mako
פרסומת

נשארת בבית: מכבי ת"א הודחה מאירופה

המסע המאכזב של הצהובים הגיע לסיומו עם 1:1 מול לוגאנו (3:2 בסיכום), ששיחקה ב-10 שחקנים. דור פרץ כבש ראשון, אך הגנה חלשה איפשרה למונקאדה לכבוש ולשלוח את קני מילר הביתה

פורסם:
הקישור הועתק
sportFive1767836
צילום: ספורט 5

אחרי ארבע שנים, מכבי תל אביב לא תשחק העונה במפעל אירופי. הצהובים-כחולים היו חייבים לחזור מפיגור 2:1 בבאטומי מול לוגאנו, אך סיימו ב-1:1 בלבד מול השווייצרים, למרות שאלו נותרו ב-10 שחקנים יותר מחצי שעה. וכך הצהובים מסיימים את העונה האירופית שלהם מוקדם משתכננו.

למעשה, לראשונה מאז 2022/23 אז הודחה מול ניס בפלייאוף הקונפרנס ליג, מכבי תל אביב לא תשתתף העונה בשלב בתים/ליגה באחד המפעלים של אופ"א, וכעת תתמקד בזירה המקומית.

פספוס של הצהובים (מכבי ת“א, האתר הרשמי)
פספוס של הצהובים (מכבי ת“א, האתר הרשמי) | צילום: ספורט 5

למרות שהצהובים של קני מילר היו אלה שהיה חשוב להם יותר להבקיע, הם לא פתחו את המשחק טוב ודווקא לוגאנו הייתה זו שהחזיקה יותר בכדור וסיכנה. זאת למעט מצבים של דור פרץ ועידו שחר בצד השני, שלא הכניעו את דויד ואן באלמוס. בנוסף, מכבי ת"א כמעט קיבלה פנדל בעקבות נגיעת יד ברחבה, אך הוא בוטל לאחר בדיקת VAR.

פרסומת

בתחילת המחצית השנייה נראה היה שהדברים מסתדרים למילר ולשחקניו. זה התחיל בדקה ה-58, אז מאתיה זאנוטי האיטלקי הורחק בצהוב שני בעקבות דריכה על סיסוקו, ונמשך כשכעבור 11 דקות אלעד מדמון שרק עלה מהספסל סחט פנדל. דור פרץ ניגש לנקודה הלבנה ובעט נהדר את הפנדל כדי לקבוע 0:1, שהיה שולח את את הצהובים להארכה.

אלא שבמקום לנצל את המומנטום ואת היתרון המספרי, מכבי תל אביב לא הייתה מספיק חדה ושילמה על כך בגדול בדקה ה-79. דרק מונקאדה בן ה-18, שעט קדימה נהדר בכנף שמאל, התגבר על נועם בן הרוש וניצל שמירה לקויה מאוד של מוחמד-עלי קמארה כדי לשגר כדור לפינה הגבוהה של אופק מליקה ולהשוות ל-1:1. בהמשך אותו מונקאדה היה קרוב גם להשלים צמד, כשמנגד גם הצהובים הגיעו להזדמנויות, אך פשוט לא היו מספיק חדים והתוצאה נשמרה עד לסיום.

כעת, למילר ולשחקניו אין יותר מדי זמן להתאבל וכבר ביום שני הם יחזרו לליגת העל לשני משחקים חמים במיוחד - כשיארחו את מכבי חיפה באצטדיון בלומפילד, ושבוע לאחר מכן יפגשו את האלופה הפועל באר שבע.