mako
פרסומת

יוון לפני ארגנטינה וצרפת, ישראל במקום ה-38

דירוג פיפ"א: היוונים עלו שלושה מקומות והמשיכו להשאיר אבק לנבחרת התקועה של לואיס. ספרד נותרה ראשונה, הולנד, גרמניה, אורוגוואי וברזיל אחריה

פורסם:
הקישור הועתק
היוונים חוגגים על ישראל בבלומפילד (שי לוי)
היוונים חוגגים על ישראל בבלומפילד (שי לוי) | צילום: מערכת ONE

לפני כחודש שחקני נבחרת ישראל טענו שהם עדיפים על יוון. כולנו יודעים איך הסיפור הזה נגמר ואם זה לא הספיק, היום (רביעי) התפרסם דירוג פיפ"א שהציג בדיוק כמה היוונים עדיפים עלינו.

הדירוג, שמספק לא פעם כותרות מוזרות, הציב את נבחרת יוון במקום השמיני בעולם לפני ארגנטינה למשל (מקום 10) ונבחרת צרפת (15). ישראל, לשביעות רצונו של לואיס פרננדז, נותרה במקום ה-38 בעולם.

מי שנשארה בפסגת הדירוג, כצפוי, היא נבחרת ספרד כאשר אחריה ניצבת הולנד. גרמניה, אורוגוואי וברזיל, שעלתה שני מקומות, סוגרות את החמישייה הראשונה. פורטוגל, שתשחק בפלייאוף על העלייה ליורו מול בוסניה, ירדה אל המקום השמיני (חולקת בו יחד עם יוון).

את הקפיצה המשמעותית עשתה דנמרק, שעלתה ליורו על חשבון פורטוגל. היא עלתה שבעה מקומות כדי לנעול את העשירייה הראשונה של דירוג פיפ"א.  

לואיס פרננדז (רויטרס)
לואיס פרננדז. לפחות הוא עמד במילה שלו והנבחרת לא ירדה בדירוג (רויטרס) | צילום: מערכת ONE