תשמור עליו? מצב המו"מ של הפועל וליידנר
צפו בתקציר: במועדון מעוניינים לממש את האופציה על המגן. ביקורת לאחר ההפסד לב"ש
אכזבה בהפועל תל אביב: אתמול (שישי), האדומים של אליניב ברדה נוצחו במשחק הבית האחרון שלהם בבלומפילד - 2:0 נגד הפועל באר שבע.
על אף כל הדיבורים בימים האחרונים על כך שהקבוצה לא תתאמץ - במטרה למנוע אליפות של בית"ר ירושלים, ברדה עלה בהרכב חזק וניסה לעשות הכל, אך במועדון הודו בסיום: "באר שבע הייתה טובה יותר, בטח בעשרה שחקנים".
בהפועל ת"א ביקרו את השופט אביעד שילוח, שבחר להרחיק בצהוב שני את אנדריאן קרייב - ולהותיר את הקבוצה בעשרה שחקנים, כבר החל מהדקה ה-29. "זו הרחקה גבולית מאוד", אמרו גורמים בהפועל, "שילוח היה צריך לוותר על הצהוב השני הזה ולהפעיל שיקול דעת".
עם זאת, במועדון גם מבקרים את השחקנים על חוסר זהירות - שכן זהו האדום העשירי של הקבוצה העונה; מה שהכריח אותה שוב ושוב לשחק בנחיתות מספרית - כולל במשחק אתמול.
מכאן, בהפועל ת"א נמצאים עם הפנים קדימה - לקראת שני משחקי החוץ האחרונים, נגד מכבי חיפה בסמי עופר ובית"ר ירושלים בטדי. אחרי אתמול, אליניב ברדה יצטרך להסתדר ללא מרקוס קוקו ועמנואל בואטנג - שמתחו את שריר הירך האחורי, וככל הנראה סיימו את העונה. כזכור, גם רוי קורין פצוע ולא ישחק בשני המשחקים הקרובים.
ברדה ישאף לשתף כמה שיותר שחקנים שקיבלו פחות דקות העונה, אבל גם מודע לכך שקבוצת הנוער מתמודדת על האליפות - ולכן, לא יוכל לשתף שחקנים רבים מהקבוצה הצעירה, על מנת שלא לפגוע בסיכוייהם לזכייה.
ובאשר לעונה הבאה - בהפועל תל אביב מעוניינים לממש את אופציית הרכישה על המגן דורון ליידנר, שהושאל מאולימפיאקוס. המכשול נובע מהסכום הנקוב, שעומד כעת על 300 אלף יורו. בהפועל ת"א יעשו מאמץ גדול על מנת להוריד את הסכום, ולהשאיר את ליידנר גם בעונת 2026/27.
חשוב לציין כי האופציה אינה כוללת את תנאי החוזה של ליידנר - מה שאומר שגם מולו יצטרך להתקיים משא ומתן על התנאים, אבל הנכונות קיימת - ובמועדון מקווים לראות את ליידנר כחלק מהם גם בשנה הבאה.