mako
פרסומת

אין חגיגה: 2:3 להפועל ר"ג מול מכבי נתניה

צפו: פלקושצ`נקו כבש ולא חגג, האורדונים קלקלו את הופעת הבכורה של חזיזה

פורסם:
הקישור הועתק
עונת הכדורגל שלנו נפתחה בסערה. אחרי משחק אלוף האלופים רווי האירועים, משחק האירופאיות הדרמטי וההופעות המצוינות של נציגותינו באירופה - גם משחק קטן יחסית נראה כמו משחק גדול.

הפועל רמת גן התאימה את עצמה לאווירה, כשניצחה הערב (ראשון) 2:3 בחוץ את מכבי נתניה במסגרת שלב הבתים בגביע הטוטו. ר"ג של מסאי דגו משלימה שש נקודות מלאות בשני משחקיה הרשמיים הראשונים העונה, ונותנת פייט חזק במאבק על הכרטיס לחצי הגמר.

לא בטוח שגביע הטוטו הוא משקף (למען האמת - פעמים רבות הוא הוכח שאינו כזה), אבל אם הוא מהווה איזשהו מדד - הפועל ר"ג יכולה להיות מאוד אופטימית. העולה החדשה שניצחה במחזור הקודם את הפועל פ"ת פתחה קצת בבהלה את המשחק הערב, אבל מהר מאוד הצליחה להשתלט עליו - להפתיע, ולהשיג ניצחון מרשים במשחק חוץ לא קל.

ואחד הגיבורים המובהקים של המשחק הערב הוא לואן קמפוס - החלוץ הברזילאי הצעיר לא משאיר מקום לדמיון, וכבר מנפק קבלות עבור האורדונים. במשחק הקודם הוא כבש נגד פ"ת, הפעם הוא הוסיף לשער שלו גם מעורבות במהלך המצוין שהוביל לשער השני. קמפוס, שהוחלף אחרי 62 דקות, הראה שוב שמדובר בשחקן שימשוך לא מעט עיניים בעונה הקרובה.

ועוד מישהו שעמד במוקד המשחק הערב הוא, ללא ספק, מקסים פלקושצ`נקו. שלוש שנים רשם הקשר במדי מכבי נתניה, עם לא מעט רגעים יפים - והערב הוא פגש אותה כשחקן יריב. "מקס" היה לא רע, אבל השיא שלו הגיע עם הפנדל שכבש - והמנהג הג`נטלמני שנקט בו, לא לחגוג נגד קבוצתו לשעבר. הסגל של הפועל ר"ג אמנם נראה יחסית חלש, אבל יש לו שני נכסים לא רעים - שאפשר לבנות עליהם לקראת העונה המאתגרת שצפויה לאורדונים.

בצד השני, במכבי נתניה השם המרכזי היה כמובן דולב חזיזה. הקשר שהגיע ממכבי חיפה נרשם לראשונה בסגל של רוני לוי, אך לא פתח - ועלה מהספסל בדקה ה-65. הוא רשם דקות נהדרות, שהזכירו למי ששכח באיזה שחקן עוצמתי מדובר. חזיזה היה התקפי, יצרני, היה מעורב בשער המצמק שכבש מתיאוס דאבו - והיה קרוב בעצמו להשוות עמוק בתוספת הזמן. למרות ההפסד, זו הופעת בכורה שבוודאי מבטיחה רבות לגבי התקופה של חזיזה בצהוב-שחור הנתנייתי.

נתניה של רוני לוי לא היתה בהכרח רעה הערב. היא רשמה מחצית ראשונה נהדרת, וגם בחצי השני מאז כניסתו של חזיזה היתה טובה משמעותית מהיריבה שלה. אבל אם משהו ידאיג את רוני לוי אחרי הערב, זו בעיקר ההגנה שלו - שלא עמדה במבחנים רבים, אבל ספגה שלושה שערים. יהיו דברים לתקן, אבל בנתניה יש גם המון דברים חיוביים לקראת העונה הקרובה - שהיא בוודאי לא תתעלם מהן; כולל דאבו, שהבקיע צמד.

ואחרי המשחק המסעיר שחווינו, המאבק על חצי הגמר נפתח מחדש. נתניה שספגה הפסד ראשון עדיין מובילה את הטבלה בגלל הפרש שערים, אבל היא בשוויון נקודות עם הפועל ר"ג - שתקבל הזדמנות לעקוף אותה בשבוע, כשתארח את הפועל ירושלים; נתניה, מנגד, תנסה להתאושש נגד הפועל פ"ת. גביע הטוטו מספק לנו דרמה בלתי צפויה במחזורים האחרונים - שתספק לא מעט עניין. נפתח בסערה, כבר אמרנו?