mako
פרסומת

לא רקדו סמבה: 0:0 חלש לברזיל ו-ונצואלה בקופה

נבחרת הסלסאו לחצה ולא השיגה את מבוקשה. ניימאר, רוביניו וגאנסו לא הבריקו. פאטו מצא את המשקוף במחצית הראשונה. 0:0 גם בין פראגוואי ואקוואדור

פורסם:
הקישור הועתק
ניימאר וגאנסו. יצליחו לנצח הפעם (רויטרס)
גאנסו וניימאר מאוכזבים. רק 0:0 לברזיל (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

אחרי ה-1:1 המאכזב של נבחרת ארגנטינה מול בוליביה במשחק הפתיחה של הקופה אמריקה, גם נבחרת ברזיל פישלה בענק וסיימה הערב (ראשון) ב-0:0 מול נבחרת ונצואלה במשחק הראשון של בית ב'.

נבחרת הסמבה של מאנו מנזס לחצה והיתה עדיפה, אך לא הצליחה להכניע את השוער רני וגה. ניימאר, שעשוי למצוא את עצמו בריאל מדריד בתום הטורניר, לא שיחק קבוצתי והרבה לאבד כדורים.

גם שחקני מילאן פאטו ורוביניו ניסו אבל כל ניסיונתיהם העלו חרס. "הברווז" הגיע להזדמנות הטובה ביותר של הצהובים בדקה ה-28 כשבעט למשקוף של ונצואלה.

בלם אינטר, לוסיו, רשם הופעה מספר 100 בנבחרת במשחק שלא ירצה לזכור במיוחד.

ונצואלה ראתה במחצית השניה שהשד לא כל כך נורא, החלה לתקוף ולא היתה רחוקה מכיבוש שער סנסציוני שהיה מרעיד את עולם הכדורגל.

mako
אוהדי ברזיל ביציעים בלה פלאטה (רויטרס)

מחצית ראשונה
כבר לאחר דקה ועשרים שניות רוביניו השתחרר ומ-20 מטרים בעט חזק, כדור שרני וגה קלט. בדקה החמישית ניימאר קיבל מפאטו כדור בתוך הרחבה, אך במקום לבעוט מיד ניסה לעבור שני שחקנים ונבלם.

mako
כלב במגרש (רויטרס)

בדקה ה-12 ונצואלה הגיעה להזדמנות הראשונה. רוברטו רוסאלס הרים כדור מימין וחואן אראנגו נגח החוצה. בדקה ה-19 המגן השמאלי אנדרה סנטוס נתן כדור רוחב שהגיע עד לשוער וגה.

mako
רוביניו (רויטרס)

בדקה ה-28 ברזיל התקרבה לשער הראשון. פאטו קיבל כדור בתוך הרחבה, חשב מהר וירה פצצה למשקוף של וגה. בדקה ה-32 פאטו הגיע שוב למצב קורץ והפעם בעט לידיים של וגה.

mako
הכדור של פאטו במשקוף (רויטרס)
פרסומת

בדקה ה-39 רוביניו קיבל כדור מצוין בצד שמאל של הרחבה, נתן פס שכבר עבר את השוער אבל אוסבלדו ויסקרונדו הציל בעזרת החזה לפני שהכדור חצה את הקו.

mako
פאטו מול פרוסו (רויטרס)

מחצית שניה
בדומה למחצית הראשונה, ברזיל המשיכה ללחוץ ופאטו שנשלח קדימה לא הצליח להגיע לכדור. בדקה ה-59 אראנגו הרים, רונדון שיפשף את הכדור ולא הצליח לנגוח אותו מול סזאר. בדקה ה-62 רונדון צלל ברחבה ליד טיאגו סילבה וקיבל צהוב.

mako
ניימאר (רויטרס)

בדקה ה-72 ונצואלה שוב התקרבה לשער. הכדור של סזאר גונסאלס נעצר אצל סזאר ושלוש דקות לאחר מכן אראנגו בעט חלש, שוב לידיים של שוער אינטר. הכדור של פרד המחליף עף מעל השער בדקה ה-80 וברזיל המשיכה להיות מתוסכלת. עד לסיום ברזיל לחצה אבל יצאה מאוכזבת עם 0:0.

פרסומת
mako
גונסאלס תופס את ניימאר (רויטרס)

ברזיל: ז'וליו סזאר, דני אלבס, לוסיו, טיאגו סילבה, אנדרה סנטוס, לוקאס לייבה, ראמירס (אלאנו, 76), רוביניו (פרד, 65), גאנסו, ניימאר ופאטו (לוקאס, 76).

ונצואלה: רני וגה, רוברטו רוסאלס, גרנדי פרוסו, אוסבלדו ויסקרונדו, גבריאל סיצ'רו, תומאס רינקון, פרנקלין לוקנה, סזאר אדוארדו גונסאלס (ג'אקומו די גיורגי, 86), חואן אראנגו, מיקו (ג'אנקרלו מאלדונדו, 79) וחוסה סלומון רונדון (אלחנדרו מורנו, 64).

mako
שחקני ברזיל מיואשים (רויטרס)
mako
אנדרה סנטוס (רויטרס)
פרסומת
mako
סילבה, ניימאר וגאנסו יורדים מהמגרש (רויטרס)
mako
פרוסו ומורנו חוגגים את התוצאה המאופסת (רויטרס)

0:0 משעמם בין פראגוואי ואקוואדור
במשחק החלש ביותר עד כה בקופה אמריקה, נפרדו פראגוואי ואקוואדור ב-0:0 כמעט נטול מצבים.

mako
ראסקו מול סנטה קרוס בריקוד אווירי (רויטרס)

לראשונה מזה 58 שנים שני משחקים בקופה אמריקה מסתיימים ב-0:0 והפעם, ב-2011, זה קורה כבר במשחקי הפתיחה של בית ב'. נכון לעכשיו ארבע הנבחרות עם אותו מספר נקודות ואותו יחס שערים.

מהלך טוב של לוקאס באריוס מצא את בראטו שכמעט כבש במחצית הראשונה, כשגם אורטיגוסה מנסה את כוחו. במחצית השניה הצליחו שחקני אקוואדור להגיע לשני מצבים טובים ברשות בניטס וקסטיליו, אך ללא הועיל.

mako
סנטה קרוס ובאריוס מאוכזבים (רויטרס)

גם נגיחה נפלאה של רוקה סנטה קרוס לא הצליחה להכניע את מרסלו אליסאגה שעצר בצורה יפה אפילו יותר ובסיום 0:0 חלש.