mako
פרסומת

לא בגלל נבדל: זו הסיבה שלא נשרק פנדל

אופ"א גיבו את ההחלטה של טיילור אחרי נגיעת היד של קוקורייה. זעם בגרמניה

פורסם:
הקישור הועתק
sportFive1412807
צילום: ספורט 5

המשחק בין ספרד לגרמניה (1:2) ברבע גמר היורו היה מותח וגם מעורר מחלוקת. במהלך ההארכה, בזמן של 1:1, גרמניה דרשה פנדל לאחר נגיעת יד של מארק קוקורייה בתוך הרחבה. השופט אנתוני טיילור לא הגיב והמשחק נמשך, כאשר כמעט 24 שעות נותרו אוהדי הכדורגל ללא תשובה מוסדרת למה שהיה שם.

בתחילת המחצית השנייה של ההארכה הגיעה נגיעת יד ברורה של מארק קוקורייה בתוך הרחבה לאחר בעיטה של ג`מאל מוסיאלה. אנתוני טיילור לא הצביע על הנקודה הלבנה וגם צוות ה-VAR לא התערב. 

אופ"א גיבתה את ההחלטה של אנתוני טיילור והסיבה לאי השריקה לפנדל היא בגלל שהיד של קוקורייה היתה כאשר השחקן היה בעמדה טבעית.  ידו של קוקורייה הייתה מוטה כלפי מטה ובצורה אנכית, כך שלא הגדילה את גופו בצורה לא טבעית, כך לפי לשון תקנון השיפוט של אופ"א. זאת בשונה מהמקרה של יואכים אנדרסן, בלמה של דנמרק, שנגע בידו בכדור מה שהוביל לפנדל במשחק של גרמניה בשמינית הגמר.

 

פרסומת

 

יוליאן נגלסמן


בתקשורת הגרמנית סערו: "הייתה נגיעת יד ברורה של קוקורייה, זו שערוריית השיפוט הגדולה אי פעם. אין פנדל יותר ברור מזה, אם קוקורייה היה שחקן של מנצ`סטר יונייטד, אנתוני טיילור היה שורק ב-100% לפנדל. שדדו אותנו ומנעו מאיתנו לעלות לחצי הגמר".