mako
פרסומת

"עשיתי הכל על מנת להרוויח חיים חדשים"

פרטים נרחבים נחשפו על פרשת מולאי: "ראו את הפחד בעיניו"

פורסם:
הקישור הועתק
(getty)
(getty) | צילום: ספורט 5

בקרב חצי הגמר מול קאסה (getty)
בקרב חצי הגמר מול קאסה (getty) | צילום: ספורט 5

אליפות העולם בג'ודו 2019 הייתה ההזדמנות של כולנו לחוות את שבירת המחסום של הפוליטיקה בספורט, כששגיא מוקי היה יכול לעמוד על הפודיום עם מתמודד איראני - סעיד מולאי. אולם, האלוף היוצא הפסיד בחצי הגמר וגם בקרב על הארד, כאשר ספקולציות רבות עלו בנוגע לניסיון שלו להפסיד בכוונה כחלק מהוראה מלמעלה. היום (שני) איגוד הג'ודו העולמי פרסם פרטים נרחבים אודות הסיפור, כולל דרמות רבות מאחורי הקלעים על ההחלטות של מולאי.

כמו מוקי, האלוף הטרי, גם מולאי פתח את התחרות בצורה מצוינת, כאשר אחרי הסיבוב השלישי יותר ויותר דיבורים עלו על כך שמפגש איראני-ישראלי עשוי להתרחש בטוקיו. והדרמה האמיתית התחילה לקראת רבע הגמר, אליו מולאי העפיל והוגרל מול חסן חלמורזאייב, האלוף האולימפי. מאמנו קיבל טלפון לפני הקרב משר הספורט של מדינתו וקיבל הוראה לפרוש מהתחרות.

לפי הדיווח מאחורי הקלעים, ההוראה כללה איום כלפי מולאי ומשפחתו. הג'ודאי מירר בבכי, וקיבל הרבה תמיכה ממארגני אליפות העולם. אחד הבכירים שם אמר: "ביליתי יום שלם איתו וראיתי את הפחד בעיניים שלו. הוא היה צריך להתמודד עם השלכות שמעבר לשליטה שלו. ממש חסר אונים".

מולאי לאחר מכן נפגש עם נשיא האיגוד, מרכוס וייזר, שהבטיח לו כי יקבל תמיכה מלאה ללא שום קשר להחלטה שיקבל אם לפרוש או להמשיך להתחרות. בסופו של דבר, האלוף היוצא בחר לקחת את הסיכון ולהילחם על הכבוד וחירות הספורט, ובסופו של דבר העפיל לחצי הגמר.