צעד בדרך לאלופות. צפו: 1:3 לוולנסיה על אייבאר
העטלפים פתחו פער של שלוש נקודות מסביליה. אוטמנדי, פארחו ואלקאסר הבקיעו. ניצחון יקר לגרנאדה

ולנסיה עשתה הערב (ראשון) צעד גדול לעבר חזרה לליגת האלופות אחרי הפסקה של שנתיים. העטלפים הכניעו 1:3 במסטאייה את אייבאר והגדילו את הפער מהמקום החמישי לשלוש נקודות (שהן בעצם ארבע, שכן לוולנסיה יתרון על סביליה במאזן הפנימי), כשבקופה נותרו 9 נקודות בלבד. בתחתית, גרנאדה השיגה ניצחון יקר, 1:2 על חטאפה, ושמרה על סיכוי סביר לשרוד בליגה הבכירה.
ולנסיה - אייבאר 1:3
אחרי התיקו בחוץ עם ראיו וייקאנו - שפגע במעט במעמד שלה במאבק על הכרטיס לליגת האלופות - ולנסיה חזרה למסלול הניצחונות בסטייל, והשיגה שוב מקדמה על פני סביליה. ניקולס אוטמנדי (25), דני פארחו (56) ופאקו אלקאסר (71) כבשו עבור המארחת, שהיתה לאחרונה בצ'מפיונס בעונת 2012/13. מיקל ארואברנה רק צימק (84).
אגב, את המקום השלישי, שמבטיח עליה אוטומטית לשלב הבתים, יהיה קשה לעטלפים לתפוס, שכן הם מרוחקים 4 נקודות מאתלטיקו מדריד ובשבוע הבא מחכה להם מפגש עם ריאל מדריד בברנבאו. הפסד של ולנסיה במדריד, בתוספת ניצחון של אתלטיקו על לבאנטה, יבטיח לדייגו סימאונה את המקום השלישי.
מלאגה - אלצ'ה 2:1
כשנותרו שלושה מחזורים לסיום וכשהיא פותחת פער של 10 נקודות עם הניצחון, אלצ'ה הבטיחה רשמית את הישארותה בליגה. ג'ונתאס הנפלא כבש את שערו ה-12 העונה בליגה בדקה ה-29, לפני שבישל למריו פשאליץ' שהכפיל את התוצאה בדקה ה-89. חאבי גרה צימק 4 דקות בתוך תוספת הזמן לאנשוביס, אחרי שדודה החמיץ פנדל בדקה ה-75 ושער של חואנמי נפסל בגלל נבדל.
חטאפה - גרנאדה 2:1
ניצחון קריטי לקבוצה מאנדלוסיה, שצימקה את הפער מחוף מבטחים לשלוש נקודות בלבד, שלושה מחזורים לפני סיום העונה. יוסוף אל-עראבי כבש צמד עבור האורחת (14 בפנדל ו-59). פדרו לאון, אקס ריאל מדריד, השווה זמנית בדקה ה-45.
תוצאה נוספת: אספניול - ראיו וייקאנו 1:1