נשיא המדינה יתארח בארמונו של נשיא צרפת
מקרון יקבל מחר את פניו של הרצוג, לקראת טקס פתיחת האולימפיאדה

נשיא צרפת עמנואל מקרון, יקבל מחר (שישי) את פניו של יצחק הרצוג, נשיא מדינת ישראל, בארמון האליזה, מעונו הרשמי ומשרדו של נשיא צרפת, לקראת טקס הפתיחה של אולימפיאדת פריז 2024.
שני הנשיאים יביעו מחדש את רצונם להמשיך במאבק המשותף נגד הטרור ונגד האנטישמיות. במסגרת זו, נשיא צרפת יחזור על מחויבותה של צרפת להבטיח את ביטחון הספורטאים של המשלחת הישראלית. הוא גם יביע את תנחומיו לנשיא מדינת ישראל בעקבות ההתקפות האחרונות ובעקבות ההודעה על מותם של חמישה חטופים ברצועת עזה.
לנוכח מספר הנפגעים בקרב האוכלוסייה האזרחית בעזה והמצב ההומניטרי, נשיא צרפת יקרא להשיג ללא דיחוי הפסקת אש מיידית וממושכת כדי לאפשר את שחרורם של כל החטופים, כולל שני אזרחים צרפתיים, וכן את העברת הסיוע הרפואי וההומניטרי המסיבי. שני המנהיגים ידונו גם בחיפוש אחר פתרון מדיני לסכסוך על בסיס שתי מדינות כדי להבטיח שלום וביטחון לכל תושבי האזור.