מדליית זהב לאלונה טל פרנקו בגביע האתגר
המתעלמת רשמה הישג נהדר בפורטימאו. כסף לנבחרת ישראל בגמר התרגיל המשולב

אלונה טל פרנקו (מכבי תל אביב) זכתה היום (ראשון) במדליית הזהב בגמר תרגיל האלות במסגרת גביע האתגר בהתעמלות אמנותית בפורטימאו, פורטוגל.
פרנקו הציגה תרגיל מצוין בגמר וקיבלה ציון של 29.650 בדרך למקום הראשון על הפודיום ולמדליית זהב. מוקדם יותר בתחרות סיימה פרנקו במקום השישי בקרב רב והעפילה לגמרים בתרגילי הכדור והאלות. בכדור היא סיימה חמישית. את המתעמלות האישיות מלוות המאמנות איילת זוסמן וג׳ולייטה קנטלופי, לצד השופטת מריה ויינבלט רביבו והמעסה רוני שחורי. לנבחרת הקבוצתית צפוי עוד גמר תרגיל משולב בהמשך הערב.
בתוך כך, נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית ממשיכה לרשום הישגים בגביע האתגר עם זכייה במדליית הכסף בגמר התרגיל המשולב וזכייה במדליית הארד בגמר תרגיל חמשת הכדורים.
בתרגיל המשולב השיגה הנבחרת הקבוצתית קיבלה ציון של 27.700 וסיימה במקום השני על הפודיום.
בתרגיל חמשת הכדורים, הנבחרת הקבוצתית קיבלה ציון של 26.500 וסיימה במקום השלישי על הפודיום. את הנבחרת מייצגות אגם גב (הפועל רמת אליהו ראשון לציון), ארינה גבוזדצקי (מכבי אשדוד), אביגיל שווד (הפועל רמת אליהו ראשון לציון), טאיה סוקולנקו (מכבי תל אביב), סופיה פרז’ין (מכבי מקפ”ת פתח תקוה) וקרן סובול (מועדון עירוני חולון).
את הנבחרת הקבוצתית מלוות המאמנות איילת זוסמן, נטליה סטיפנובה ואלה סמופלוב, לצד נטשה אסמולוב כמנהלת הנבחרת. אלה סמופלוב משמשת גם כשופטת בתחרות, ורוני שחורי מלווה את הנבחרת כמעסה.
לאחר גמר תרגיל החישוק, הוחלט בצוות המקצועי שלא להמשיך את השתתפותה של דניאלה מוניץ ביתר הגמרים, לאחר שלא חשה בטוב. ההחלטה התקבלה מתוך רצון לשמור על כוחותיה לקראת אליפות אירופה הקרובה בוורנה. בנבחרת מסרו: "לאחר הגמר הוחלט בצוות המקצועי שלא להמשיך את השתתפותה של דניאלה ביתר הגמרים, כיוון שלא חשה בטוב. ההחלטה התקבלה מתוך רצון לשמור על בריאותה וכוחותיה".
את המתעמלות האישיות מלוות המאמנות איילת זוסמן וג׳ולייטה קנטלופי, לצד השופטת מריה ויינבלט רביבו והמעסה רוני שחורי. גמרי האלות, הסרט והתרגיל המשולב יתקיימו בהמשך היום.