mako
פרסומת

לפני מכבי ת"א: 0:1 למכבי חיפה על ולאדיקווקאז

צפו בשערו המרהיב של מוחמד כליבאת (68), הראשון שלו במדים הירוקים, במשחק האימון מול הרוסים. אמיר אדרי: "אנחנו כבר עם הפנים למכבי תל-אביב"

פורסם:
הקישור הועתק

שישה ימים לפני המפגש החשוב מול מכבי ת"א, גברה הערב (שלישי) מכבי חיפה במשחק אימון 0:1 על אלניה ולאדיקווקאז הרוסית. המשחק שהתקיים בכפר גלים, הועבר אליכם בשידור חי ובחינם ב-ONE TV LIVE.

אלישע לוי בחר להעניק מנוחה לקפטן שלו, יניב קטן, ופתח בהרכב הכולל מספר שחקנים שלא מרבים לקבל קרדיט וביניהם אמיר אדרי, שי מימון וישראל זגורי. גם ג'ון קולמה, שמתאושש מפציעה בקרסול, פתח בהרכב כדי לבדוק את רמת כשירותו לקראת המפגש מול הצהובים.

לאחר מחצית ראשונה מאופסת בשליטתה של מכבי חיפה, ביצע אלישע לוי מספר שינויים בהרכב והכניס למגרש בין היתר את הרכש שהגיע בינואר מנצרת-עילית, מוחמד כליבאת.

בדקה ה-68 גמל החלוץ הצעיר למאמנו עם שער מרהיב ביופיו מ-20 מ'.

ביום שני תארח המוליכה את הקבוצה של אבי נמני, שהיתה הראשונה העונה להנחיל לה הפסד ליגה ומנעה ממנה לשבור שיא ניצחונות רצופים. האוהדים בחיפה ממשיכים להסתער על הכרטיסים וקרית אליעזר צפוי להיות מלא עד אפס מקום.

mako
שחקני חיפה מברכים את כליבאת על השער (שי לוי)

למגרש הגיעה קבוצת ילדים שחולים במחלה קשה וזכו לחתימות מהשחקנים. מדובר על קבוצת ילדים שהגיעה דרך הרב פירר.
השוער אמיר אדרי היה מרוצה בסיום ואמר: "תמיד טוב לנצח ובטח משחק מול קבוצה מחו"ל. אני שמח שניצחנו, עכשיו אנחנו עם הפנים למכבי תל-אביב. תהיה אווירה מדהימה באיצטדיון קרית אליעזר ונקווה לנצח".

פרסומת

מחצית ראשונה
המשחק נפתח לדרך בכפר גלים. בדקות הראשונות הקצב די איטי ושתי הקבוצות התקשו לפתח משחק מסודר. בדקה ה-18 חיפה היתה סוף סוף מסוכנת. משומר סחט עבירה באגף הימני, רפאלוב הסיט את הכדור החופשי לבוקולי, שבעט מ-18 מ' לידיים של השוער.

דקה לאחר מכן פריצה יפה של גדיר בצד ימין הובילה לבעיטה של זגורי, אך הכדור חלף ליד הקורה הרחוקה. בדקה ה-21 דבאלשווילי לקח את ההזדמנות אחרי איבוד כדור בהגנה הרוסית ובישל מצויין לגדיר, אך הכישרון הצעיר בעט חלש לידיים של חומיץ'.

mako
דבאלשווילי עולה לכדור גובה. חיפה מתכוננת לקראת מכבי ת&"א (שי לוי)

בדקה ה-24 הרוסים היו קרובים מאוד לשער הראשון. כדור עומק הגיע לבזאייב, שהסתובב ובעט מתוך רחבת החמש, אבל אדרי הצליח להדוף. גם הריבאונד שהלך למסגרת נהדף נהדר מקו השער ע"י דקל קינן.

בדקה ה-31 סטוינוב ניסה לטווח מחוץ לרחבה אך לא הצליח למצוא את המסגרת. כעבור דקה בעיטה של זגורי נבלמה אצל ההגנה הרוסית, רפאלוב השתלט על הכדור וניסה להוציא רוחב שנעצר אצל חומיץ'.

mako
רפאלוב מנסה להשתחרר מדריקאייב (שי לוי)
פרסומת

מחצית שניה


דקה 68 - מכבי חיפה עולה ל-0:1. הרכש שהגיע מנצרת-עילית בינואר, מוחמד כליבאת, העלה את הירוקים ליתרון לאחר שהשתלט על כדור מרחק 20 מ' מהשער הרוסי ושיחרר בעיטה שחלפה מעל חומיץ' ונעצרה ברשת. שער יוצא מן הכלל לחלוץ הצעיר.

mako
שחקני חיפה מברכים את כליבאת על שערו הראשון במדים הירוקים (שי לוי)

בדקה ה-73 אמיר אדרי פינה את מקומו בין הקורות לטובת השוער השלישי, חיים זיסקינד. סארי פלאח החליף את גוסטבו בוקולי. כעבור שתי דקות דגסטה חדר לרחבה של חיפה ושיחרר כדור חזק, זיסקינד התעופף והדך לקרן.

בדקה ה-78 ולדימיר דבאלשווילי הוכשל מרחק 17 מ' מהשער הרוסי. החלוץ הגיאורגי לקח את הבעיטה ושלח אותה היישר לחומה. בדקה ה-81 הרוסים היו חייבים להשוות אך החמיצו הזדמנות מצוינת מחמישה מ'. בדקה ה-85 זיסקינד יצא משערו בצורה נהדרת ומנע שער בטוח של ולאדיקווקאז.

mako
עלי עותמאן. מנסה לקנות בחזרה את מקומו בהרכב (שי לוי)
פרסומת

מכבי חיפה: אמיר אדרי, אייל משומר (זיו אוסון, 46'), דקל קינן (ג'ורג' טשיירה, 46'), שי מימון, פיטר מסיללה (טאלב טוואטחה, 46'), ג'ון קולמה (עלי עותמאן, 46'), גוסטבו בוקולי (סארי פלאח, 73'), ישראל זגורי, ליאור רפאלוב (מוחמד כליבאת, 46'), מוחמד גדיר (שלומי אזולאי, 46'), ולדימיר דבאלשווילי.

אלניה ולאדיקווקאז: חומיץ', דריקאייב, גנקו, יאבנוב, דגוסטה, סטוינוב, קריבלוב, קיטה, בזאייב, ניזאמוצינוב.