קונטה. אברמוביץ' לא מרוצה (Getty) (צילום: ספורט 5)
קונטה. אברמוביץ' לא מרוצה (Getty) | צילום: ספורט 5

אנטוניו קונטה לא יודע מאיפה הרצף הזה הגיע לו. מאז שהגיע ליובנטוס בקיץ 2011, קבוצה שלו לא ספגה כל כך הרבה שערים בששת מחזורי הפתיחה בליגה - תשעה בשישה משחקים. לצורך ההשוואה, בעונתו הראשונה בגברת הזקנה, הוא ספר שלושה בתקופה המקבילה.

ב-17:00: צ'לסי מול האל

בעבור קבוצה שמצפה כל עונה להיות במקום הראשון לכל אורך העונה, לא מדובר במציאות מתקבלת על הדעת, כפי שהמאמן אמר לאחר ההפסד 3:0 לארסנל במחזור האחרון: ”המציאות היא שאנחנו סופגים שלושה שערים כל משחק ואני צריך לעצור את זה. שני שחקני הגנה, שלושה או ארבעה זה לא משנה בכלל. פשוט להפסיק את זה".

קונטה, מועסק טרי של רומן אברמוביץ', יודע על מה הוא מדבר. לאחר פגרת הנבחרות באוקטובר הליגה נכנסת לקצב, ואם האיטלקי עשה את שיעורי הבית שלו הוא יודע ששעון החול במשרדו של הבעלים הרוסי כבר נוזל. ב-17:00 מול האל סיטי בעלת ההגנה הבעייתית, תהיה לקונטה הזדמנות להתחיל לתקן את המצב. אל תתפלאו לראות שינויים מרחיקי לכת בהגנה.

לפני הכל, צריך לשים את הקלפים על השולחן. האיטלקי ירש הגנה בעייתית, בלשון המעטה. בששת מחזורי הפתיחה בעונה שעברה, ספגה הגנת צ'לסי 12 שערים והתקשתה מול קבוצות תחתית כמו ווסט ברומיץ' וקריסטל פאלאס. ברניסלב איבנוביץ' מסמל יותר טוב מכל שחקן אחד את מצב ההגנה של הקבוצה: אם בעונת האליפות האחרונה היה אחד המצטיינים בסגל ושמר על יציבות ואמינות לכל אורך העונה, הרי שמאז הירידה ביכולתו היא מתמשכת והסרבי, בעיני רבים, נהפך לנטל יותר מנכס על הקבוצה.

במצב כזה, אפילו השוער טיבו קורטואה, מהטובים בעולם לכל הדעות, לא יכול לעזור לקבוצה. בפועל, צ'לסי, קבוצה ששואפת להיות ממובילות הליגה האנגלית והכדורגל האירופי, מצאה את ההגנה שלה נשנעת על הגב של ג'ון טרי, שהשנה ימלאו לו 36. לזאת ניתן להוסיף סגל בו קשה מאד לאזן בין הגנה להתקפה, כפי שבא לידי ביטוי במשחק מול ארסנל בו לאורך 45 דקות הכחולים כלל לא יזמו - תוצאה של מרכז מגרש שהורכב מנמניה מאטיץ' ואנגולו קאנטה.

עם זאת, לא ניתן לפטור את המאמן מאשמה. אמנם בחודשי הקיץ קונטה ניסה ממושכות להביא את קלידו קוליבאלי, בלמה המרשים של נאפולי, אך בסופו של דבר החיזוק ההגנתי שהגיע היה דויד לואיז, שחקן שמחוייבותו ההגנתית הייתה נתונה בספק עוד בקדנציה הקודמת שלו בצ'לסי, שמקרה אחד זכור במיוחד היה התעללות בו מצדו של לואיס סוארס.

קולות בסביבת המועדון מייחסים את כשלונה של הקבוצה בהעברות לאיש אמונו של הבעלים בנושא ההעברות, מייקל אמנלו, שהיה אחראי להחזרתו של לואיז, וטוענים שחלק גדול מההעברות בקבוצה מתבצעות מעל ראשו של המאמן ולא דרכו, באופן שמקשה עליו את העבודה.

אך האיטלקי, שידוע כאיש של משמעת ברזל והגנה חזקה, לא מתכנן לתת לבעיות ההגנתיות לחרוץ את גורל הקדנציה שלו בצ'לסי. הדיווחים שלאחר המשחק מול ארסנל מלמדים שמעמדם של גארי קייהיל ולואיז בהרכב מעורער מתמיד, וכי בכוונתו של קונטה להחזיר את טרי וקורט זומה ל-11 הפותחים ברגע שיהיו כשירים. כמו כן, המאמן כבר שוקד במרץ על חלון ההעברות של ינואר, כשהתקשורת באנגליה קושרת את צ'לסי למספר שחקני הגנה, בראשם לאונרדו בונוצ’י, ששיחק תחתיו ביובנטוס, כשגם קוליבאלי עדיין על הכוונת, כמו גם מייקל קין, בלמה של ברנלי.

לצד הבעיות המקצועיות בעולם השחקנים, קונטה כבר ודאי מתחיל להרגיש את כס המנג'ר מתחמם תחתיו. בעונה שעברה, ז'וזה מוריניו פוטר מעמדת המאמן בקבוצה הלונדונית כבר בדצמבר, לאחר שהצעיד את המועדון לפתיחת העונה הגרועה בהיסטוריה של אלופת פרמייר ליג.

כפי שהסביר קרלו אנצ'לוטי בספרו "מנהיגות שקטה", התוצאות לא חייבות להיות קטסטרופה כדי שהמנג'ר יתחיל להרגיש את לחץ הבעלים. "כשאתה המנג'ר של צ'לסי, אתה רואה דגלים אדומים לאורך הדרך. באחד הערבים, לאחר ניצחון 0:6 בליגה, זומנתי לביתו של הבעלים על מנת לשמוע שהוא לא מרוצה מסגנון המשחק", חשף האיטלקי. ניתן לשער שלאחר שני הפסדים רצופים ליריבות ישירות בצמרת בתוצאה המצטברת של 1:5, דרכו של קונטה למתחם האימונים מרוצפת דגלים לפחות כמו מסלול פורמולה 1.