mako
פרסומת

השני ברצף: רוגליץ' הבטיח זכיה בוואלטה

הסלובני שרד התקפה של קרפאס בקטע ה-17. מרטין יסיים רביעי. גודו ניצח בשלב ההררי

פורסם:
הקישור הועתק
sportFive1051225
צילום: ספורט 5

יסיים רביעי, מרטין (נועה ארנון)
יסיים רביעי, מרטין (נועה ארנון) | צילום: ספורט 5

פרימוז' רוגליץ' הוא הרוכב הטוב ביותר של הוואלטה 2020. הרוכב הסלובני, שסיים שני בטור דה פראנס, לא איבד הפעם את היתרון שלו בשלב המכריע ושרד את ההתקפה של יריבו ריצ'ארד קרפאס, כדי לחצות את קו הסיום של קטע 17 במקום העשירי, שהבטיח לו את החולצה האדומה במדריד, בקטע הטקסי שייערך מחר.

רוגליץ' למעשה ישמור על התואר שלו מ-2019 ויקח איתו לשלב האחרון יתרון של 24 שניות על פני ריצ'רד קרפאס, שתקף ב-3 הקילומטרים האחרונים באלטו דה לה קובאטיליה, אבל האקוודורי של אינאוס גראנדיר הצליח לקזז רק 21 שניות במצטבר, כשסיים במקום ה-8. דויד גודו מגרופאמה זכה בשלב ההררי האחרון וכשהקדים את גינו מאדר השוויצרי ואת יון איסאגירה הספרדי. לצרפתי היה זה ניצחון שני במירוץ השנה.

דן מרטין שקיווה לעמוד על הפודיום, איבד גובה וסיים במקום ה-18, כפיגור דקה אחרי יו מקארתי מקבוצת EF. האירי יסיים במקום הרביעי - הגבוה ביותר של רוכב סטארט אפ ניישן בגראנד טור מאז הקמת הקבוצה. האירי גם ניצח שלב בתחילת המירוץ ויסיים מבחינתו טור ספרדי מוצלח ביותר, כשהוא ימוקם רביעי, 2:43 דקות אחרי רוגליץ'. קארתי יסיים 47 שניות אחרי החולצה האדומה במקום השלישי ב-GC.

הנציג הישראלי עומר גולדשטיין סיים במקום ה-87 והבטיח את הגעתו למדריד בכך ישלים את הגראנד טור הראשון שלו. לישראלי, המדורג 107, היה חלק משמעותי בהצלחה של הקבוצה הישראלית שעזרה לדן מרטין לסיים במקום הרביעי.