
אם הפועל ת"א רוצה לדבר העונה חזק בליגה האירופית ולעבור לשלב הבא, היא צריכה לעלות הערב (חמישי) על כר הדשא עם מטרה אחת בלבד: ניצחון על ראפיד וינה.
האוהדים שמאמינים בקבוצתם כבר החלו להגיע לאצטדיון ולצבוע את בלומפילד באדום. עד לתחילת המשחק, 9000 אוהדים אמורים למלא את היציעים. רבים מהם עומדים בתור ומנסים לקנוס כרטיסים ברגע האחרון.
בצד השני, האוסטרים הצליחו להביא מאות אוהדים למשחק וחלקם כבר התמקמו ביציע. האוהדים בירוק שרו שירים פרו-פלסטיניים והרעידו את האצטדיון עם שירה אדירה.
שעה ורבע לפני הפתיחה, שחקני הפועל ת"א ומאמנם, אלי גוטמן, הגיעו לאצטדיון ונכנסו לחדר ההלבשה.
מיד לאחר מכן, שחקני ראפיד הגיעו גם כן ושני השוערים של הקבוצה ביצעו חימום.
אין ספק שקל זה לא הולך להיות להפועל ת"א.
הקבוצה האוסטרית באה לליגה האירופית כקבוצה קטנה, שמקווה לעבור בשלום את הבית הקשה שהגרילה. אולם, ההופעה של ראפיד בשני המשחקים הראשונים היתה עוד אחת מההפתעות הטובות של העונה בכדורגל האירופי.

הירוקים מוינה ניצחו באוסטריה 0:3 את המבורג הגרמנית, הקבוצה הטובה בבית על הנייר, וגם הוציאו תיקו 1:1 בסלטיק פארק הביתי שבגלזגו.

אוהדי הפועל תל אביב מודאגים במיוחד מהיכולת של ההגנה האדומה בתקופה האחרונה.
במשחק בגרמניה מול המבורג, הקבוצה ספגה רביעייה וגם בליגה הישראלית היא לא נראית טוב.
וואליד באדיר מורחק מהמשחק ואביחי ידין מהקישור צפוי לרדת להגנה כדי לחפות על היעדרותו, מה שבטח לא מרגיע את אלי גוטמן.

למרות הבעיות בהגנת הפועל והיכולת המצוינת של האוסטרים, לשחקנים ברור שיש להם הזדמנות טובה הפעם. איתי שכטר וסמואל יבואה יודעים, שהפעם הם חייבים להיות חדים ומרוכזים במיוחד מול השער, כדי לאפשר לקבוצה לעשות הישג ולעלות למקום הראשון בבית.
במקום ידין שיורד להגנה, זוראב מנטשאשווילי יפתח במרכז הקישור שמציב גוטמן, יחד עם ביברס נאתכו. נמניה ווצ'יצ'ביץ', שעד עכשיו בהחלט מרשים הצהיר לפני המשחק: "אנחנו יכולים לעצור את ראפיד עם האוהדים בבלומפילד".

לקהל צפויה להיות השפעה חשובה על המשחק בבלומפילד, ובעזרתם שחקני הפועל תל אביב ינסו ללחוץ את האוסטרים כבר מהפתיחה ולשלוט בכדור לאורך המשחק.
ראפיד למדה שהכל אפשרי בכדורגל האירופי של העונה וגם היא לא מוותרת על אפשרות של ניצחון בישראל, שיביא אותם כמעט בוודאות אל השלב הבא. למרות ההצהרות על כך שתיקו תהיה תוצאה מצוינת בשבילם, האוסטרים יידעו לנצל רפיון בהגנת הפועל, אם הם יקבלו את ההזדמנויות. החלוץ, ניקיצ'ה ילביץ', נמצא בכושר מצוין והוא משתוקק לרגע שבו הוא יעמוד מול אניימה.

הקבוצה של אלי גוטמן תצטרך להילחם על המגרש במשך 90 דקות ולא לאבד ריכוז לרגע. אם הם ישמרו על קור רוח וישחקו חכם, השחקנים באדום יוכלו לסגור סיבוב ראשון מצוין בליגה האירופית, שיקרב אותם בצורה משמעותית ל-32 האחרונות.
הפועל ת"א: וינסנט אניימה, דני בונדר, אביחי ידין, דגלאס דה סילבה, דדי בן דיין, זוראב מנטשאשווילי, ביברס נאתכו, גילי ורמוט, נמניה ווצ'יצ'ביץ', סמואל יבואה, איתי שכטר.

ראפיד וינה: הלגה פאייר, אנדראס דובר, יורגן פאצוקה, מרקוס קאצר, מילאן ג'ובאנוביץ', רגנבאלד סומה, יאסין טבליאן, סטפן קולוביץ, סטפן הופמן, ברנאקו בוסקוביץ', ניקיצ'ה ילביץ'.