mako
פרסומת

התייקרות ברכבי יונדאי המחושמלים

כלמוביל מעלה מחירים בהתאם לעדכונים במיסוי הירוק. במקביל - הערכות לשנה מגוונת מבחינת היצע הדגמים, כולל הפתעה מרעננת לשוחרי הנהיגה הספורטיבית

פורסם:
הקישור הועתק
sportFive1253477
צילום: ספורט 5
יונדאי i20 N
יונדאי i20 N | צילום: ספורט 5

מותג יונדאי מסיים גם את 2022 עם היקף המסירות הגדול ביותר בישראל עם למעלה מ-45 אלף יחידות, אולם כמו רוב המותגים להם כלי רכב מחושמלים, הוכרזה עליית מחירים לא קלה לעכול בחלק מהסדרות המובילות של החברה בארץ בשל עדכונים שנעשו במיסוי הירוק. בה בעת, ציינו כלמוביל כי נכון להיום דגמי מיצובישי לא צפויים להתייקר ונראה שגם בחברת מרצדס ובג'נסיס נשמרים המחירים כפי שהיו, פחות או יותר.

במסגרת עלית המחירים, כך למשל, דגם האלנטרה ההיברידית בגרסת פרמיום התייקר ב-5000 שקלים ל-158 אלף שקלים. גרסת סופרים התייקרה גם היא בשיעור דומה והתייצבה על 160 אלף שקלים. הדגם הבכיר בהיצע, ה-לקשרי, תומחר מחדש ב-170 אלף שקלים במקום 165 אלף שקלים. יונדאי Kona החשמלי בגרסת הטווח הקצר שלו (305 קילומטרים בין טעינות) התייקר ב-4000 שקלים וכעת מחירו עומד על 153 אלף שקלים.

ואולם, את הגידול הדרמטי ביותר בשורותיה של יונדאי, רושם הדגם המחוזר ביותר - איוניק-5. הדגם החשמלי המלא של כלמוביל זינק בלא פחות מ-14 אלף שקלים בגרסאות פרסטיג' וסופרים, כך שגרסת הכניסה לעולמות האיוניק-5 מתומחרת מעתה ב-214 אלף שקלים. דגם האיוניק עלית, מוסיף על כך ומתייקר ב-15 אלף שקלים; דגם זה, המצויד בהנעה כפולה, 305 כ"ס עם האצה ל-100 קמ"ש ב-5.2 ש' וטווח נסיעה של 480 קילומטרים, ימכר כעת תמורת 270 אלף שקלים.

חידושים