sportFive1268836 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
"יש קו ברור בין הג'ודו למשפחה" שני הרשקו (getty) | צילום: ספורט 5

קרדיט: עודד קרני, איגוד הג'ודו בישראל

משפחות הן חלק שגרתי בעולם הספורט, וכאן בביצה המקומית אנחנו יכולים להצביע על כמה מהן. המשפחה הבולטת מכולן כרגע בעולם הג'ודו הישראלי, היא משפחת הרשקו: שני, מאמן נבחרת הנשים, ואחייניתו רז, שבשבת האחרונה זכתה במדליית הזהב בגרנד סלאם תל אביב. היום (שלישי) השניים דיברו בראיון משותף במגרש פתוח.

רז, שהפכה לספורטאית הבכירה בארץ בשנה האחרונה, דיברה על המומנטום המדהים שהיא נמצאת בו בחודשים האחרונים: "בסך הכול זאת תחושה ממש כיפית לעמוד על ראש הפודיום, והפעם במיוחד בתחרות בבית עם הקהל העוטף", סיפרה הג'ודואית בהתייחס להישג האחרון שלה,  "המטרה תמיד אותה מטרה, לעלות למזרן ולהילחם, ובתחרות הזאת יצאתי עם זהב. עכשיו אני ביפן במחנה אימונים מתכוננות לאליפות עולם במאי ומקווה התוצאה תהיה טובה משנה שעברה".

שני נשאל על העבודה שעוד נותרה לה בעבודה עם רז, שכיום מדורגת שנייה בעולם: "תמיד יש לאן להשתפר, הסברתי לרז שדווקא בגלל שהמצב שלה טוב, זה הולך להיות יותר קשה לשפר אותה. אנחנו מבינים מה הבעיות הספציפיות מול היריבות הספציופיות, ועמלים במקומות האלה כדי להשתפר".

קשר הדם בין השתיים וודאי מעלה ספקות על אופן היחס, אך המאמן מיסמס את הרעיון של יחס מועדף כלפי אחייניתו: "אצלנו בנבחרת כולנו משפחה, וכלם מתייחסים כמו לאל משפחה והאמת מאוד פשוטה, רז היא כמו כל ספורטאית והדרך הכי טובה לרצות אותי זה להביא מדליות, וכשהיא עושה את זה טוב אני אוהב אותה יותר" הוסיפה בבדיחות.

"אין טראש טוק, לא קורה ולא יקרה", אמרה רז,  "מאז שאני זוכרת את עצמי המערכת יחסים זה שהוא המאמן ואני הספורטאית. זה הטייטל בכל מקום שאנחנו נוסעים אליו, וזה לא זולג למקומות אישיים. כשצריך לחטוך בראש אני חוטפת כמו כולם, לפעמים קצת יותר. הוא יודע להגיד את הדברים הטובים, ממש כמו כולם". בסוף התשובה, שני אמר בהומור: "היא לא שילמה תשלום חודשי למועדון שהתאמנה כילדה. היום היא משלמת חזרה בריבית דה ריבית".

מאמן הנבחרת הוסיף: "כל המשפחה שלי עברה אצלי בג'ודו, כולל הילדים שלי, ומתוך בחירה בחרתי שלא לאמן אותם בגילאים צעירים, כי הרגשתי שזאת תהיה בעיה עבורי. רז היחידה שהגיעה לגיל כזה שאני מאמן היום בצורה אישית ואינטנסיבית. אני מכיר לא מעט מקרים שהקשרים האלה השפיעו לרעה, אני החלטתי מראש שאם אני אזכה להגיע למצב כזה אז היחס שהמשפחה תקבל ממני יהיה שווה לכולם".

שני התייחסה לקשר בין השניים בשאלה על הזהות המינית שלה: "מעולם לא יצאתי משום ארון, תמיד הייתי שלמה עם עצמי ומי שאני, ולא הרגשתי שאני צריכה להגדיר את עצמי.אני במקרה בזוגיות עם אישה, וזה בסדר. שני הוא דוד שלי ומשפחה אבל קודם מאמן. יש קו מאוד ברור בג'ודו. יש רגעים שאני משתפת או ברגעים אישיים ויש רגעים שלא, ואני תמיד יודעת שהוא יהיה שם, אבל הקו מאוד ברור לשנינו".

לסיום הג'ודואית ומאמנה דיברו על התחרות הכי גדולה שנמצאת באופק- אולימפיאדת פריז 2024: "אין רצון שהתחרות כבר תגיע. אנחנו מנצלים כל יום כדי להגיע טוב יותר, לא רוצים לאחר את הזמן", אמר שני, ולאחר מכן שני הוסיפה, "יש עוד דברים לשפר ולעבוד עליהם כדי שנגיע יותר טובים וחדים".