mako
פרסומת

הושקו 3 בולים חדשים למשחקים הפראלימפיים

השירות הבולאי הנפיק בולים של ענפי הכדור-שער, חתירה וטניס כיסאות גלגלים

פורסם:
sportFive1441837
צילום: ספורט 5
הקישור הועתק
sportFive1441837
צילום: ספורט 5

mako

השירות הבולאי של דואר ישראל, שאמון על עיצוב והנפקת הבולים הרשמיים של מדינת ישראל, מנפיק שלושה בולים חדשים לכבוד המשחקים הפראלימפיים שמתקיימים בימים אלה בפריז. שלושה בולים מוקדשים לענפי ספורט פראלימפיים: כדור-שער, חתירה וטניס בכיסאות גלגלים.

המשחקים הפראלימפיים הם משחקים מקבילים למשחקים האולימפיים (`פָּרָ` - מהמילה הלטינית `מקביל`). המשחקים הפראלימפיים הראשונים התקיימו ברומא 1960 והם היוו הגשמת חזונו של פרופ` סר לוודויג גוטמן, רופא יהודי שברח עם משפחתו מפולין עם עליית הנאצים וניהל בית חולים שיקומי בסטוקמנדוויל, אנגליה. גוטמן היה הראשון ששילב את הספורט בכלל ואת הספורט התחרותי בפרט כחלק מתהליך שיקום של חיילים בריטים נפגעי חוט שדרה שהגיעו לבית החולים.

מאז מתקיימים המשחקים הפראלימפיים אחת לארבע שנים, ומ-1988 הם מתקיימים באותה עיר בה מתקיימים המשחקים האולימפיים, באותם מתקנים ובאותו כפר אולימפי ותחת אותה ועדה מארגנת. ישראל הייתה מחלוצות הספורט הפראלימפי הבין-לאומי. בשנות השישים, השבעים והשמונים זכו הספורטאים הפראלימפיים הישראלים, רובם נכי צה"ל בהישגים מרשימים ובמדליות רבות.

במשחקים הפראלימפיים בפריז משתתפים כ-4,000 ספורטאים מתוך כ-180 מדינות. במשך 10 ימים יתחרו הספורטאים ב-22 ענפי ספורט. במשלחת הישראלית צפויים להתחרות 27 ספורטאים ב-10 ענפים.
mako
בול כדור-שער



חתירה



טניס בכיסאות גלגלים




את שלושת הבולים הפראלימפיים החדשים עיצבה אוסנת אשל והם יהיו זמינים לרכישה החל מתאריך 10/9. על כל בול ערך נקוב.

הנפקת בול רשמי של מדינת ישראל היא אירוע ממלכתי, סמלי וחגיגי, גם בעידן הדואר האלקטרוני והמסרים המיידיים כאשר השימוש היום-יומי בשליחת מכתבים עם בול הולך ופוחת. כיום יש בישראל ובעולם אלפי אספני בולים שמנויים לשירות הבולאי של דואר ישראל, ומקבלים ראשונים את הבולים החדשים, לצד מעטפת `היום הראשון`.