mako
פרסומת

סיכון מחושב: למה מנור סולומון בחר בלידס?

החיסרון ביצירתיות, הסגנון הישיר והעין לפרמיירליג. מבט לבית החדש של הכשרון

פורסם:
sportFive1441586
צילום: ספורט 5
הקישור הועתק
sportFive1441586
צילום: ספורט 5
דה ברטולו יורק. מספקת ללידס את הגב הכלכלי (Getty)
דה ברטולו יורק. מספקת ללידס את הגב הכלכלי (Getty) | צילום: ספורט 5
מנור סולומון




סאמרוויל. נעליים גדולות (Getty)
סאמרוויל. נעליים גדולות (Getty) | צילום: ספורט 5

כל המומחים ואתרי ההימורים מסמנים את לידס כמועמדת לזכייה בצ`מפיונשיפ העונה. הדבר נובע משתי סיבות עיקריות: ראשית, היא כבר היתה מאוד קרובה להעפלה בעונה שעברה ופספסה את העלייה האוטומטית רק במחזורי הסיום לאיפסוויץ`. בגמר הפלייאוף בוומבלי חוותה שברון לב אחרי שהפסידה 1:0 לסאות`המפטון ונאלצה להתחיל הקיץ שוב הכל מהתחלה. האופטימיות לחזרה נובעת גם מהעובדה שהיריבות העיקריות שלה מהעונה שעברה - סאות`המפטון ולסטר, כבר שבו לפרמיירליג, ואלה שירדו - לוטון, שפילד יונייטד וברנלי, לא ממש הוכיחו שמקומן בליגה העשירה בעולם.

עקב חוסר ההצלחה להחזיר את הקבוצה לליגה הבכירה וגם בשל הצורך לאזן את הספרים, נאלצה לידס להיפרד בקיץ האחרון משלושה נכסים גדולים שלה: בראש ובראשונה, מקריסנסיו סאמרוויל ההולנדי התזזיתי, שכבש 20 שערים ובישל 9 שערים, לפני שנרכש על ידי ווסטהאם. השני הוא ארצ`י גריי, המגן/קשר בן ה-18 בעל עתיד מבטיח, שעשה את הדרך ההפוכה לזה של מנור סולומון וחתם בטוטנהאם. האחרון הוא הקשר ההתקפי ג`ורג`ינו רוטר, אקס הופנהיים, שנמכר לברייטון החודש. שלושת השחקנים הללו הכניסו לקופת המועדון למעלה מ-100 מיליון פאונד, מה שמוכיח שהצלחה בליגת המשנה יכולה להוביל לביקוש גם בפרמיירליג.

סולומון יצטרך להיכנס לנעליים מאוד גדולות. סאמרוויל, שחרך את כנף שמאל בצ`מפיונשיפ, נבחר ל-MVP של הליגה בעונה שעברה. מעבר לכך, הקבוצה החתימה לא מזמן את לארג`י רמאזני, שחקן כנף שמאל שיכול לשחק גם כחלוץ שני, ומגיע עם מהירות אדירה מאלמריה, שירדה לליגת המשנה בספרד. בצד ימין אפשר למצוא את דניאל ג`יימס, סילון וולשי שמתקשה בכיבוש שערים, ואת ווילפריד ניונטו, האיטלקי בן ה-20 שעדיין מחכה לעשות את הפריצה שרבים יחלו לה. במילים אחרות, לסולומון תהיה תחרות לא פשוטה בקבוצה שניחנת בשחקני התקפה מוכשרים ומהירים בעלי יכולות אישיות גבוהות.

פרסומת

לידס אומנם פתחה את הצ`מפיונשיפ בצורה מגומגמת, עם ניצחון אחד בלבד בשלושת המחזורים הראשונים והדחה מוקדמת מאוד בגביע הליגה אחרי תבוסה 3:0 למידלסברו, אבל המעברים של רמזאני וסולומון אמורים להוסיף עוד כוח התקפי באלנד רואד, וכמובן בעונה של 46 מחזורים, צריכים להיות סבלניים. מעבר לשחקנים שהגיעו, צריך לזכור שלידס עדיין בנויה על השלד מהפרמייר ליג עם אילאן מסלייה השוער הצרפתי, ג`וניור פירפו, פסקל סטראוק, פטריק במפורד, ואליהם חזר גם הקשר ההתקפי ברנדן אהרונסון אחרי תקופת השאלה באוניון ברלין וסכסוך עם הקהל. ג`ו רודון, שהעדיף את לידס על פני הצעות מהפרמיירליג, נחשב גם לחיזוק משמעותי במרכז ההגנה.

סולומון יעבוד תחת דניאל פארקה. המאמן הגרמני, אקס מנשנגלדבך, הוא אחד שמכיר מצויין את מאבקי הצמרת בצ`מפיונשיפ ולראיה הוא כבר העלה את נוריץ` פעמיים לפרמייר ליג בארבע שנים בתפקיד. המאמן הגרמני דוגל במשחק ישיר ופחות בהחזקת כדור קלאסית. בשיחה שקיים עם סולומון, הובהר לקשר הישראלי שמצפים ממנו להביא את היכולות שלו במהירות בהתקפות מעבר ויכולת אישית באחד על אחד. במובן הזה, סגנון המשחק בצ`מפיונשיפ בכלל ולידס בפרט אמור להתאים למנור, שאוהב לכדרר.

מעבר לניתוח היבש, השאלה הגדולה היא איזה סולומון נראה אחרי הפציעה הקשה. הקשר הישראלי המחונן חזר להתאמן כבר בחודש מאי ועשה הכנה מלאה עם טוטנהאם. הוא מרגיש טוב פיזית ונחוש לחזור להראות את היכולות שלו באנגליה. העובדה שהוא יורד ליגה היא, כמובן, סיכון מחושב שהוא לוקח כאן. אם יוביל את הקבוצה חזרה לפרמייר ליג, אין ספק שהוא יחזור להגשים את החלום שלו על הבמה הכי גדולה. אם זה לא יקרה, הוא עדיין יהיה שייך לטוטנהאם, שסירבה לתת ללידס אופציה רכישה בסיום העונה. בסוף, הכל תלוי ברגליים של סולומון. רק שיהיה בריא.