mako
פרסומת

אנחנו שם: המושבה הישראלית באליפות אפריקה

האליפות יצאה לדרך והנציגים "הישראלים" יחלו את המסע הפרטי לגביע הערב. אניימה צפוי לככב. מי יהיה השחקן שישלוף מהמכנסיים את דגל ישראל?

פורסם:
הקישור הועתק
אניימה וניגריה חוגגים העפלה למונדיאל (רויטרס)
אניימה וניגריה חוגגים העפלה למונדיאל (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

כשאומרים שישראל משתלטת על העולם, אין כמו הספורט כדי להוכיח את זה. הנה למשל משהו שקיים רק בישראל ולא תמצאו אף נקודה אחרת בעולם שיכולה להכיל את כל חמש היבשות.

אז ככה, מבחינה גיאוגרפית אנחנו ממוקמים באסיה, בספורט אנחנו באירופה לכל דבר, את אוסטרליה כבר כבשנו מזמן, הרוקי המוביל בכדורסל בארצות הברית הוא משלנו ועכשיו כל העיניים נשואות לאליפות אפריקה, כי איפה יש לנו הכי הרבה ישראלים/לא ישראלים בטורניר גדול?

לא פחות משישה "ישראלים" נטשו אותנו בחודש האחרון לטובת משחקי הנבחרות שלנו ופתאום כל אוהד הפועל מתעמק במשחקים של ניגריה ואוהדי מכבי ישמחו אם החלוץ של זמביה יבקיע. לרגל אליפות אפריקה, ONE מנסה לעשות סדר בין אלה שהם עדיין רצים על הדשא בליגת העל (ויש אפילו נציג מהלאומית), לבין אלה שרצו כאן פעם, הבקיעו ושימחו לבבות ובין אלה שיש להם קשר ישראלי כלשהו.

הישראלים


אניימה. הבורג הכי משמעותי של הפועל תל אביב (רויטרס)
אניימה. הבורג הכי משמעותי של הפועל תל אביב (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

שני האחרים שיישבו על הספסל הם דלה איינוגבה של הזהובים ואוסטין ג'ידה מהפועל פתח תקוה שמצידם ימתינו להזדמנות שלהם.

דלה איינוגבה. המליץ  (אלעד ירקון)
דלה איינוגבה. שוער שני לאניימה (אלעד ירקון) | צילום: מערכת ONE
פרסומת

לכל הקבוצות ששלחו את הנציגים, השחקנים האלה ייחסרו, מי ליותר זמן ומי לפחות. ניל אברבנל, צליל חתוכה ורן קדוש למשל אולי היחידים בארץ שרוצים לראות את ניגריה הולכת הכי רחוק שאפשר. עד הגמר, ואם אפשר יותר אז מה טוב...

אוסטין אג´ידה. מתאושש מפציעה וישוב לסגל (עמית מצפה)
אוסטין אג´ידה. שוער שני לאיינוגבה (עמית מצפה) | צילום: מערכת ONE

בחוף השנהב נחכה לראות את השערים של דרוגבה אבל מי ימנע את העובדה שהשערים של חלוץ צ'לסי יספיקו? מכבי נתניה שלחה את זוגבו לאנגולה כדי להיות התחנה האחרונה. גם לחוף השנהב, כמו לניגריה, יש נציגים נוספים שאנחנו מכירים מצוין ולא רק מהטלוויזיה, אבל עוד נגיע לזה.

פרסומת
זוגבו (אור שפונדר)
זוגבו (אור שפונדר) | צילום: מערכת ONE

איליה יבוריאן ויובל אבידור יצטרכו לקחת את החלק ההתקפי של מכבי תל אביב על הכתפיים אחרי שעמנואל מאיוקה יצא למילואים עם זמביה. מי שאמור לעזור לו ולספק לו כדורים באותו זמן שהוא הורס התקפות יריב הוא הנציג היחיד מהליגה הלאומית, ויליאם נג'ובו המשחק אצל רן בן שמעון בקרית שמונה.

מאיוקה חוגג. בשורה טובה לצהובים (אור שפונדר)
מאיוקה חוגג בבלומפילד. יחגוג גם באנגולה? (אור שפונדר) | צילום: מערכת ONE
פרסומת

ישראלים לשעבר


חלוץ אברטון, איגביני יעקובו הוא אחד כזה. האיש שיחק עם מכבי חיפה בליגת האלופות בקמפיין שהם גם הבקיעו בו, ינסה לעשות את העבודה עבור ניגריה וישלים נבחרת אחת באליפות שיש לה הכי הרבה אוהדים בארץ. יעקובו גם בישל וכבש לא פחות ממסירות של אייל ברקוביץ' בפומפי, אז מבחינתנו נשאר לו רק לעשות ברית וטירונות מקוצרת.

יעקובו חוגג במדי אברטון. רוצה לעשות זאת גם במונדיאל (רויטרס)
איגביני יעקובו. מתגעגעים אליו בחיפה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

לצד דרוגבה בחוף השנהב נראה עוד פנים מוכרות. האיש עם השם הארוך והקל לשינון, ז'אן ז'ק גוסו גוסו שמכיר כל פינה במגרש באשדוד יהיה שם. נכון שלגוסו גוסו יש ברזומה רק שנה וחצי בישראל, אבל אם הוא יבקיע או יבשל או יירכש על ידי מנצ'סטר יונייטד בסיום האליפות, מותר לנו להתגאות בזה, אפילו יותר מאשר לאוהדים של מונאקו הצרפתית שם הוא משחק כיום.

פרסומת
גוסו גוסו. יש לו ברזומה שנה וחצי בארץ (ניר בוקסנבאום)
גוסו גוסו. יש לו ברזומה שנה וחצי בארץ (ניר בוקסנבאום) | צילום: מערכת ONE

עם קשר ישראלי


קאנו מבקיע (רויטרס)
קאנו מבקיע (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

נאדיר בלהאג' וחסן יאבדה ינסו לקדם במשהו את הכדורגל האלג'יראי ולחזור לאנגליה שהם צוחקים על ארונה דינדאן מנבחרת הפילים ועל קאנו הבלתי נגמר מניגריה שהנבחרת שלהם הצליחה יותר.

פנטסיל עם דגל ישראל. יחסר לנו בטורניר
ג´ון פנטסיל ברגע הכי ישראלי שלא נשכל לו לעולם | צילום: מערכת ONE
פרסומת

ויש גם אוסיי ראנספורד מטוונטה ההולנדית שכרטיס השחקן שלו שייך למכבי חיפה ואמור ללבוש את מדי גאנה. הוא ינסה לחפות על חסרונו של ג'ון פנטסיל הפצוע מפולהאם שיש לו בקורות חיים הופעות בדרבי התל אביבי משני הצדדים. אגב, אם כבר ישראלים רק פנטסיל ייזכר לדורות כמי שהניף את דגל ישראל במונדיאל אחרי שהנבחרת שלו ניצחה.

דרק בואטנג. רוצה להיות בטוח במעבר שלו (גיא בן זיו)
דרק בואטנג. אחד הקשרים הכי טובים שהיו כאן (גיא בן זיו) | צילום: מערכת ONE

עוד גנאי אחד ששיחק בישראל הוא לריאה קינגסטון שעבר במתחם חודורוב ולא השאיר חותם, אבל גם הוא פצוע ולא יתרום מיכולתו.

האחרון, אחד שבארץ, ובעיקר בבית"ר מתגעגעים אליו הוא דרק בואטנג. אחד הקשרים היותר טובים שנחתו כאן לא יופיע באליפות בגלל בעיות ניירת ו-ויזה. גאנה, צריכה ויכולה להסתדר בלעדיו. בטח הרבה יותר מבית"ר ירושלים.