mako
פרסומת

הלחץ מדבר: הבעיות של נבחרת הולנד

אחרי שלושה משחקים בבתים, נבחרת הולנד לא מצליחה להתרומם. הבעיות במשחק הלחץ, הקישור האפרורי ושאלת המנהיגות בחלק האחורי. כל מה שמטריד את קומאן ביורו 2024 וגם: נקודות האור

פורסם:
הקישור הועתק
sportFive1411356
צילום: ספורט 5
זמן להתעורר, ממפיס והחברים (getty)
זמן להתעורר, ממפיס והחברים (getty) | צילום: ספורט 5

לפעמים קשה להתחבא אחרי האמת המרה. רונאלד קומאן כנראה עשה לא מעט שגיאות במהלך היורו הזה, אך תכונה אחת אצלו ראויה להערכה: הוא מדבר בכנות. בתום ההפסד 3:2 לאוסטריה הודה מאמן נבחרת הולנד בפני המצלמות: "הדבר היחיד הטוב שיצא מהמשחק הוא שאנחנו בחיים. לא היינו מספיק אגרסיבים, השחקנים לא תקשרו אחד עם השני ולפעמים רצנו כמו תרנגולים ערופי ראש למקומות לא נכונים. אם אתה משחק ככה, אתה לא יכול להצליח".

עם 4 נקודות בלבד ומקום שלישי בקושי, הולנד אומנם בשלב הבא, אבל מבינה שהיא מציגה עד כה כדורגל שלא מספיק אפילו לרבע הגמר, אפילו אם היריבה הבאה ממול היא רומניה הצנועה. עד כה החולצה הכתומה נראית כבדה על הגוף של מספר שחקנים ויש פער אדיר בין הצבע והאיכות שמביא הקהל ההולנדי, שהציף את רחובות ברלין, המבורג ולייפציג בשבועיים האחרונים, לבין האלילים שלהם על הדשא שלא מספקים את הסחורה, ונהנו בעיקר מחסדי השיטה כדי להיות בשמינית הגמר. 

לפני הטורניר היה סימן שאלה אחד גדול בנוגע לקישור של נבחרת הולנד. כזכור, פרנקי דה יונג, שנפצע באפריל בקלאסיקו, נגרע ברגע האחרון מהסגל בגלל פציעה, וכך גם טון קופמיינרס שנתן עונה נהדרת באטאלנטה. בלי השניים הללו, הקישור של הולנד הוא גם לא מנוסה וגם לא מספיק חזק כדי להוביל את הולנד להצלחה, לפחות על פי מה שראינו עד כה. כאשר מסתכלים על הקישור הספרדי, גרמני, צרפתי, אנגלי או פורטוגלי, אין בכלל מה להשוות. הולנד רחוקה מאוד מהטופ העולמי.

פירמן, משחק מזעזע מול אוסטריה (getty)
פירמן, משחק מזעזע מול אוסטריה (getty) | צילום: ספורט 5