mako
פרסומת

מצאו את הצפון: שלושער לג`ונתן דייויד, 0:6 היסטורי לקנדה על קטאר

צפו בתקציר: תצוגת תכלית סידרה לחבורה של ג`סי מארש ניצחון ראשון אי פעם במונדיאל. האדומים במקום הראשון בבית 2, עם אותו מספר נקודות כמו שוויץ (4). הקטארים נותרו ב-9 שחקנים

פורסם:
הקישור הועתק
sportFive1734884
צילום: ספורט 5

תצוגת תכלית: במשחק השמיני שלהם בגביע העולם, הקנדים עשו היסטוריה הלילה (בין חמישי לשישי), עם שלוש נקודות הראשונות אי פעם בטורניר, כאשר הביסו את קטאר 0:6 במשחק שהיה במעמד צד אחד. החבורה של ג`סי מארש, שנמצאת בתהליך גדילה משמעותי עשתה צעד ענק לעבר שלב 32 האחרונות.

גיבור הערב של המארחת היה ללא ספק ג`ונתן דיוויד שהשלים שלושער ענק (29, 45, 92), החלוץ של יובנטוס שהגיע בכושר לא טוב לטורניר, וגם מול בוסניה לא נראה במיטבו, הציג הופעת ענק בונקובר לעיני הקהל הביתי. מי שעוד הצטרפו לחגיגה הם קייל לארין שכבש את שערו השני בטורניר (16). נתן דילן - סאליבה שכבש בחופשית נהדרת (64), וחגג עם חולצתו של איסמעילה קונה שירד באלונקה קודם לכן, כאשר שער עצמי של מוחמד אל מנעאי נעץ עוד מסמר בארון של הנבחרת מהמפרץ.


חניכיו של ז`ולן לופטגי, שהגיעו לאחר השוויון הדרמטי מול שווייץ, איבדו הזדמנות גדולה להתקרב לשלב הבא וכעת יזדקקו לתוצאה טובה מול בוסניה במחזור האחרון של בית ב` כדי להישאר בתמונה, ובמטרה לחפש את ניצחונם הראשון אי פעם במונדיאל. הנבחרת מהמפרץ היא אמנם אלופת אסיה, אך פערי הרמות בהתמודדות היו נראים לעין בכל רגע.

קייל לארין שוב היה האיש של ג`סי מארש שעשה את העבודה עבור קנדה. חלוץ סאות`המפטון עט על ריבאונד ברחבה לאחר הדיפה של אבו נאדה והעלה את הקנדים ליתרון 0:1 על קטאר כבר בדקה ה-16. בהמשך, ג`ונתן דייויד, חלוצה של יובנטוס, הכפיל את היתרון בדקה ה-29 לאחר שהשתלט על כדור מהאוויר ושלח וולה אדיר לרשת.

מצבה של קטאר הסתבך עוד יותר בדקה ה-31, כאשר הומאם אחמד הורחק והשאיר את נבחרתו בעשרה שחקנים. הקנדים ניצלו את היתרון המספרי, ובתוספת הזמן של המחצית הראשונה השלים דייויד צמד וקבע 0:3 עם שערו ה-41 במדים הלאומיים.

פרסומת




גם לאחר ההפסקה נמשכה השליטה הקנדית: בדקה ה-51 הורחק אסים מאדיבו בעקבות עבירה קשה על איסמעיל קונה, שפונה באלונקה, וקטאר נותרה בתשעה שחקנים. בדקה ה-63 כבש סאליבה, שנכנס כמחליף במקומו של קונה, בבעיטה חופשית נהדרת וקבע 0:4, ואף הניף את חולצתו של חברו שנפצע כמחווה מרגשת. קנדה לא עצרה שם, ובדקה ה-75 נהנתה משער עצמי של מוחמד מנאעי שהעלה את התוצאה ל-0:5, לפני שדייויד השלים שלושער בדקה ה-90 וקבע את תוצאת המשחק.

כעת, קנדה תוכל להגיע למחזור האחרון מול שווייץ כשהיא תלויה בעיקר בעצמה במאבק על הכרטיס לשלב הבא. קטאר, מנגד, תתמודד מול בוסניה בידיעה שכל תוצאה מלבד ניצחון עלולה להותיר אותה מחוץ לשני המקומות הראשונים.