בסיום דרבי אדיר: 2:3 להפועל חיפה על מכבי
ככה פותחים עונה. האדומים מהכרמל עלו ל-0:3 הודות לשערים של יעד גונן (31), נועם שטייפמן (33, עצמי) וחופשית של אלון תורג`מן (57). איאד חלאילי (75) ואיתן אזולאי (79) רק צימקו
ככה פותחים עונה: אחרי 90 דקות משוגעות בסמי עופר, הפועל חיפה שרדה ורשמה הערב (שבת) ניצחון גדול בחוץ בדרבי, עם 2:3 על מכבי חיפה, במשחק הפותח של עונת 2026/27 עבור שתי הקבוצות במסגרת גביע הטוטו. זה היה משחק שהלך לכיוון צד אחד בלבד, עד שהתהפך בדרך לדקות סיום דרמטיות ומותחות ביותר.
מה לא היה לנו במשחק הזה. פצצות מרחוק שקרעו את הרשת, טעויות בהגנה והרבה מאוד מתח, גם על המגרש וגם ביציעים. יעד גונן כבש ראשון עם בעיטה ענקית מרחוק לחיבורים, שתי דקות לפני שנועם שטייפמן הכפיל את היתרון עם שער עצמי. במחצית השנייה אלון תורג`מן הפך את המשחק לחגיגה אדומה עם כדור חופשי גדול.
אבל מכבי חיפה לא ויתרה על המשחק הזה, למרות שביציעים הקהל שלה הלך ונעלם. בדקה ה-75 איאד חלאילי צימק בנגיחה וארבע דקות לאחר מכן איתן אזולאי רשם את אחד מהשערים הגדולים שעוד נראה העונה, עם פצצה שנכנסה לרשת דרך המשקוף. לצערם של הירוקים, על הדשא וביציע, זה לא הספיק והחמצה של ברוניניו בסיום היא כל מה שהתרחש במשחק לאחר מכן.
במשחק הזה ראינו שתי קבוצות שהציגו שתי פנים. מצד אחד, הפועל חיפה שלטה לאורך רוב המשחק ונראתה מצוין, עם התקפות מסוכנות ועבודה טובה בהגנה. השערים שלה הגיעו בזכות והיא חשבה שהיא בדרך לתצוגת תכלית נוספת. אבל איבוד העשתונות בדקות הסיום כמעט והעיב על החגיגות, כשהאדומים פשוט הלכו אחורה והזמינו את הירוקים לתקוף.
בצד השני, בעוד מכבי חיפה נראתה כמו חיפה של העונה שעברה עם מחצית ראשונה וחצי מחצית שנייה גרועות מאוד, ככל שעברו הדקות וברק בכר ביצע יותר חילופים, כך היא התעוררה. השילוב של האמונה של השחקנים שהם יכולים לעשות את זה יחד עם האווירה המחשמלת שתמיד קיימת בסמי עופר כמעט הביאו לנו פה קאמבק מהסרטים, אבל זה לא הספיק בסיום.
לצד כל אלה יש לציין עוד מספר דברים נוספים. שחקני הפועל חיפה חגגו את שני השערים הראשונים שלהם מול אוהדי מכבי חיפה, מה שהתקבל לא יפה על ידי הירוקים. מאמן השוערים הורחק בזעם וחפצים הושלכו מהיציע הירוק לעבר שחקני הפועל חיפה. במקביל לכך, ברוניניו וצונאמי רשמו הערב בכורות רשמיות, כשהראשון כאמור כמעט וחגג שער דרמטי וענק.
בסופו של דבר, למרות 20 דקות אחרונות פשוט מטורפות שכמעט ועלו ביוקר לחבורה של חיים סילבס, הפועל חיפה יכולה לנשום לרווחה עם ניצחון גדול בדרבי, שכמעט וחמק לה מבין האצבעות. מנגד, מכבי חיפה יכולה להתרשם מהרוח שלה בדקות הסיום, אבל בעיקר להיות מודאגת מאיך שנראתה ברוב חלקי המשחק הזה. בכל מקרה, ככה פותחים עונה בכרמל.