נעלמו כהרף עין (GETTY) (צילום: ספורט 5)
נעלמו כהרף עין (GETTY) | צילום: ספורט 5
מיצ'ו. נאלץ לפרוש בגיל 29 בלבד (GETTY) (צילום: ספורט 5)
מיצ'ו. נאלץ לפרוש בגיל 29 בלבד (GETTY) | צילום: ספורט 5

באיזה מהירות תהילת עולם יכולה לחלוף, ברגע אחד אתה נמצא על פסגת ההר וחושב שאין דבר שיכול לעצור אותך ופתאום החיים נותנים לך סטירה מצלצלת שמחזירה אותך למקומך האמיתי. השחקנים הבאים היו למשך שנה אחד בלבד בטופ של הכדורגל וכהרף עין נעלמו משם כאילו איבדו את כוחותיהם כמו בסרט ספייס ג׳אם. למרות שלא מדובר בשמות הכי נוצצים, תמיד כיף להיזכר בסיפורים פיקנטיים כאלו על כדורגלנים שהיו בדרך למעלה אך משהו גרם לכך להעצר.

מיצ'ו - סוונסי 12/13
מיגל פרס קווסטה הידוע בכינויו מיצ'ו פרץ לחיינו בסערה וכמו המהירות שהוא הגיע אלינו כך הוא גם התנדף. אחרי עונה לא רעה בראיו וייקאנו הקשר ההתקפי הגיע לסוונסי הקטנה תמורת 2.5 מליון יורו בלבד ותחת מיכאל לאודרופ הציג את העונה הטובה בקריירה. מיצ'ו סחף את הברבורים עם 22 שערים בכל המסגרות שעזרו לקבוצה לסיים במקום התשיעי המכובד.

לאחר שהעונה הסתיימה מספר מועדונים פנו לסוונסי וההצעה הגבוה ביותר עבורו הגיעה ל-20 מליון יורו אך הברבורים סירבו בנחרצות וככל הנראה מתרחטים על כך עד היום. הספרדי לעולם לא חזר להציג את אותה הרמה לאחר שעבר פציעה כרונית בקרסול שבסופו של דבר גרמה לו לתלות את הנעליים בגיל 29 בלבד.

המעבר של סנטה קרוס לסיטי היה שאפתני מדי? (GETTY) (צילום: ספורט 5)
המעבר של סנטה קרוס לסיטי היה שאפתני מדי? (GETTY) | צילום: ספורט 5

רוקה סנטה קרוס - בלקבורן 07/08
הפרגוואי סומן כהבטחה גדולה מגיל צעיר וכבר בגיל 17 באיירן מינכן רכשה אותו על מנת שיוביל את המועדון בעתיד. למרות שהחלוץ קיבל קרדיט רב בסופו של דבר השידוך בין השניים לא צלח ואחרי שמונה עונות בבונדסליגה סנטה קרוס עבר בלקבורן רוברס של מארק יוז. בגיל 25 החלוץ נתן את עונת הפריצה שפילל עבורה זמן רב והוליך את הנוודים למקום השביעי בזכות 19 שערי פרמייר ליג.

למרות עונה בינונית למדי שנה אחר כך בלקבורן הצליחה לעשות אקזיט על סנטה קרוס כשמכרה אותו למנצ'סטר סיטי בתחילת עידן השייח'. בסופו של דבר הפרגוואי נכשל כמו ברוב המקומות בהן שיחק בקריירה ולמרות ששיחק במשך 17 שנים באירופה קשה להגיד שהצליח.

מייקל ריקטס - בולטון 01/02
החלוץ האלמוני נראה בשלב מסוים בתחילת המילניום כדבר הבא בכדורגל האנגלי. אחרי שהוליך את הוונדררס בחזרה לפרמיירליג, ריקטס פתח את העונה בצורה פנטסטית עם 13 שערי ליגה עד חודש ינואר שגרמו לו לקבל זימון ראשון לנבחרת אנגליה. באופן אירוני, מאז אותו זימון של של סוון-יוראן אריקסון לנבחרת שלושת האריות, הנסיקה של ריקטס נעצרה לגמרי כשהוא לא מצליח למצוא את הרשת בליגה פעם נוספת.

החלוץ המשיך לשחק בפרמייר ליג במשך שנתיים נוספות, שלא היו מוצלחות בלשון המעטה ובסופו של דבר חזר לצ'מפיונשיפ. באופן מפתיע או לא, האנגלי איבד את יכולת הכיבוש שאפיינה אותו ושמאז אותה חצי עונה קסומה הוא הפך להיות צל של עצמו.

גוויסה. זכה עם ספרד ביורו (GETTY) (צילום: ספורט 5)
גוויסה. זכה עם ספרד ביורו (GETTY) | צילום: ספורט 5

דני גוויסה - מאיורקה 07/08
החלוץ ששיחק ברוב הקריירה בליגות הנמוכות של ספרד פרץ לתודעה העולמית בגיל 26 כשזכה בתואר הפיצ'יצ'י בספרד עם 27 שערים (ביחד עם לואיס פביאנו). גוויסה תוגמל על היכולת הנהדרת באותו הקיץ כשזומן לסגל ספרד ליורו ואף כבש במשחק חצי הגמר נגד רוסיה.

בצעד מפתיע החלוץ בחר לעבור לפנרבחצ'ה ולמרות שנתיים סבירות המומנטום האדיר של גוויסה נעצר ובקדנציה השניה שלו בחטאפה כבש שלושה שערים בלבד. בשלהי הקריירה, החלוץ יצא להרפתקאות במלזיה ובליגה ההפרגוואית כשהוא תמיד יכול להיזכר בקיץ המופלא ההוא באוסטריה ובשוויץ כשהרים את גביע היורו לצד אגדות כמו אנדרס אינייסטה, צ'אבי ואיקר קסיאס.

מילוש קראסיץ' - יובנטוס 10/11
'פאבל נדבד' הבא מעולם לא עמד בציפיות הגדולות שלו ועזב לאחר שנה וחצי בלבד. כזכור, באותן שנים הגברת הזקנה ניסתה לחזור לקדמת הכדורגל העולמי אחרי פרשת הקאלצ'יופולי שהכתימה את איטליה והקשר הטכני שהזכיר בסגנון המשחק שלו את נדבד הגיע תמורת 15 מליון יורו. הסרבי פתח את הקדנציה הקצרה ביובנטוס בצורה נפלאה אך דעך בחצי השני של העונה.

העיתונות המקומית פרסמה כתבה על קראסיץ' שגרמה לשאר הקבוצות להבין כיצד עוצרים את הקיצוני ובסופו של דבר גם הביטחון שלו דעך. בסופו של דבר אפשר להגדיר את אותה עונה של ההביאנקונרי בתור כישלון, כשהיא סיימה את העונה במקום השביעי למרות שבעה שערים ושמונה בישולים של קראסיץ'. הקשר מעולם לא חזר לאותה יכולת אדירה משנת 2010 ובסופו של דבר מצא את עצמו משחק בליגה הפולנית.

לא רצה לחזור לאנגליה. זאקי (GETTY) (צילום: ספורט 5)
לא רצה לחזור לאנגליה. זאקי (GETTY) | צילום: ספורט 5

עמר זאקי - וויגאן 08/09
החלוץ פתח את הקריירה באנגליה בקול תרועה עם חמישה שערים משישה משחקים ושער יוצא דופן מבעיטת וולי באנפילד. היה נדמה שזאקי ירים את וויגאן הקטנה לגדולה אך בסופו של דבר המצרי חזר לגודלו הטבעי וסיים את העונה עם 11 שערים בכל המסגרות.

סטיב ברוס התאכזב מהיכולת שהציג בחצי השני של העונה ובחר להשאיל את זאקי להאל. שישה משחקי ליגה בלבד ושנה וחצי באנגליה הספיקו לחלוץ שלא הסתגל לחיים במולדת הכדורגל. אחרי משחק נבחרת של מצרים זאקי בחר להישאר במולדתו ובסופו של דבר חזר לקבוצתו האהובה, זמאלק, שם מעולם לא גילה יכולת גדולה במיוחד וכבש 10 שערים בשלוש עונות נוספות.