבד את שיווי המשקל ונפל פנימה.

ספרד במעון ראש הממשלה (רויטרס)
ספרד במעון ראש הממשלה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE
אינייסטה (רויטרס)
אינייסטה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE
פרסומת
קסיאס (רויטרס)
קסיאס (רויטרס) | צילום: מערכת ONE
נבחרת ספרד (רויטרס)
נבחרת ספרד (רויטרס) | צילום: מערכת ONE
ספרד (רויטרס)
ספרד (רויטרס) | צילום: מערכת ONE
פרסומת
שרה קרבונרו (GettyImages)
שרה קרבונרו (GettyImages) | צילום: מערכת ONE