mako
פרסומת

האקרים הפיצו שמועה שקרית שבקהאם נהרג

מתיחה לא מצחיקה של צוות אמריקאי יצרה בהלה ענקית באנגליה, המעריצים כבר החלו להספיד ברשת עד שיצאה הודעה מרגיעה: "מעשה נבזה של האקרים"

פורסם:
הקישור הועתק
בקהאם ורוני. אל דאגה, הוא עדיין בחיים (רויטרס)
בקהאם ורוני. אל דאגה, הוא עדיין בחיים (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

שעות מטרידות ולא נעימות בכלל עברו על דייויד בקהאם ומעריציו בכל העולם כשהאקרים אמריקאים הפיצו ידיעה שקרית ברשת לפיה הכוכב האנגלי נהרג בתאונת דרכים בקליפורניה ועוררו בהלה אדירה בממלכה.

כעבור מספר שעות של שמועות עזות ואנשים שניסו לאמת את הסיפור, הרגיע בקהאם עצמו דרך דף ה'טוויטר' שלו כשצייץ: "השמועות שקריות, אני חי. אנשים חושבים שהם יכולים לשחק עם המוות שלי? זה מעשה נבזה".

הכל התחיל כאשר צוות האקרים שתל ידיעה באינטרנט, במסווה של רשת ידיעות אמריקאית: לוקל טים ניוז 9. בידיעה נכתב כי בקהאם נהרג בתאונת דרכים בקליפורניה אחרי שנהג במהירות מופרזת, איבד שליטה על רכבו, התגלגל עמו מספר פעמים ומת במקום. לפי המתיחה של ההאקרים, צוות הצלה שהגיע למקום קבע את "מותו" של הפנומן האנגלי, כשהם אף מגדילים ומציינים שלא נמצאו סמים או אלכוהול ברכבו.

הידיעה המפוברקת של ההאקרים (צילום מסך)
הידיעה המפוברקת של ההאקרים (צילום מסך) | צילום: מערכת ONE

המעריצים של דייויד בקהאם לקחו קשה את הסיפור ועמודי הפייסבוק והטוויטר שלו הוצפו בהספדים כואבים ומרגשים. באנגליה מאידך, לא התייחסו לשמועה לאחר שהצליחו לתפוס את השחקן וליצור איתו קשר. כששמע על המתיחה העלובה, הוא מיהר להוציא הודעה רשמית כדי להרגיע. המעריצים של בקס דרשו שההאקרים יעצרו ויזרקו לכלא לכל החיים.