sportFive736900 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
תמיד הרגיש מחובר לקהל (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
תמיד הרגיש מחובר לקהל (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

"אני לא רעב ללחם. בכל מקום בו לא הרגשתי בו בנוח, גם לא נשארתי. אין לי בעיה להיות בבית אם אין איזה אתגר שמעניין אותי". מי שמכיר את אלי כהן 'השריף' בוודאי שמע ממנו את המשפט הזה פעמים רבות. אולי בגלל זה כמעט בכל פעם בה אימן הוא העדיף לחתום על חוזה לעונה אחת. בניגוד לשוק המאמנים, אלי כהן לא נהג אף פעם לדחוף את עצמו לשום מקום. מקור הפרנסה שלו מגיע ממקום אחר שלא קשור לכדורגל, אבל זו האהבה הגדולה ביותר שלו.

'השריף' שייך לדור של פעם, זה שממעט לצחוק עם שחקנים, זה ששומר על דיסטנס, זה שצועק אם הקצב לא נראה לו ולא חשוב אם מדובר בכוכב של הקבוצה או בשחקן שעלה עכשיו מהנוער ועורך את אימונו הראשון בבוגרים. כמעט כל מי שדיבר בכתבה, תיאר מוסר העבודה גבוה, מקצועיות והוגנות, אבל מבט אחורה מגלה שלא יותר מדי ראשי קבוצות האמינו בו.

כבר 15 שנים שהוא מתקשה להשלים עונה מלאה. ב-8 שנים זה קרה רק פעמיים. ביתר העונות הוא הצטרף לקבוצות באמצע העונה, נפרד מכמה מהן תוך כדי עונה אבל אצל רוב אוהדי בית"ר (לא ארגון לה פמיליה) יש 'לשריף' שם טוב. כשהוא בונה קבוצה הוא בדרך כלל מצליח, אבל עכשיו בקדנציה הרביעית שלו בירושלים, הוא מגיע שהקבוצה כבר מוכנה והרבה אין מה לשנות.

סיים בבית
סיים בבית"ר בטונים צורמים (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

כשכהן הגיע לבית וגן בפעם האחרונה, בית"ר עמדה על ארבעה משחקים רצופים ללא שער זכות, כולל הדחה מהגביע על ידי בני לוד ואבו סובחי. המצב נראה גרוע. לבית"ר היו 16 שערי זכות ב-25 מחזורים, אבירם ברוכיאן עזב והרכש שהגיע נראה לא מחובר. הקבוצה תחת כהן לא הצליחה להבקיע בשני משחקים נוספים, אבל אז הגיע הניצחון על קריית שמונה בזכות פנדל בדקה ה-90 והכל השתנה בדרך לשמונה ניצחונות רצופים.

אחרי שעזב, אלי כהן לא חסך מלמתוח ביקורת על הקולגות שלו: "מאמנים היום מתרפסים. הם בסה"כ שלוחות של בעלי בית. מאמני הדור החדש לא לומדים מספיק ולא יוצאים להשתלמויות. המטרה שלהם רק לרצות את הבוסים. אם אני מקבל תכתבים את מי לשים בהרכב ואת מי לא, אני קם והולך".

אם זה לא מספיק, אז כשבית"ר התעללו בעומר אצילי, השריף אמר שזה לא קשור לכדורגל או במילים אחרות לא יישר קו עם טביב אצלו עבד רק כמה שנים קודם לכן. השאלה עכשיו היא מדוע אלי כהן הגיע לשוב לבית"ר ואיך יעמוד באג'נדה שלו. כלומר, להיות אחד שלא מתערבים לו מבחינה מקצועית.

איך זה ייגמר הפעם? כהן (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
איך זה ייגמר הפעם? כהן (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

לטענת גורמים בבירה, אצל טביב הוא יהיה חייב לישר קו. "אם אלי כהן לא יקשיב לטביב, הוא לא יהיה בבית"ר ולא משנה מה אלי כהן אמר בעבר", אמר גורם במועדון. היועץ יהיה חייב לשתף פעולה כדי שהאינטרקציה תעבוד. בינתיים, הוא קיבל לידיו את הסמכות המקצועיות העליונה. במילים אחרות הוא המנג'ר וגילי לבנדה עוזר המאמן. כבר באימונים הראשונים שלו בבית"ר, מאז חזרתו לבית וגן, ניתן לראות על הדשא מי הבוס. כהן מדבר באסיפות, לוקח שחקנים לשיחות אישיות ונראה הרבה יותר דומיננטי מלבנדה. "אם כל הכבוד לגילי, הוא חזר עכשיו אחורה. אלי האיש החזק עכשיו בחדר ההלבשה", הסביר אחד השחקנים.
 
'השריף' מעריץ את ארסן ונגר והטיפול שלו בשחקנים צעירים ואולי בגלל זה, היועץ יגיע גם למשחקים של קבוצת הנוער כדי לשפר את המחלקה שמדרדרת משנה לשנה מבחינת הישגים. לכהן בן ה-66, יש רזומה לא רע בנושא. הוא הנחית את פיני בלילי משמשון ת"א ועמרי אפק מקריית אונו.

במקביל, הוא נתן צ'אנס ראשון לברק יצחקי, אבירם ברוכיאן, שלומי ארבייטמן ומאור מליקסון, שהגיע למחלקת הנוער של בית"ר מיבנה הקטנה. אם יפוטר, בניגוד למימר, לאלי כהן יש סעיף שיקבל רק כמה חודשים קדימה ולא את משכורתו עד סוף העונה. אגב, ללבנדה יש בדיוק את אותו סעיף. רוב הקהל למרות תמיכתו בעבר עם הצ'צ'נים זאור סדאייב וג'יבריל קדאייב איתו. כהן לא מתכוון להתנצל נחרצות על מה שהיה ומסתכל רק קדימה. מבחינתו לקדם את בית"ר עוד מקום אחד בליגה ולבנות דור עתידי מקומי, זה הדבר הכי חשוב.