בכושר נפלא: אשדוד גברה 1:4 על הפועל חיפה
הדרומיים חגגו ורשמו משחק חמישי ללא הפסד. בן זקן הרשים עם 2 בישולים


ממשיכה להרשים. מ.ס אשדוד גברה 1:4 הערב (שבת) על הפועל חיפה באצטדיון הי"א, במסגרת המחזור התשיעי של ליגת העל. המשחק נפתח משער מוקדם של ג`בון איסט, אך לאחר מכן הדרומיים הפכו בזכות שערים של ואיברהים דיאקיטה, ז`אן באטום. בהמשך אורי עזו ויוג`ין אנסה הוסיפו.
שתי הקבוצות הגיעו כשהם ללא ניצחון, והצפוניים שעלו על הציפיות של לא מעט מאוהדי הכדורגל הישראלי, פתחו בצורה מושלמת. כבר בהתקפה הראשונה שלהם, אופק ביטון קיבל כדור במרכז המגרש ושלח עומק מדויק לג`בון איסט, שלא התבלבל מול קרול נימצ`יסקי. שער נהדר לקבוצה של גל אראל בתוך פחות משתי דקות.
בעקבות השער המשחק נפתח לחלוטין, והאורחים רשמו איומים מצידם. תוך שתי דקות הם בעטו פעמיים למשקוף - פעם אחת מרגליו של יוג`ין אנסה, ובפעם השנייה מרגליו של איליי טמם. זה גרם לאשדוד לצבור בטחון והם נראו פשוט נהדר באותן דקות.
בדקה ה-34, אותן דקות טובות תורגמו גם לשער. עבירה על אנסה באגף הימני הובילה לבעיטה חופשית של טום בן זקן, וכדור מושלם של טום בן זקן נחת על ראשו של איברהים דיאקיטה, שנגח לרשת. אגב, אמו של דיאקיטה הלכה לעולמה רק אתמול, והקדיש לה את השער. שלוש דקות לאחר מכן גם הגיע המהפך, כאשר בן זקן שלח עוד כדור לרחבה והפעם ז`אן באטום היה זה שהגיע לכדור וכבש.
החגיגה האדומה-צהובה לא הסתיימה שם, משום שניר ביטון שלח כדור ארוך ממרחק של יותר מ-40 מטרים, שנחת בדיוק בין רגליו של אורי עזו שהשתלט בצורה מושלמת ושלח כדור גדול לרשת - והמחצית הסתיימה ב-1:3 נפלא עבור המארחים.
45 הדקות האחרונות היו די הפכפכות. גל אראל ביצע שלושה חילופים שהביאו את השינוי, כאשר יונתן פרבר ורותם חטואל היו מהבולטים שהשפיעו. הדקות החיוביות של הצפוניים כמעט והניבו שערים אך הם לא היו מספיק מדויקים בתוך הרחבה. מנגד, אשדוד הצליחה לצאת למספר התקפות מסוכנות, בעיקר בזכות המהירות של יוג`ין אנסה, אך גם פה - אשדוד לא הייתה מספיק מדויקת.
הצפוניים המשיכו לתקוף ולנסות לצמק את התוצאה, אך היו חשופים מאוד בהגנה. במהלך האחרון של המשחק קארים קימווידי יצא למתפרצת, היה סבלני והשאיר כדור נוח לאנסה שדייק עם בעיטה חדה לפינה וקבע את תוצאת המשחק.
נכון, הפועל חיפה, שנמצאת כעת במקום התשיעי הגיעה עם לא מעט חיסורים, אך היא הייתה צריכה להיראות הרבה יותר טוב. היא תנסה להתאושש במחזור הבא מול הפועל פתח-תקוה, אותה היא תארח בסמי עופר.
ומנגד, אשדוד - שרושמת משחק חמישי ברציפות ללא הפסד, תצא מהערב הזה מעודדת ביותר. היא תגיע בשבוע הבא למשחק חוץ מול הפועל באר שבע, שם המשימה תהיה הרבה יותר קשה. כרגע, שחקניו של חיים סילבס במקום החמישי, שספק אם מישהו האמין ששם הם יהיו אחרי תשעה מחזורים.