mako
פרסומת

שוקעים לאיטם: הדמיון בין ליונל מסי לכריסטיאנו רונאלדו

הארגנטינאי בן ה-37 מעורב בשער כל 49 דקות, אבל ממעט לשחק. הפורטוגלי בן ה-39 קרוב לשערו ה-900, אבל עולה לכותרות בעיקר כשמתפוצץ על חבריו לקבוצה. איך זה ייגמר?

פורסם:
sportFive1439486
צילום: ספורט 5
הקישור הועתק
mako
בעיקר צופה בכדורגל בזמן האחרון (Getty)
בעיקר צופה בכדורגל בזמן האחרון (Getty) | צילום: ספורט 5

המחשבות הטהורות ביותר של אדם, אולי, נמצאות ברבע השעה הראשונה מאז שהשעון המעורר שלו מצלצל. בין אם אתם הולכים לבית הספר, לאוניברסיטה, לעבודה או לשים את הילדים במסגרות, אף אחד מאיתנו לא אוהב שעון מעורר והיה מעדיף להמשיך לישון כמה שאפשר. למציאות היו תוכניות אחרות. בין אם אתם קמים בבוקר כדי להגשים את עצמכם או כדי לסגור את החודש, זה בלתי נמנע. אלה הם החיים. לפחות שלנו.

עבור מי שכבר השיג כל מה שהיה יכול להשיג, כמו למשל ליאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו, השאלה הזו מתחדדת. הארגנטינאי בן 37 ושווה 650 מיליון דולר. הפורטוגלי בן 39 ושווה 600 מיליון דולר. שניהם כבר זכו באינספור תארים אישיים וקבוצתיים, שלטו בכדורגל העולמי במשך כ-15 שנה, מהדאבל של רונאלדו ביונייטד ב-2008 ועד הזכייה של מסי במונדיאל 2022, וכרגע משחקים בליגות נידחות. רונאלדו עולה לכותרות בעיקר כשהוא מתעצבן על חבריו לקבוצה, ואולי יעלה שוב כשיבקיע בהמשך ספטמבר את השער ה-900 בקריירה. מסי פשוט לא משחק.

שניהם הגדירו את הספורט שכולנו אוהבים במשך שנות דור. עד היום אפשר לראות ילדים מסתובבים ברחוב עם חולצות של אינטר מיאמי או אל-נאסר רק כי יש את השמות של CR7 והפרעוש מאחורה. הם שני האנשים היחידים עם יותר מחצי מיליארד עוקבים באינסטגרם. 6 מ-7 הפוסטים שזכו לכמות הלייקים הגבוהה ביותר לאינסטגרם שייכים לשניים, והרשימה עוד ארוכה.

שניהם, כמו ספורטאי ענק לפניהם, לא ידעו מתי לעצור. רוג`ר פדרר (ורפאל נדאל שעדיין פעיל) המשיכו להסתובב בסבב הטניס שנים לאחר שאיבדו את הסיכוי לזכות בגרנד סלאם. מייקל ג`ורדן פרש מוקדם מדי, חזר, פרש בזמן, חזר וסיים את הקריירה כשמשחקו האחרון היה ההפסד ה-45 בעונה של וושינגטון, קובי בראיינט הכאיב לטבעות במשך ה-NBA במשך שנים. אפשר להמשיך ולדבר על אליפות העולם האחרונה של יוסיין בולט, על הקאמבק של מג`יק ללייקרס ב-1996 ועוד, אבל הנקודה ברורה. שניהם, אם להשתמש בפארפרזה על מילותיו של ניל יאנג, מעדיפים לדעוך החוצה ולא להישרף. בדומה להבדלים הגדולים שהיו ביניהם בשיאם, כל אחד עושה את זה בדרך הפוכה לגמרי. נתחיל, ברשותכם, מהפרעוש.

הגוף של מסי ויתר?
ליאו מסי מעורב בשער כל 49 דקות העונה באינטר מיאמי. יש לו 12 שערים ו-9 בישולים ב-12 הופעות, נתון מרשים מאוד גם אם לא כוללים את המשחק בו בישל חמש פעמים וכבש שער אחד מול ניו יורק רד בול. רק בשני משחקים השנה לא כבש או בישל. אם מוסיפים את השנה שעברה, מדובר ב-13 שערים ו-11 בישולים מאז שהגיע ל-MLS ומעורבות בשער כל פחות משעה. מדהים.

צובר בעיקר שערים ושיאים (Getty)
צובר בעיקר שערים ושיאים (Getty) | צילום: ספורט 5
פרסומת








רונאלדו מתנגש בקיר




זה לא אומר שהוא לא ינסה. הוא חתום עד סוף העונה, צפוי לזכות גם השנה במלכות השערים וינסה לכפות את עצמו על המשחק, בדומה למצב ביורו בו בעט 23 פעמים לשער ולא הבקיע. גם אם רונאלדו עולה לכותרות בעיקר בהתפרצויות זעם, המותג CR7 בשיאו. רק השבוע הוא שבר את שיא המשתמשים לחשבון יוטיוב חדש עם יותר מ-10 מיליון עוקבים תוך יממה.

אילקאי גונדואן, מנואל נוייר ותומאס מולר פרשו מנבחרת גרמניה אחרי יורו בו שיחקו כדורגל לא רע. רונאלדו עצמו מיעט לדבר על פרישה, אך אמר לאחר היורו ש"זה היורו האחרון שלי. אני לא מנסה להיות רגשן יתר על המידה, כי ההתלהבות שלי מהמשחק עדיין קיימת. ההתלהבות מהאוהדים, המשפחה, ההערכה שלהם כלפיי. מה אעשה אם אעזוב את הכדורגל? איפה עוד אוכל לנצח?".

זה אולי כל הסיפור. אל-נאסר מאפשרת לרונאלדו להיות הכוכב של הליגה ולהמשיך לרפד את עצמו בשערים, גם אם הוא לא היה קרוב במיוחד לנצח את אל-הילאל. מפתה לדמיין סיטואציה בה מסי ורונאלדו פורשים אחרי גביע העולם במועדונים בסוף השנה, בהתאם לסיום החוזים שלהם, ואחרי קרב שיסוקר בכל העולם בין אל-נאסר לאינטר מיאמי וישים חותמת סופית על הדרך בה הם השפיעו על הכדורגל. למרות זאת, יותר סביר שנראה אותם ממשיכים לשחק, מוסיפים עוד ועוד שערים לערימה.

כשמסי ורונאלדו יפרשו, ככל הנראה במהלך העשור הזה, התגובה של רובנו לא תהיה "וואו". זה מעט מבאס, אבל אחרי כל כך הרבה רגעי "וואו" שהם סיפקו לנו על הדשא, מי אנחנו שנבוא בטענות?