mako
פרסומת

בישולים לנאתכו וביטון, סלטיק הפסידה לאתלטיקו

הקשר וקאזאן ניצחו 0:3 את שמרוק. החלוץ, מליקסון ו-ויסלה הפסידו 3:1. כיאל כקפטן ראה את פלקאו ודייגו עושים 0:2. לוי וסטיאווה ב-0:0 עם שאלקה

פורסם:
הקישור הועתק
ביברס נאתכו ופלקאו (GettyImages)
בירם כיאל עם סרט הקפטן צופה על פלקאו (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

בנוסף להתרגשות משלוש הקבוצות הישראליות ששיחקו היום בליגה האירופית היו לנו גם מספר רב של ליגיונרים, קבוצות גדולות והנציגות שמשחקות בבתים של אותן ישראליות שגם כן החלו את דרכן בשלב הבתים של הליגה האירופית.

רובין קאזאן עם שחקן נבחרת ישראל, ביברס נאתכו, החלה את דרכה במפעל אחרי שהודחה מול ליון. קאזאן ניצחה 0:3 את שמרוק רוברס באירלנד כשאת השער השלישי בשיתוף פועלה ישראלי-טורקי, בישל נאתכו עם כדור מדויק לגיוקדניז קאראדניז. עוד קודם לכן כבשו אובפמי מרטינז וכריסטיאן נבואה.

סלטיק והקפטן שלה, בירם כיאל (90 דק', כרטיס צהוב) הפסידו 2:0 לאתלטיקו מדריד כששני שחקני הרכש כבשו לזכות הספרדים. רדאמל פלקאו התחיל בדיוק מאיפה שסיים בעונה שעברה בה כבש 17 שערים בליגה האירופית וכבש כבר את הראשון שלו. דייגו נתן שער יפהפה משלו כדי לחתום את התוצאה.

ליאור רפאלוב (74 דקות) וקבוצתו קלאב ברוז' ניצחו 0:2 קליל על חשבונה של מאריבור. שער ראשון במבצע אישי של ואדיס אודג'ידה אפו הגיע לפני חצי בישול של רפאלוב למרוקאי נביל דיראר שחתם את התוצאה. לפני הסיום אלכסנדר ראיצ'ביץ' הורחק במדי אלפות סלובניה.

ביטון חוגג עם החברים את השוויון: &"חבל, הבקיעו שערים משום מקום&" (
ביטון חוגג עם החבר´ה את השוויון הזמני (GettyImages) | צילום: מערכת ONE
פרסומת

מאור מליקסון ודודו ביטון עשו דבר מיוחד מאוד בהפסד 3:1 של ויסלה קראקוב לאודנסה. אחרי השער הראשון של אנדראס יוהאנסן בישלו השניים יחדיו, כאשר נדמה שביטון נגע אחרון בכדור, לאנדראס קירם שהשווה את התוצאה. פיטר אוטקה, כבש את השער שהחזיר את היתרון לדנים. ראסמוס פאלק חתם את התוצאה בדקה ה-90.

מליקסון. לא הגיע למשחק (GettyImages)
מליקסון (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

מאור בוזגלו שותף ל-16 דקות במדי סטנדרד ליאז' במשחק בגרמניה מול האנובר 96, שהסתיים בתוצאה טובה יחסית - 0:0. בוזגלו נכנס בדקה ה-74 במקומו של ביה מונג'גי.

היריבות הישראליות: ניצחון ל-פ.ס.וו. תיקו לרוני לוי וסטיאווה
בבית של מכבי ת"א סיימה סטוק סיטי ב-1:1 מול דינמו קייב על אדמת אוקראינה. שער של קמרון ג'רום בדקה ה-55 נתן יתרון לאנגלים אך בדקה ה-91 הגיע השוויון הדרמטי של ווקצ'ביץ' שקבע את תוצאת המשחק.

פרסומת
רוני לוי סטיאווה בוקרשט (GettyImages)
רוני לוי מסכם תיקו מכובד עם סטיאווה בוקרשט (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

בבית של הפועל ת"א, פ.ס.וו ניצחה גם היא 0:1 משער של הכישרון הצעיר והקטן, דריס מרטנס בדקה ה-21.  משה אוחיון לא שותף.

קבוצתו של רוני לוי, סטיאווה בוקרשט הרומנית, שמשחק בבית של מכבי חיפה, הצליחה להוציא נקודה חשובה מול שאלקה ברומניה.

פ.ס.וו מול לגיה ורשה. מרטנס (שמאל) עם שער נהדר (GettyImages)
פ.ס.וו מול לגיה ורשה. מרטנס (שמאל) עם שער נהדר (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

יפת שפט את אתלטיק בילבאו, לאציו איכזבה עם 2:2 מול ואסלוי
במשחק בו שפט אלון יפת ניצחה אתלטיק בילבאו 1:2 את סלובאן ברטיסלבה בסלובקיה. מרקל סואסטה פתח את הכיבושים בדקה ה-13, קרים גואדה השווה למארחים בדקה ה-34 אך בדקה ה-40 איקר מוניאנין החזיר את היתרון והביא את הניצחון לספרדים.

פרסומת
מאור בוזגלו בהופעה הבכורה (ONE)
מאור בוזגלו. 14 דקות לקשר מול האנובר 96 | צילום: מערכת ONE

במשחקים נוספים: לאציו איכזבה בגדול בביתה עם 2:2 מול ואסלוי, קופנהאגן ניצחה 0:1 את וורסקלה פולטבה, ספורטינג גברה על פ.צ. ציריך 0:2, פאוק החמיצה פנדל ולא הצליחה לנצח את הילדים של טוטנהאם ב-0:0 בין שתי הקבוצות, פ.ס.ז' ניצחה את רד בול זלצבורג 1:3.

פאריס סן ז´רמן חוגגת ניצחון (GettyImages)
פאריס סן ז´רמן חוגגת ניצחון על חשבון רד בול זלצבורג (GettyImages) | צילום: מערכת ONE
פרסומת

אנדרלכט גברה 1:4 על א.א.ק. אתונה, לוקומוטיב מוסקבה 1:2 על שטורם גראץ, מטליסט חראקוב במשחק חוץ ניצחה 1:2 את אוסטריה וינה, בראגה הפתיעה את ברמינגהאם באנגליה וגברה עליה 1:3, פולהאם וטוונטה נפרדו בתיקו 1:1, אודינזה ניצחה 1:2 את ראן, 1:1, אלקמאר פירקה את מאלמו 1:4 בלי בעיה.