mako
פרסומת

ג'ורג' ג'ילט: רפא בניטז אשם במצבה של ליברפול

הבעלים מאוכזב מהכשלונות האחרונים של הקבוצה ומפיל את האשמה על המנג'ר הספרדי: "השקענו יותר מהמתחרים ואם אין שיפור זו אשמתו של המאמן"

פורסם:
הקישור הועתק
ונגר בניטז, קרב מסקרן הערב באנפילד (רויטרס)
בניטז. הבעלים מאשימים אותו במצב הקבוצה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

היחסים העכורים בין רפא בניטז והבעלים של ליברפול, ג'ורג' ג'ילט וטום היקס, מגיעים כעת לשפל חדש לאחר שג'ילט הפנה אצבע מאשימה כלפי המאמן הספרדי בנוגע לפתיחת העונה הבינונית של ליברפול.

ביום ראשון האחרון רשמה ליברפול את הפסדה השלישי העונה בפרמייר ליג כשנוצחה 2:0 על ידי צ'לסי, לאחר שהפסידה בתוצאה זהה גם לפיורנטינה בליגת האלופות. ג'ילט הביע אכזבה מהכישלונות האחרונים, אך הבהיר כי לא ניתן להאשים בכך אותו ו/או את שותפו.

"השקענו בקבוצה יותר כסף מהמתחרים שלנו והכל כדי לשמור על המסורת של המועדון" אמר ג'ילט והוסיף: "ב-18 החודשים האחרונים השקענו לא פחות מ-128 מיליון ליש"ט בקבוצה. סכום כזה אמור להביא לשיפור ואם אין שיפור זו לא אשמתי או אשמתו של היקס, אלא של המנג'ר".

ג'ילט הבהיר כי 30 מיליון ליש"ט שנכנסו לקופת המועדון בתמורה למכירתו של הקשר הספרדי צ'אבי אלונסו שעבר לקבוצת הגלקטיקוס של ריאל מדריד, ניתנו לבניטז ישירות ככסף לרכש וזאת בנוסף לסכום של 22-23 מיליון ליש"ט, שהועבר לו עוד קודם לכן.

צ´אבי אלונסו (רויטרס)
צ´אבי אלונסו (רויטרס) | צילום: מערכת ONE
פרסומת

הבעלים האמריקני הבהיר כי המצב הכלכלי בליברפול היה טוב במיוחד, הרבה יותר טוב מאשר במנצ'סטר יונייטד, צ'לסי או ארסנל.

מערכת היחסים בין הבעלים לבין המאמן הספרדי ידועה כבר שנים כבעייתית ונדיר מאוד לראות את צמד האמריקנים ביחד עם בניטז. בנוסף, מנהלים ג'ילט והיקס יחסים של גאות ושפל עם אוהדי הקבוצה שעדיין לא משוכנעים האם צמד המיליארדרים, שמגיעים ממדינה שאיננה חובבת כדורגל במיוחד, באמת רוצים בהצלחת הקבוצה או שמא הם פועלים אך ורק מתוך אינטרס כלכלי.