רפאל נדאל חוגג (צילום: רויטרס)
רפאל נדאל חוגג | צילום: רויטרס

המדורג מספר אחת בעולם, רפאל נדאל, שמחפש את תואר הגראנד סלאם השלישי שלו ברציפות, שרד הערב (שני) את המבחן הקשה ביותר שהיה לו עד כה באליפות ארה"ב הפתוחה וניצח את המדורג 55 בעולם, סאם קווארי מארה"ב, 2:6, 7:5, 6:7 ו-3:6 בדרך להעפלה שניה בקריירה לרבע גמר הטורניר.

נדאל שמט במהלך המשחק את המערכה הראשונה שלו בטורניר (למרות שהוביל 3:5 במהלכה) ונגרר לקרב צמוד במערכה השלישית אותה הוא ניצח 2:7 בשובר שיוויון מושלם.

מי שחשב שקווארי יעלם במערכה הרביעית, טעה. האמריקני המשיך להגיש מצוין, לרוץ לרשת בכל הזדמנות ולהימנע מראלים ארוכים מול הספרדי שמגיע לכל כדור.

במשחקון השישי, קווארי התעייף , נגרר אחרי נדאל לקו האחורי ונשבר ל-2:4.

סדרה של ווינרים מדהימים עם חבטת הפור הנד העניקו לאמריקני שש אפשרויות שבירה במשחקון הבא, שהיה המלהיב במשחק, אבל נדאל הציל את כולן כשהוא נותן את כולו בדרך ל-2:5. קווארי ניצל במשחק רק ארבע נקודות שבירה מתוך ה-15 שהיו לו למרות שנתן את פייט חייו.

קווארי, שירה 20 אסים במהלך המשחק, לא ויתר במשחקון ההגשה האחרון שלו לפני שנדאל הגיש למשחק כולו. נדאל חגג בסיום כמעט כאילו ניצח בגמר כשהוא יודע שנחלץ מסכנת הדחה אמיתית.

נדאל יפגוש ברבע הגמר את מרדי פיש האמריקני,שניצח די בקלות את גאל מונפיס מצרפת המדורג 32, 5:7, 2:6 ו-2:6.

"זה היה משחק משוגע, לא?", אמר נדאל . "הוא היה צריך להרוויח את הניצחון"- הגיב קווארי.

פיש, שמדורג במקום ה-35 בעולם, העפיל בפעם השניה בקריירה שלו לרבע גמר של טורניר גראנד סלאם אחרי שהגיע לאותו שלב גם באליפות אוסטרליה הפתוחה ב-2007.

זוהי הופעה תשיעית של פיש בפלשינג מדו במהלכה הוא הפתיע בסיבוב הקודם את המדורג תשיעי, חברו הטוב, ג'יימס בלייק. "הייתי נואש לשחק טוב הפעם בטורניר הזה, אבל נואש" אמר פיש, שעומד להתחתן ב-28 בספטמבר.

חואן מרטין דל-פוטרו מארגנטינה, המדורג 17, שם קץ לריצה של היפני בן ה-18 קאי נישקורי, כשניצח אותו 3:6, 4:6 ו-3:6. זה היה ניצחונו ה-23 ברציפות של דל-פוטרו. היפני היה הנציג הראשון של יפן בשמינית גמר אליפות ארה"ב מזה 40 שנה.

דל-פוטרו יפגוש ברבע הגמר באנדי מארי, המדורג שישי שהביס בקלילות את סטניסלס וורניקה המדורג 10 משוייץ, 1:6, 3:6 ו-3:6.

נשים: האחיות וויליאמס ייפגשו ברבע הגמר

האחיות וויליאמס הביסו את יריבותיהן בזו אחר זו וקבעו פגישה ברבע גמר אליפות ארה"ב. ונוס שמדורגת 7 בטורניר, הביסה את המדורגת 9 אגה רודנסקה הפולניה, 1:6 ו-3:6. סרינה הלכה בעקבותיה כשהביסה את סברין ברמונד הצרפתיה, 2:6 ו-2:6.

שתי האחיות כבר מנוסות מאוד בתהליך הזה, של המעבר ממגרש האימונים המשותף, למאבק על המגרש, אלא שלצערן ההגרלה הוועידה את המפגש הזה, בין שתי השחקניות החזקות בטורניר עד כה, כבר ברבע הגמר.

"זה מוקדם מדי, ולכן זה מאכזב להיפגש כבר בשלב הזה", אמרה סרינה, "נתנחם בעובדה שאחת מאיתנו תהיה בחצי הגמר. אין ספק שעבורי זה יהיה המפגש הקשה בטורניר".

ונוס ניצחה את סרינה בחודש יולי בגמר טורניר ווימבלדון. השתיים שיחקו 16 פעם אחת מול השניה, מתוכן עשר פעמים בטורנירי גראנד סלאם כשכל אחת מנצחת חמש פעמים. "אני אשמח שיהיה לי רקורד מנצח נגדה, יש לי סיכוי", אמרה ונוס.

השתיים זכו באליפות ארה"ב בשנים 1999-2002. סרינה פעמיים ו-ונוס פעמיים. מאז הזכיה שלה ב-2002, סרינה לא עברה את רבע הגמר, ונוס הגיעה פעם אחת לחצי הגמר.

סאפינה כבר ברבע הגמר

מדליסטית הכסף מבייג'ין, דינארה סאפינה, עשתה צעד נוסף לכיוון תואר הגראנד סלאם הראשון בקריירה שלה לאחר שגברה על אנה לנה גרונפלד מגרמניה 5:7 ו-0:6 ועלתה לרבע גמר אליפות ארה"ב הפתוחה שם היא תפגוש את פלאביה פנטה האיטלקיה.

סאפינה, שזכתה בטורניר ברלין לאחר ניצחונות על הנין וסרינה וויליאמס, העפילה לגמר טורניר הרולאן גארוס לאחר שהעיפה את מריה שראפובה, זכתה בטורנירים בלוס אנג'לס ובמונטריאול והעפילה לגמר הטורניר האולימפי, ממשיכה להציג כושר מצוין. אם היא תמשיך ביכולת הזאת ותזכה בטורניר הגראנד סלאם הרביעי של העונה, הרוסיה תעפיל לראש הדירוג העולמי.

סאפינה שברה ראשונה ועלתה ל-2:4 במערכה הראשונה אולם כשהגישה למערכה, נשברה בחזרה ואיפשרה לגרמניה להשוות ל-5:5. סאפינה לא ויתרה וזכתה בשני המשחקונים האחרונים של המערכה בדרך ל-5:7. המומנטום שלה נמשך במערכה השניה אותה היא סיימה עם 0:6 קליל.

גרונפלד, שפתחה את הטורניר במקום ה-141 בעולם, עשתה דרך ארוכה מהמוקדמות עם שישה ניצחונות רצופים כולל על דניאלה הנטוחובה בסיבוב הראשון ועל אליז קורנה הצרפתיה בסיבוב השלישי. הגרמניה, שכבר דורגה עמוק בטופ-20, עברה תקופה קשה מנטלית וירדה בדירוג עד המאיה השלישית בעולם, אך בזכות הטורניר בניו יורק היא צפויה לשוב למאיה הראשונה.

יריבתה של סאפינה בסיבוב הבא, המדורגת 16, פלאביה פנטה, שמה קץ להתאוששות של אמלי מורסמו כשהביסה אותה 3:6 ו-0:6. בכך פנטה רשמה את הישג השיא שלה בטורניר גראנד סלאם.

מורסמו ביצעה במשחק 14 טעויות כפולות ו-40 טעויות לא מחויבות והחל מהרגע שפנטה שברה ל-3:4 במערכה הראשונה היתה רק שחקנית אחת על המגרש.