כעס גדול: אליפות ישראל לנוער תידחה?
הנהלת איגוד השחייה שוקלת לדחות את התחרות, ההורים והאגודות זועמים


כעס גדול בקרב אגודות השחייה בישראל והורי שחיינים, לאור הודעות שקיבלו האגודות מאיגוד השחייה על האופצייה לדחות את אליפות ישראל לנוער. אליפות ישראל לבוגרים אמורה להיערך בתאריכים 9-12.7.25, אך לאור העובדה כי במשך כ12 ימים לא בוצעו אימונים כהלכה בעקבות המלחמה עם איראן, הכוונה היא לצרף את הבוגרים לאליפות הנוער שנקבעה לתאריכים 24-28.7.25. וכאמור כעת, נשקלת האופצייה לדחות את המועד לתאריכים 27.7-31.7.
הנבחרת הבוגרת תהיה באותה העת באליפות העולם בסינגפור ולא תוכל להתחרות, ועתה גם חלק משחייני הנוער שכבר קבעו תכניות וטיסות לחו"ל לתאריכים שאחרי האליפות (התאריך המקורי), וגם הם לא יוכלו להשתתף באליפות שנקבעה כבר בתחילת השנה.
בנוסף תוכניות האימון של השחיינים והאגודות צריכות להשתנות בהתאם לדחיית האליפות, וכעת הם עומדים בפני סיטואציה מאתגרת מאוד.
מאיגוד השחייה נמסר בתגובה: במשך כל תקופת המלחמה עם איראן, נפגעה קשות שגרת האימונים של הנבחרות וההכנה שלהן לתחרויות, ובכללן אליפות ישראל. על מנת לאפשר חזרה למחזור אימונים עלתה הצעה לדחות את האליפות בשבועיים, ולשלבה עם אליפות הנוער, כפי שהיה בשנים עברו. ההצעה תובא לדיון בהנהלה, כאשר אנו מודעים שלכל אפשרות ישנם יתרונות וחסרונות. לצערנו המלחמה פגעה גם בענפי הספורט השונים ואנו עושים הכל על מנת לאפשר לשחיינים והשחייניות לחזור לשגרת אימונים ותחרויות.