בולט. כרגיל, ניצח בקלות רבה מאוד (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
בולט. כרגיל, ניצח בקלות רבה מאוד (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

ג'וגינג של צהרי יום שישי, אפשר לכנות כך את ריצת חצי הגמר ב-200 מטרים של אוסיין בולט באליפות העולם. ואם למישהו היה ספק, זה לא מנע ממנו לנצח בקלילות את המקצה שלו עם 20.31 שניות, תוצאה איטית במאית השניה מזו שקבע לפנות בוקר ולהבטיח את מקומו בגמר שייערך מחר (שבת) ב-15:20.

הרבה לפני הפסילה המפורסמת ב-100 מטרים, בולט הצהיר לפני הגיעו לתחרות כי הוא איננו מתכוון לשבור הפעם שיאי עולם אלא רק להגן על תאריו. אך אולי זה אובדן התואר ב-100 מטרים שנותן את התחושה כי בולט מגיע רעב במיוחד ל-200.

בולט פתח את ריצת חצי הגמר במהירות אדירה וכהרגלו בריצות מוקדמות (ולמען האמת גם בריצות גמר) לקראת הישורת הוא החל במבטים לצדדים והאטת הקצב עד כמעט לכדי הליכה מהירה. שיאן העולם נראה בכושר מצוין לקראת הגמר בריצה האהובה עליו ובהחלט אפשר לקוות לתוצאה איכותית במיוחד.

כריסטוף למטרה הבטיח את מקומו בגמר נוסף כשניצח במקצה חצי הגמר הראשון עם 20.17 שניות, מאית שנייה איטי משיאו האישי והמהיר ביותר בחצי הגמר.

שמיניית הגמר המלאה: כריסטוף למטרה (צרפת), ניקל אשמיד (ג'מייקה), אוסיין בולט (ג'מייקה), ג'ייסומה סעידי אנדורה (נורבגיה), וולטר דיקס (ארה"ב), אלונסו אדוארד (פנמה), ברונו דה בארוש (ברזיל), רונדל סורילו (טרינידד וטובאגו).

בולט (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
בולט (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

האלופה האולימפית ב-200 מטרים, ורוניקה קמפבל בראון הג'מייקנית, הוסיפה לעצמה גם את תואר אלופת העולם כשניצחה בגמר משכנע עם 22.22 שניות ונישלה את אליסון פליקס, מדליסטית הזהב בשלוש האליפויות האחרונות מהתואר. פליקס, שזכתה בכסף ב-400, סיימה רק במקום השלישי עם 22.42 שניות. מדליית הכסף הלכה לאלופת העולם הטרייה ב-100 מטרים, כרמליטה ג'טר האמריקאית שקבעה 22.37 שניות.

ורוניקה קמפבל בראון (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
ורוניקה קמפבל בראון (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

3.5 סיבובים היה נראה כי תיתכן סנסציה אדירה בריצת ה-400x4 מטרים. ארה"ב, שזכתה בשלוש אליפויות העולם בריצה הזו, הייתה רק במקום השלישי לאחר פתיחה חלשה של שלושת רציה הראשונים, גרג ניקסון, ברשון ג'קסון ואנג'לו טיילור. אלא שאז נטל את המושכות לשון מריט, סגן אלוף העולם בפיניש אדיר וערמומי עקף את אל.ג'יי ואן זיל הדרום אפריקאי ולאופרד גרין הג'מייקני והבטיח זהב רביעי ברציפות למדינתו עם זמן של 2:59:31 דקות. דרום אפריקה, ללא אוסקר פיסטוריוס שרץ בחצי הגמר אך לא בגמר, זכתה במדליית הכסף עם 2:59:87 דקות, ג'מייקה זכתה במדליית הארד עם 3:00:10 דקות.

ויויאן צ'רויוט הקנייתית השלימה דאבל בריצות הארוכות, לאחר שהוסיפה לתואר אלופת העולם ב-10,000 מטרים גם את הזהב ב-5,000. צ'רויוט ניצחה בזמן של 14:55:36 דקת והקדימה את בת ארצה סילביה קיבט, שקבעה 14:56:21 דקות. מסרט דפאר האתיופית זכתה בארד עם 14:56:94 דקות.

לרון מריט (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
לרון מריט (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

קסטר סמניה, אלופת העולם המכהנת ב-800 מטרים שעמדה בעין הסערה לאחר שהייתה צריכה להוכיח את מיניותה הנשית לא התקשתה להעפיל לריצת הגמר כשניצחה במקצה חצי הגמר שלה עם 1:58:07 דקות, התוצאה הטובה ביותר שלה השנה והמהירה ביותר בחצי הגמר. נראה כי סמניה שרשמה עונה לא יציבה במיוחד, הגיעה מוכנה לדאגו ותיאבק ביום ראשון על זהב שני ברציפות באליפות עולם.

תחרות הטלת הכידון לנשים תיזכר כאחת מהאיכותיות ביותר באליפות הודות לשתי מטילות מופלאות, שיאנית העולם, ברבורה ספוטקובה הצ'כית ומריה אבקומובה הרוסייה. אבקומובה הנפלאה הציתה תחרות מצוינת כשכבר בניסיון שני הטילה את הכידון למרחק של 71.25 מטרים, אך הסיפור הגדול היה בניסיון החמישי של שתיהן. ספוטקובה רשמה תוצאה נהדרת של 71.58 מטרים, אך אבקומובה אף התעלתה כשזרקה למרחק של 71.99 מטרים בדרך למדליית זהב עם שיא אליפות חדש, מרחק של 29 סנטימטרים משיא העולם של ספוטקובה.

מריה אבקומובה מפחידה את הצלמים באליפות העולם (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
מריה אבקומובה מפחידה את הצלמים באליפות העולם (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

דווייט פיליפס הצליח לייצר רק שתי קפיצות מתוך שש ניסיונות, אך אחת מוצלחת בניסיון השני בה קבע 8.45 מטרים סידרה לו את תואר אלוף העולם בקפיצה לרוחק. מיטשל וואט האוסטרלי היה אמנם הקופץ היציב ביותר השנה אך לא הצליח לתרגם זאת לניצחון בגמר והסתפק במדליית הכסף עם 8.33 מטרים. אנגונזידשה מקושה מזימבבוואה, שהוא גם רץ 100 מטרים מצוין, זכה בארד עם 8.29 מטרים.

תחרות דרמטית התפתחה בהדיפת כדור ברזל לגברים. דויד סטורל הגרמני פתח מצוין כשהדף את הכדור למרחק של 21.60 מטרים בניסיון שני ועלה למקום הראשון. בניסיון הרביעי הצליח המחזיק בתוצאת השנה בעולם, דילן ארמסטרונג הקנדי לעקוף אותו כשקבע 21.64 מטרים, אלא שבניסיון השישי והאחרון סטורל הצעיר (21), אלוף עולם לקדטים ולנוער בעברו הדף למרחק של 21.78 מטרים וזכה במדליית הזהב ראשונה בבוגרים.