הגלגל מסתובב: 1:2 דרמטי לנתניה על ב"ש
איזו דרמה מטורפת. צפו בתקציר: חודשיים אחרי שהפסיד לו עם תשעה שחקנים, אבוקסיס הנחית מכה קשה לקוזו`ך במאבק על האליפות בזכות שער ניצחון בדקה ה-101 של פלקושצ`נקו. ביטון כבש ראשון, דאפה השווה. האדומים עדיין ראשונים בזכות הפרש שערים, רגע לפני משחק העונה בבלומפילד


בעונה רצופת רגעים גדולים, קיבלנו עוד דרמה גדולה: מכבי נתניה רשמה מהפך גדול וניצחון הערב (ראשון), 1:2 מול הפועל באר שבע. היהלומים של יוסי אבוקסיס חזרו מפיגור לניצחון אדיר - והכשילו את מירוץ האליפות של האדומים מבירת הנגב. הקבוצה של רן קוז`וך איבדה יתרון, נוצחה - וכעת מוליכה את הטבלה רק בזכות הפרש שערים, על פני מכבי תל אביב. כל זה, כשבשבוע הבא הדרמה תגיע לשיאה - עם משחק העונה בין שתי המתמודדות לאליפות. אין יותר צמוד מזה.
דווקא באצטדיון שבו לפני חודשיים, נולד הביטוי "בלתי שבירים" - הפועל באר שבע גילתה סדק משמעותי בחומה. הקבוצה של רן קוז`וך כבר הובילה מפנדל של דן ביטון, אבל איבדה את היתרון שלה - והתפרקה בדקות האחרונות. קרלוס פונק הורחק בכרטיס אדום בדקה ה-94, ושבע דקות לאחר מכן מקסים פלקושצ`נקו כבש את שער הניצחון. כעת, הפועל ב"ש שכבר ראתה את האליפות מתקרבת - מובילה את הטבלה רק בהפרש שערים על פני מכבי תל אביב. מירוץ האליפות מקבל עוד טוויסט דרמטי.
באר שבע עלתה הערב לדשא של נתניה, מול אחת היריבות הגדולות שלה, תחת לחץ - אחרי שמכבי תל אביב עמדה במשימה שלה אתמול. וזה לא היה בהכרח משחק רע של באר שבע, אבל היא לא היתה טובה מספיק כדי לקחת את שלוש הנקודות - כמו בהרבה משחקים העונה. היא הותירה פתח גדול מדי, ובחרך הזה נכנסה נתניה - שהדהימה אותה עם ניצחון גדול. ב"ש תצטרך להתחיל מחדש, וזה יצטרך לקרות דווקא מול היריבה הגדולה - שניצחה אותה במשחק העונה הקודם בפלייאוף העליון.
ומנגד, זהו רגע ענק עבור מכבי נתניה. הפלייאוף העליון התחיל רע מאוד עבור היהלומים, שהשיגו רק נקודה אחת בחלק האחרון של העונה. אבל דווקא מול באר שבע, הקבוצה של יוסי אבוקסיס הצליחה להתעלות - לא במשחק גדול, אבל עם הרבה נחישות ורצון, שהביאו אותה לכדי ניצחון יוקרתי ורגע שאוהדי נתניה יזכרו עוד הרבה זמן - כולל האוהד עומר ונקרט, שחזר משבי חמאס וקיבל את הכבוד מהקבוצה שלו.
וכעת - הפנים לבלומפילד. בשבוע הבא, הפועל באר שבע תעלה למשחק חוץ גורלי מול מכבי תל אביב - משחק שממנו תצא אלופה אחת. באר שבע תגיע אחרי מהלומה לא קלה שספגה הערב, אבל למרות הכל - זה עדיין בידיים שלה. זה יהיה מבחן אופי לא קטן לרן קוז`וך ולשחקנים שלו - ולשאלה הגדולה: האם הם באמת בלתי שבירים?
אנחנו, בכל אופן, כבר לא יכולים לחכות.