mako
פרסומת

שתי מדליות ארד לריסנזון בגמר הגראנד פרי

המתעמלת רשמה הסטוריה כשסיימה במקום השלישי בתרגילי החישוק והכדור והיתה לישראלית הראשונה שזוכה במדליה בתחרות שמסכמת את השנה

פורסם:
הקישור הועתק
אירה ריסנזון. מקום שלישי בכדור ובחישוק (רויטרס)
אירה ריסנזון. מקום שלישי בכדור ובחישוק (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

הישג מצוין למתעמלת הישראלית, אירה ריסנזון, שקבעה הערב (ראשון) הסטוריה אישית ולאומית כשזכתה ב-2 מדליות ארד בגמר הגראנד פרי בברלין - בחישוק ובכדור.

זוהי הפעם הראשונה שמתעמלת ישראלית זוכה במדליה בגמר גראנד פרי, הגמר שמסכם את כל תחרויות הגראנד פרי במהלך השנה ולשם מגיעות המתעמלות שהציגו את היכולת הטובה ביותר לאורך השנה.

ראוי לציין כי תחרויות הגראנד פרי הן תחרויות בינלאומיות ברמה גבוהה יותר מסבב גביע העולם. את ישראל ייצגו השנה ריסנזון ונטע ריבקין וכאמור, ריסנזון רשמה הישג מרשים.

בחישוק היא השיגה תוצאה של 27.516 ואילו בכדור היא סיימה בתוצאה של 27.633. כמו כן היתה ריסנזון קרובה למדליה שלישית, כשסיימה במקום ה-4 בחבל עם 26.966. את הגמר הרביעי שלה בסרט היא סיימה 8 עם 26.432.

גם נטע ריבקין ייצגה את ישראל בהצלחה, כשעלתה ל-3 גמרים. את הגמרים בכדור (27.049) וסרט (27.083) היא סיימה במקום השישי ובחבל היא סיימה 7 עם 26.357.

נטע ריבקין. זכתה במדליית כסף בהונגריה (GettyImages)
נטע ריבקין. הסתפקה במקום השישי (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

בתחרות נטלו חלק רק 16 מתעמלות מכל העולם, דבר המלמד על הרמה הגבוהה שהיתה, מאחר וכאמור הגיעו מהטובות ביותר. מה שמלמד עוד על ההישג של ריסנזון וריבקין.