סלע יפתח מול גארון, וינטרוב ימשיך מול ינוביץ'
הגרלת גביע הדייויס קבעה שהמחבט מספר 1 של ישראל יפתח את המפגש מול פולין ב-13:00 מול המדורג 362. הקפטן אייל רן: "השחקנים מוכנים למפגש"
הגרלה טובה לנבחרת הדייויס של ישראל. המחבט הבכיר, דודי סלע, יפתח ב-13:00 את המפגש בין נבחרת ישראל לזו של פולין במסגרת הבית האירופי-אפריקני מספר אחת, כשישחק מול המדורג 362 בעולם, מרסין גארון.
גארון הגיע לישראל לאחר שהחליף את המחבט הבכיר של פולין, מיכאל פריז'זני, המדורג 113 בעולם. היתרון הגדול של הנבחרת הישראלית הוא בכך שהמפגשים ייערכו לעיני הקהל הביתי ברהמ"ש, יתרון אדיר למדורג 86 בעולם, דודי סלע.
מי שישחק לאחר סלע הוא המחבט מספר שתיים של ישראל, אמיר וינטרוב.
האחרון ישחק מול המחבט הבכיר של פולין, ג'רי ינוביץ', שמדורג במקום ה-150 בעולם.
המפגש מול ינוביץ' יהיה המשחק הראשון בו וינטרוב מייצג את ישראל. האחרון נקרא לייצג את מדינתו בשל פרישתו של הראל לוי.


רן: "שמחים שדודי ראשון", סלע: "עדיף לאמיר שאעלה קודם"
המחבט מספר אחת של ישראל, דודי סלע, התייחס למפגש: "אני מרגיש טוב לשחק במגרש שאנחנו אוהבים ורוצה כבר לעלות כבר ולשחק. לי זה לא משנה מתי אני אשחק אבל זה עדיף לאמיר שאני אעלה קודם".

אמיר וינטרוב, שייצג בפעם הראשונה את ישראל, הודה בהתרגשות: אנחנו לא מכירים את הפולנים חוץ מפה ושם בתחרויות. זה עדיף לי לשחק שני, אני אתענג כרגיל על העובדה שאני אצפה בדודי מהספסל ואשתדל לקחת ממנו את הכוח למשחק שלי. אנחנו מצפים מהקהל שיעשה את העבודה שלו כרגיל".
יוני ארליך התייחס לקרב הזוגות: "אני ואנדי יודעים מה אנחנו שווים, אנחנו באים בכושר מצוין ויודעים שעומד בפנינו אתגר גדול, אבל האתגר שלהם גדול יותר. יהיה בהתחלה לחץ אבל אני אשתחרר מהר".

בן זוגו של ארליך, אנדי רם, הוסיף: הרמות שוות במפגש, היתרון שלנו זה הביתיות. הקהל חם והבאנו ניצחונות גדולים בעבר, גם בלחץ צריך להביא את הנקודות בסוף השבוע הזה".
הקפטן הפולני, רדוסלב סימצ'ניק, הודה בצורה חד משמעית: "אנחנו צריכים שלוש נקודות ולא משנה לנו סדר המשחקים".

ג'רי ינוביץ', שיפגוש את אמיר וינטרוב, אמר: "אהיה מסוכן. סוג המגרש לא משנה לי, העיקר שאשחק את המשחק שלי. יש לנו סיכויים ואנחנו נלחם".
מריוס פירסטנברג שיפגוש עם עמיתו את אנדי רם ויוני ארליך בקרב הזוגות, ציין: "אין ספק שבדייויס המשחק מול אנדיוני הוא אחד הקשים שאפשר לקבל בגביע דיוויס". חברו מרסין מטקובסקי הוסיף: "יהיה קשה, הקהל יפריע לנו אבל גם ילחץ אותם ואנחנו מקווים לנצח את כל המפגש". מרסין גארון, שהוקפץ למפגש בשניה האחרונה, סיכם: "אני שמח להיות כאן, לייצג את ארצי ואעשה את המיטב".


