כוחות מחדש: דירוג העוצמה לפני שמינית הגמר
ההפתעה ברביעייה המובילה, הקבוצה המלהיבה באירופה, הפייבוריטית שקיבלה הגרלה אכזרית ואיפה נמצאת ריאל מדריד? רגע לפני ש-16 האחרונות עולות לדשא, הדירוג המלא




4. פ.ס.ז`
יש נטייה, כמו בכל שנה, לזלזל בקבוצה של לואיס אנריקה. לטעמי, זה נובע מחוסר מושג והיכרות עם הקבוצה, שעשתה בעונה שעברה חצי גמר אלופות. העובדות הן כדלקמן: בתחילת העונה פריז זייפה והיתה בסכנת הדחה מיידית מליגת האלופות, אבל מאז 2025 היא משחקת כדורגל משובב נפש ונמצאת בכושר הטוב ביבשת. פריז ניצחה ב-19 מ-20 המשחקים האחרונים שלה, כולל עשירייה שהרשיתה מול ברסט בשני מפגשי הפלייאוף. היא רצה לאליפות קלה בצרפת, עם עונה ללא הפסד, ונכון שהיריבות שם לא דומות למה שתפגוש משמינית הגמר (היי ליברפול) ואילך, אבל במבחן העין, כאשר רואים את הכדורגל שלה, את ז`ואאו נבש ו-ויטיניה מתקתקים את הכדור באמצע, את עוסמן דמבלה (בעונה הטובה בחייו) וברדלי בארקולה מחליפים מקומות בהתקפה ואת הנשק הסודי חביצה קברצחליה, שמשלים את אחת מההתקפות הכי מהירות בעולם, קשה שלא להתרשם שמדובר בקבוצה שנמצאת בקו עליה מתמיד.
3. ריאל מדריד
אי אפשר שלא לשים את אלופת אירופה המכהנת והקבוצה הכי מצליחה בתולדות המפעל בצמרת הגבוהה של הפייבוריטיות, גם אם יש לה תקלות. והעונה, היו לה לא מעט פאנצ`רים, הן בליגת האלופות והן בליגה הספרדית. אחת הסיבות העיקריות לכך היא שרשרת בלתי נגמרת של פציעות: בהגנה, בקישור ואפילו קצת בהתקפה. קיליאן אמבפה, שפתח את העונה בצורה מגומגמת, תפס את הפיקוד ונראה נפלא משבוע לשבוע. אם רק יוכל להרים את ויניסיוס ג`וניור לגבהים המוכרים שלו, השילוב ביניהם יכול ביום בהיר להגיע למינכן ולקחת עוד תואר אירופי לארון המפואר. באותה נשימה, צריך לזכור שריאל קיבלה הגרלה קשה מאוד בשמינית - אתלטיקו מדריד - אותה עדיין לא ניצחה העונה, אבל תמיד דאגה לזרוק אותה כשהשתיים נפגשו בשנים האחרונות באירופה.
2. ליברפול
לא הרבה פרשני כדורגל נתנו לאדומים סיכוי לאליפות אנגליה ולקמפיין מרשים בליגת האלופות, אבל העובדות הן כדלקמן: ארנה סלוט, בעונתו הראשונה באנפילד, חיבר את כל החלקים לכדי תלכיד בלתי מנוצח. ליברפול ניצחה את כל המשחקים בליגת האלופות בהרכב מלא (הפסידה לפ.ס.וו במחזור הסיום בהרכב משני) ובליגה היא דוהרת לאליפות עם פער דו ספרתי. מוחמד סלאח נמצא בכושר של זוכה כדור הזהב ל-2025 ועליו אולי תקום ותיפול העונה הזו באירופה. לליברפול יש אולי מאמן חדש, אבל שלד שחקנים (וירג`יל ואן דייק, טרנט אלכסנדר ארנולד, אליסון בקר, סלאח ועוד) שכבר יודע איך זה מרגיש להיות אלוף אירופה או להגיע עד לגמר. הסיבה שהיא מתחת לברצלונה נובעת מהגרלה קשה יותר - פ.ס.ז` הלוהטת בשמינית, ריאל או אתלטיקו כנראה בחצי הגמר.
אם היינו מנתחים את הקבוצה של האנזי פליק מראשיתה ועד מרץ 2025, אפשר אולי להכתיר את ברצלונה כקבוצה המלהיבה ביותר בעולם. בארסה כבשה הכי הרבה שערים בספרד (67 ב-24 משחקים) ובעלת ממוצע של יותר משלושה שערים למשחק בליגת האלופות (28 שערים ב-8 משחקים), שם סיימה במקום השני רק לליברפול. המכונה של פליק הספיקה להחטיף רביעייה אחת וחמישיה אחת לריאל מדריד, רביעייה לבאיירן באלופות ורביעייה לאתלטיקו בגביע. השילוב בין ראפיניה, בכושר שיא, לאמין ימאל המוכשר ורוברט לבנדובסקי המבקיע, נראה מעולה, ולמרות שהספסל קצת פחות מרשים מכך, בארסה נראית כמו מפלצת שאסור להרגיז. היתרון הכי גדול של בארסה הוא ההגרלה (בנפיקה בשמינית, דורטמונד או ליל ברבע), והחיסרון הכי גדול הוא העובדה שהיא לוקחת סיכויים במשחק הנועז שלה. לרוב זה מדהים ולעיתים זה משתבש.