נאני ודוד סילבה. הדרבי של מנצ'סטר נמצא מעבר לפינה (צילום: מערכת ONE)
נאני ודוד סילבה. הדרבי של מנצ'סטר נמצא מעבר לפינה | צילום: מערכת ONE

72 יום אחרי שהתחילה העונה בפרמייר-ליג מגיע המשחק המסקרן ביותר. לא בטוח שזה משחק העונה, משחק העשור או משחק המאה כמו שחלק מכנים זאת, אבל הדרבי בין מנצ'סטר יונייטד למנצ'סטר סיטי (ראשון) ב-14:30 יפגיש שתי טוענות מרכזיות לכתר.

המארחת מכירה מצוין את המעמדים האלו. מנצ'סטר יונייטד תעלה למשחק באולד טראפורד ממרום 19 האליפויות שלה מול היריבה העירונית שהתעצמה בשנים האחרונות בזכות הכוח הכלכלי מאיחוד האמירויות, רכישת כוכבים והפיכתם לתלכיד משומן.

סיטי תגיע למשחק מהמקום הראשון, אחד מעל השדים האדומים וברור שבשלב כל כך מוקדם של העונה אף תוצאה לא תהיה הרת גורל לגבי זהות האלופה, בדיוק כמו שה-2:3 ליונייטד במגן הקהילה היה רק הסיפתח ולא הביא בשורה של ממש.

קצת לפני הקרב בין האדומים והתכולים, הגיע הזמן לחלק ציונים לשחקנים ולבדוק מי מנצחת את מי, לפחות על הנייר.

וויין רוני (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
וויין רוני (GettyImages) | צילום: מערכת ONE
מגן הקהילה (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
מגן הקהילה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE
מנצ´יני ופרגוסון. ראש בראש בין המאמנים (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
מנצ´יני ופרגוסון. ראש בראש בין המאמנים (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

מנצ'סטר יונייטד
שוער: דוד דה חאה, ציון: 6
אם ישנה חולשה כלשהי ביונייטד העונה, מדובר בשוער הספרדי הצעיר. דה חאה נתן אמנם משחק מצוין מול ליברפול והשיג ליונייטד נקודה כמעט לבדו, אבל הוא עדיין לא נותן להגנה שלו את הביטחון שהיתה רוצה לקבל. ביום טוב שלו הוא מציל שניים-שלושה שערים אך גם עלול לבצע טעות גורלית.

דה חאה (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
דה חאה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

מגן שמאלי: פטריס אברה, ציון: 8
על אף לקיחת מנהיגות, יש שיאמרו לא חיובית, במונדיאל האחרון במדי נבחרת צרפת, ביונייטד כל מה שהבחור עושה מצליח. חזק, מהיר, חכם ולמרות ירידה בכושר בזמן האחרון אברה הוא מניה בטוחה בכנף השמאלית של אלכס פרגוסון.

פטריס אברה (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
פטריס אברה (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

בלם: נמניה וידיץ', ציון: 9
מי הכיר את החומה הסרבית לפני שיונייטד שמה עליו את ידה ורכשה אותו מספרטק מוסקבה? כיום, אין אחד שלא שמע על הקפטן של מנצ'סטר יונייטד. וידיץ' נמצא בשורה הראשונה של הבלמים בעולם, עם יותר שברים באף מתיקולים, אם תרצו אהוד כחילה מודרני.

מהיר, חזק, קשוח ובעל כישורי מנהיגות מרשימים כמו של רוי קין וגארי נוויל. מתי הוא בשיאו? בדיוק כשהבחור שאחריו ברשימה משחק ביחד איתו והשניים יוצרים תיאום מושלם. אם אתה מופיע לדידייה דרוגבה בסיוטים, כנראה שהרווחת את זה ביושר.

בלם: ריו פרדיננד, ציון: 8
קצת לפני שהוא סוגר עשור ביונייטד, הפציעות מתחילות לתת את אותותיהן בבלם המוערך. האם הוא בדרך לפרישה? גם על ראיין גיגס אמרו את אותו הדבר והקשיש מספר 11 פורח בגילו המופלג. כשפרדיננד בכושר רגיל, הוא מהטובים בעולם. המהירות קצת אבדה, אבל חוכמת המשחק מפצה על כך. ביחד עם וידיץ', אין הרבה חלוצים שיכולים לעבור דרכם.

פרדיננד ו-וידיץ´ (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
פרדיננד ו-וידיץ´ (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

מגן ימני: כריס סמולינג, ציון: 7
התחיל את הקריירה בכלל בתור ג'ודוקא, שיחק עד לפני שלוש בליגת החובבים ואפילו שהתפקיד המקורי שלו הוא בלם, ביונייטד, כמו ביונייטד, עושים רק מה שה'סר' מצווה. מהיר, גבוה, אתלט ובעל שליטה טובה בכדור. רק בן 21 וכבר עם שתי הופעות בנבחרת אנגליה הבוגרת. למרות גילו הצעיר משדר נינוחות וקור רוח. גם פיל ג'ונס עשוי לעלות בעמדה הזו.

סמולינג (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
סמולינג (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

קשר מרכזי: אנדרסון, ציון: 7
כבר מספר שנים מחכים שהברזילאי הצעיר יפרוץ. הוא הגיע על תקן הקשר היצירתי ועם הזמן התגלה כי כישוריו ההגנתיים טובים יותר. אנדרסון מהיר וחזק, אך לא מחזיק בכדור מספיק טוב, עם נטייה לאיבודי יתר, בטח בתפקיד שלו. בפורטו היה בכלל קשר עושה משחק ומי היה מאמין שבגיל 23 זו כבר עונה חמישית שלו ביונייטד. העונה התחיל לפרוע שטרות וזכה למקום בהרכב, אך עדיין נדרש לשפר את יכולותיו בחלק ההתקפי.

אנדרסון (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אנדרסון (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

קשר מרכזי: ראיין גיגס, ציון: 8
חודש לפני גיל 38, לא מופרך להגיד ששיאו של הקוסם הוולשי עדיין לפניו. זה נשמע הזוי, אבל זה עוד עלול לקרות. המהירות המדהימה כבר לא שם, אבל גם כך משאיר מאחוריו מגנים באגף באופן קבוע. מתופקד בעיקר באמצע והמסירות החכמות והנסיון מחפים על הכול. מלמד את הדור הבא ביונייטד איך עושים זאת נכון. ומי זוכר עכשיו את פרשיות המין של הקיץ האחרון?

זאק וליבי גיגס עם אבא ראיין (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
זאק וליבי גיגס עם אבא ראיין (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

קשר ימני: נאני, ציון: 8
הפורטוגלי כבר הצהיר שהוא רוצה להיות הכי טוב בעולם, והאמת? יש סיכוי קטן. מה שנשאר לו זה להבקיע יותר ולשמור על אותה רמה במשך חמישה משחקים רצופים ולא רק שניים. דריבל מדהים, מהירות סוחפת ובעיטה חזקה בשתי הרגליים. עשה עוד קפיצת מדרגה העונה והפך להיות אחד משחקני המפתח בקבוצה. חסר לו הגרוש ללירה (שטרלינג) בשביל שיהפוך לאחד מהגדולים בעולם.

קשר שמאלי: אשלי יאנג, ציון: 8
השתלב במהרה בקבוצה, כאילו גדל על ברכיו של אלכס פרגוסון. פריצות סוחפות על אגף שמאל, שערים מרהיבים (כמו הצמד ב-2:8 על ארסנל) וכאב ראש ענק למגנים. נראה בן 12, אבל חגג כבר 26 וחבל שלא הגיע לקבוצה גדולה לפני כן. שיפר ליונייטד את תחום המצבים הנייחים שהיה מוזנח.

נאני חוגג (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
נאני חוגג (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

חלוץ: וויין רוני, ציון: 10
אבא מהמר, דוד שמתעסק בפלילים, פרשיות בגידה ומה לא. את מי זה מעניין. העוגן של הקבוצה ושל הנבחרת, על פי רגליו יישק דבר. שווה לפחות שער בכל משחק ולעיתים סוחב את הקבוצה על הגב לבדו. מסירות חכמות, מהירות, כוח, דריבל ועצבים. כמעט כל מה שהייתם רוצים משחקן. בין העשירייה הפותחת בעולם איך שלא תסובבו את זה ואף אחד לא שכח את המספרת בדרבי הקודם באולד טראפורד.

וויין רוני (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
וויין רוני (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

חלוץ: חאבייר 'צ'יצ'אריטו' הרננדס, ציון: 8
מריח שערים טוב יותר מכרישים שמריחים דם. כל כדור תועה ברחבה יהיה שלו והטירוף שלו אחרי הבקעת שער ממש ממכר. לא משנה לו אם הוא עולה מהספסל או פותח בהרכב, המקסיקני נותן את כל כולו וריאל מדריד כבר החלה לבחוש. ביחד עם רוני מייצר חוד קטלני ובגיל 23 עוד הרבה רשתות חרוכות לפניו.

חאבייר הרננדס ואלכס פרגוסון (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
חאבייר הרננדס ואלכס פרגוסון (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

מנצ'סטר סיטי
שוער: ג'ו הארט, ציון: 8
לא הסנסציה עליה דיברו כאשר פרץ להרכב הראשון במקום שי גיבן ובכל זאת מדובר בשוער טוב ויציב שישרת את הסיטיזנס לשנים רבות. מחזיק בתואר הידוע לשמצה, 'שוער נבחרת אנגליה', שם כבר הספיק לעשות את הטעות המסורתית והמתבקשת. עוצר בעיטות נפלא, חסר קצת חוש מיקום וצריך ללמוד איך לארגן את ההגנה.

מגן שמאלי: גאל קלישי, ציון: 5
ללא ספק החולייה החלשה של רוברטו מנצ'יני. הגיע מארסנל כדי לתת מניסיונו בקבוצת צמרת אך מייצר חורים לרוב. המהירות שלו הופכת אותו לתומך טוב בהתקפה. אם הצרפתי אכן יפתח, נאני צפוי לעשות לו חיים קשים.

בלם: וינסנט קומפאני, ציון: 8
לא בכדי מנצ'יני הפך אותו לקפטן. הבלגי שהשתפר מאוד עם השנים מנהיג את ההגנה שלא מרבה לספוג. בדרבי באוגוסט עשה את הטעות הגורלית ואיפשר לנאני להבקיע את שער הניצחון בתוספת הזמן. קיבל יותר מחודשיים כדי לתקן את הליקויים ויופקד על וויין רוני שחגג לו עם מספרת על הראש.

בלם: ג'ולאון לסקוט, ציון: 7
זה לקח זמן, אבל הבלם בעל המראה המוזר יצר תיאום עם קומפאני. דייויד מוייס כינה אותו ב-2006 'השחקן הטוב ביותר מחוץ לליגה הבכירה' ורכש אותו מוולבס לאברטון, שם הפך לשחקן מוביל עד שעשה את דרכו לכסף הגדול בסיטי. יכול לשחק גם כמגן שמאלי ומהווה איום בכדורי הגובה.

לסקוט (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
לסקוט (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

מגן ימני: מיקה ריצ'ארדס, ציון: 8
סיטי זוכה לביקורות על ימין ועל שמאל בשל הפזרנות ובזבוז הכספים. במקרה של ריצ'ארדס היא יכולה להתגאות בשחקן תוצר מחלקת הנוער. עוד שחקן רב-גוני שיכול לשמש כבלם, כולו עשוי שרירים והפריצות שלו באגף השאירו אבק להרבה מגנים מתוסכלים.

קשר מרכזי: נייג'ל דה יונג, ציון: 7
הקצב ההולנדי זוכה לביקורת דרך קבע על סגנון המשחק הברוטאלי. סימן הפקקים בחזהו של צ'אבי אלונסו, זכר לרגל ארוכה בגמר המונדיאל, טרם ירד. תפקידו להישאר מאחור ולשלוח קדימה את הכלים ההתקפיים והמגוונים.

דה יונג פוגע באלונסו (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
דה יונג פוגע באלונסו (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

קשר מרכזי: יאיא טורה, ציון: 9
פפ גוארדיולה הצליח איכשהו לעקר אותו בברצלונה ומאז שעבר לאנגליה הלהיט מחוף השהנב פורח. קשה להצביע על אלמנט שחסר לו במשחקו והוא מביא הרבה עוצמה למרכז הקישור. אף אחד לא שכח את שער הניצחון שלו בחצי גמר הגביע שנתן לסיטי ניצחון יוקרתי על יונייטד וקירב אותה לתואר ראשון אחרי 35 שנה.

טורה ובאלוטלי (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
טורה ובאלוטלי (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

קשר שמאלי: דוד סילבה, ציון: 10
עד שלא יוכח אחרת, השחקן הטוב ביותר בצד התכול של העיר ואולי בעיר כולה. כל המשחק של סיטי עובר דרכו והוא מנווט אותו ימינה, שמאלה וקדימה, בדרך כלל בהצלחה מרובה. היה יכול להשתלב בקלות בברצלונה או בריאל מדריד אליהם אפשר להניח שיעבור בעתיד ובינתיים משתף פעולה עם שחקניהן בנבחרת ספרד המופלאה.

דוד סילבה (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
דוד סילבה (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

קשר ימני: סמיר נאסרי, ציון: 8
עדיין לא ברור אם השתל שהגיע מארסנל נקלט בגוף של סיטי. מצד אחד מצליח להביא הרבה ברק ומצד שני נעלם למשך דקות רבות של המשחק. אם מנצ'יני רוצה ללכת על ניצחון, הוא צריך לפתוח עם קשר נבחרת צרפת. אם תיקו יספיק לו, הוא יציב את גארת' בארי ליד נייג'ל דה יונג לפעולות סיכול.

נאסרי ואגוארו חוגגים מאזן מושלם (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
נאסרי ואגוארו חוגגים מאזן מושלם (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

חלוץ: אדין דזקו, ציון: 8
בעונה שעברה נחשב לחידה. החלוץ הבוסני פרח בגרמניה ולא הצליח להביא את היכולת לאי הבריטי. העונה דברים מתחילים להסתדר לו והגיע לשיאו ברביעייה שכבש מול טוטנהאם בווייט הארט ליין. כאשר המחליף שלך זה מריו באלוטלי, אתה אף פעם לא יכול להיות רגוע.

דזקו (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
דזקו (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

חלוץ: סרחיו 'קון' אגוארו, ציון: 9
הבינגו של מנצ'יני. בשתי העונות הקודמות קרלוס טבס היה האס של הקבוצה, אך קרליטוס הלא יציב השתגע, החליט למרוד במאמן האיטלקי וקון מסתמן כלהיט הגדול של הקבוצה עם תשעה שערים בעשר הופעות בתכול. אגוארו בוודאי ישמח להכניע את חברו לאתלטיקו מדריד בעונה שעברה, דוד דה חאה.

סיכום: פרגוסון עושה את ההבדל
בתום ספירת הקולות, שתי הקבוצות קיבלו 87 ונראה שמעט מאוד מפריד ביניהן כרגע. אולד טראפורד אמור לתת ליונייטד יתרון די גדול בנוסף לאלכס פרגוסון שאם היה עומד למבחן היה מקבל את הציון 10 לעומת 5 של רוברטו מנצ'יני. כנראה שעל הקווים טמון ההבדל הגדול בין הקבוצות.

באלוטלי, פרדיננד ואנדרסון מתעמתים (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
באלוטלי, פרדיננד ואנדרסון מתעמתים (GettyImages) | צילום: מערכת ONE