נחוץ או מיותר? (getty) (צילום: ספורט 5)
נחוץ או מיותר? (getty) | צילום: ספורט 5
הידינק. בעד השימוש בווידאו (getty) (צילום: ספורט 5)
הידינק. בעד השימוש בווידאו (getty) | צילום: ספורט 5

אחרי עשורים על גבי עשורים של שמרנות עקשנית, בשנים האחרונות הטכנולוגיה החלה לחדור למגרשי הכדורגל ברחבי העולם. מקבלי ההחלטות מבינים שצריך לעזור לשופטים לפסוק בצורה הטובה ביותר, וטכנולוגיית קו-השער הוכנסה בליגות הבכירות באירופה וגם במונדיאל. כעת מתבשל חידוש משמעותי אפילו יותר - שימוש בהילוכים חוזרים בטלוויזיה.

כבר בעונה הבאה בגביע האנגלי ובגביע הסקוטי עשוי להתרחש ניסוי בשימוש בצילומי וידאו לעזרת השופטים. ועדת התאחדויות הכדורגל הבינלאומית, הארגון שקובע את חוקי הכדורגל, דוחף לקיום הניסויים הללו, ויקבל את ההחלטה הסופית אם לקיימם בישיבה שתתקיים בחודש מרץ.

אז מה למעשה ייבחן, אם וכאשר יוחלט לבצע את הניסויים? לצוות השיפוט יצטרף עוזר ייעודי לצילומי הווידאו, בו יוכל להיעזר השופט הראשי במקרים מיוחדים. השימוש יוגבל כדי להכריע מצבים של שער, כרטיס אדום ופנדל, ומקרים של טעות בזיהוי. בווידאו ישתמשו אך ורק כאשר השופט יבקש זאת בעצמו, או כאשר עוזר הווידאו יבחין בטעות אפשרית ויסמן לו לקיים בדיקה. הבדיקות הללו יהיו מוגבלות בזמן ולא יוצגו על המסכים הענקיים באצטדיון.

אם וכאשר הניסויים יוכתרו בהצלחה, עוזרי הווידאו עשויים להיכנס לעונת 2018/19 בליגות המקומיות, אך לא לגביע העולמי שייערך ברוסיה בקיץ 2018.

גם המאמנים בפרמיירליג הביעו את דעתם. "כל סוג של עזרה מתקבלת בברכה", אמר חוס הידינק, מאמן צ'לסי, "אסור להפריז בשימוש של זה - רק למצבי מפתח במשחק". מנג'ר ווסט ברומיץ', טוני פוליס, הוסיף: "אני כל כולי בעד הרעיון. תמיד אמרתי שלכל קבוצה צריכים להיות שתי אפשרויות ערעור במשחק כדי לצפות בהילוכים החוזרים".

עם זאת, יש גם מי שמתנגד לרעיון. מאמן טוטנהאם, מאוריסיו פוצ'טינו, טען: "עוד טכנולוגיה? אני בספק אם זה טוב לכדורגל. הדבר הטוב בכדורגל הוא שאנחנו יכולים לדבר אחרי המשחק אם היה כרטיס אדום או צהוב, אם היה נבדל או לא. אני חושב שאלמנט ההחלטה האנושית צריך להישאר".