התיקון: ג'וקוביץ' בגמר אליפות ארה"ב
חודש אחרי שהופתע בחצי הגמר בטוקיו, נולה נקם בזברב עם 6:4, 2:6, 4:6, 6:4, 2:6 וזכה במפגש עם מדבדב על תואר הגראנד סלאם ה-21 בקריירה. האם הסרבי יצליח להשלים שנה מושלמת, לעקוף את רוג'ר פדרר ורפאל נדאל ולחקוק את שמו באותיות זהב בספרי ההיסטוריה?


הפתיחה, למעשה, לא הייתה חלקה עבור ג'וקוביץ' שנשבר במשחקון ההגשה החמישי שלו ונקלע לפיגור מערכה, אבל ידע לחזור מהר מאוד כדי להשלים מהפך במערכות. עם זאת, זברב בהחלט היווה יריב ראוי פעם נוספת וכפה מערכה חמישית בה קור הרוח והנסיון של הסרבי באו לידי ביטוי. נולה שבר בשתי ההזדמנויות הראשונות ולמרות שנשבר ל-2:5, ענה בשבירה מהירה משלו כדי לסגור עניין ולהבטיח את מקומו בגמר.
וחייבים גם לתת מילה טובה למי שעשוי לשלוט בטניס העולמי בימים נטולי הביג 3. זברב, האלוף האולימפי להזכירכם, נתן פייט גדול נוסף לנולה והראה פעם נוספת שמקומו בטופ הטניסאים הגדולים בעידן הנוכחי. הגרמני חותם שנה מוצלחת מבחינתו עם שתי העפלות לחצי גמר גראנד סלאם (רולאן גארוס וארה"ב) ומדליית זהב אולימפית אחת נוצצת.
וכבר בראשון בערב, ג'וקוביץ' ייאבק על הזכות להיות הטניסאי עם הכי הרבה תארי מייג'ור בקריירה כשיפגוש את מדבדב. ל-2021 הסרבי נכנס עם 17 תארי גראנד סלאם בלבד וניצחון על הרוסי בגמר אוסטרליה היה זה שפתח את השנה המדהימה שלו וכעת יוכל לעשות סגירת מעגל מדהימה, להשלים זכייה רביעית בארה"ב וראשונה מאז 2018 ולחלוף על פני שני יריביו ההיסטוריים.