(האתר הרשמי של ברצלונה) (צילום: ספורט 5)
(האתר הרשמי של ברצלונה) | צילום: ספורט 5
נחשב לכישרון ענק בקולומביה (getty) (צילום: ספורט 5)
נחשב לכישרון ענק בקולומביה (getty) | צילום: ספורט 5

השם הבולט ביותר של חלון ההעברות בינואר היה כמובן של פליפה קוטיניו, אותו רכשה ברצלונה מליברפול תמורת 160 מיליון יורו, אבל הוא לא היחיד שהגיע לבלאוגראנה. למעשה, השחקן הנוסף בא לתפקיד הרבה יותר חשוב לבארסה מאשר קוטיניו: עמדת הבלם.

יריי מינה הפך לקולומביאני הראשון אי פעם שחותם בבלאוגרנה. לאחר שנה של מעקב אחריו, החליטו במועדון להחתימו תמורת 12 מיליון יורו ולהנחית סוף סוף שחקן בעל פוטנציאל ענק לעמדה הכל כך בעייתית שלהם.

מינה נולד בעיר קטנה בשם גווצ'נה שבדרום מערב קולומביה למשפחה של שוערים. לאביו יש שמונה אחים, כאשר חמישה מהם שימשו כשוערים בקולומביה. למרות מימדיו שמגיעים ל-1.95 מ', מינה רצה להיות שחקן שדה, אך נוסה תמיד כקשר, עד שהגיע לקבוצה המקצוענית הראשונה שלו, דפורטיבו פאסטו, שם הוסט לראשונה לעמדת הבלם. "כל כך שמחתי על ההזדמנות שהמאמן נתן לי. ניסיתי לעשות את הטוב ביותר בכל משחק כדי לא לאכזב אותו", הוא אמר אז, וזה הצליח לו בהמשך.

ההצלחה של מינה בשנתיים האחרונות היא מטאורית. הבלם הפך מהר מאוד לעמוד התווך בהגנה של פלמייראס הברזילאית ושל נבחרת קולומביה. בהמשך הוא זכה עם אינדפנדיינטה סנטה פה בקופה סודאמריקנה, וכן בתואר השחקן הצעיר הטוב ביותר בדרום אמריקה.

גם בפלמייראס מינה קצר שבחים ונבחר ל-11 הטובים ביבשת, מה שהוביל את ראשי בארסה להתחיל ולעקוב אחריו בראשות פפ סגורה, המנהל המקצועי של המועדון. "אתם חייבים לבוא לראות את מינה. הוא מתנשא לגובה של קרוב לשני מטרים ונחשב אחת מהתגליות הגדולות של הכדורגל עולמי", קרא מאמנו בנבחרת, חוסה נסטור פקרמן, לענקיות היבשת לעקוב אחרי הכישרון, עד שברצלונה שמה את ידיה עליו.

יעמוד בסיר הלחץ של ברצלונה? (getty) (צילום: ספורט 5)
יעמוד בסיר הלחץ של ברצלונה? (getty) | צילום: ספורט 5

מינה הוא הימור, אבל כזה שיש את פוטנציאל להפוך לאחד הטובים בעולם. הבלם מתאפיין בכל הנתונים שבלם צריך: הוא גבוה, מהיר, חזק ומאוד אתלטי. יחסית לגובהו ולתפקידו, השליטה שלו בכדור היא טובה והוא יודע מתי לשחרר אותו, תכונה חשובה לשחקן שמשחק בבארסה, קבוצה שאוהבת מאוד להניע כדור.

משחק הראש שלו הוא יוצא מן הכלל והוא כבר כבש לא מעט שערים כתוצאה ממצבים נייחים. מן הסתם, עקב גובהו הוא מנצח ברוב המאבקים באוויר, בין אם בהגנה או בהתקפה. מינה משחק עם המון ביטחון ושקט נפשי, ויכול לתפקד לצד ג'רארד פיקה או במקומו.

אז פוטנציאל כאמור יש, אבל מה לעשות שבכדורגל יש משתנים נוספים. בין היתר, חשובה מאוד ההתאקלמות. אסור לשכוח שהוא בסה"כ בן 23 שעוזב לראשונה בחייו את דרום אמריקה ומגיע לאחת מהליגות הטובות בעולם ובוודאי לאחר הקבוצות הטובות והלחוצות בעולם, אם לא הטובה שבהן.

מעבר לנושא ההתאקלמות, חיסרון שיכול להיות משמעותי עבורו היא העובדה שהוא מגיע באמצע העונה ואת קדם העונה הוא לא ערך עם הקבוצה. מינה בעצם צריך להיכנס ולהוכיח את עצמו באמצע השנה כשהכל הולך מצוין לברצלונה.

שמח, זה מה שבטוח (getty) (צילום: ספורט 5)
שמח, זה מה שבטוח (getty) | צילום: ספורט 5
חיסרון נוסף שיכול להיות בעייתי עבור מינה ובכלל עבור שחקנים בגודלו הוא שיטת המשחק של בארסה שאוהבת ללחוץ גבוה. במקרה כזה, מינה שרגיל לשחק בטוח מאחור, ייאלץ לעמוד כ-40-50 מטרים מהשער של טר שטגן ומול חלוצים מהירים בעלי תזמון טוב יותר, זו עלולה להיות בעיה מאוד רצינית עבור הבלם המעט מסורבל. פיקה למשל למד להתגבר על בעיה זו באמצעות אינטליגנציית משחק גבוהה וכמובן שנים של ניסיון. כשמינה יתגבר על חיסרון זה, הוא בהחלט יהיה יכול להשתייך לרמות הגבוהות ביותר.

ההימור שמינה לקח אינו פשוט. הוא עוזב קבוצה שבה הוא אחד השחקנים העיקריים ומצטרף לקבוצה שבה הוא ככל הנראה יהיה שחקן מחליף בתחילה, דווקא בשנת מונדיאל. קשה לראות את פקרמן מוותר עליו בהרכב הפותח, גם אם ימעט לשחק בבארסה, אבל זה בהחלט הימור. במונדיאל בברזיל הגיעה קולומביה לטורניר עם צמד בלמים כמו מריו ייפס בן 38 וכריסטיאן זפאטה הבינוני ממילאן. בקיץ ברוסיה מרכז ההגנה הקולומביאני צפוי לכלול את מינה בצוותא עם דווינסון סאנצ'ס הנפלא מטוטנהאם, במה שמהווה ללא ספק, שדרוג ענק.

בין אם יתרון מקצועית או לא, בטווח המיידי אפשר להיות בטוחים שמינה יביא לברצלונה את שמחת החיים שלו. כשאתה משחק באותה נבחרת עם קוואדראדו וארמרו, אתה לא יכול להשאר אדיש לריקודי הרגטון והשיגועים. מינה הולך להכנס לנעליים של דני אלבס, מה שאומר שהשחקנים בחדר ההלבשה וגם האוהדים, יכולים לצפות לשלל ריקודים מהרפרטואר הפרטי שלו, אותו הוא נוהג לחלוק בעמוד האינסטגרם האישי. האם הוא יחייך גם מבחינה מקצועית? את התשובות נקבל בקרוב.