הדמייה של האצטדיון לאחר הפיכתו לסולארי  (פ. ברוייד אדריכל, גולדשמי (צילום: ספורט 5)
הדמייה של האצטדיון לאחר הפיכתו לסולארי (פ. ברוייד אדריכל, גולדשמידט ארדיטי בן נעים אדריכלים) | צילום: ספורט 5
ברקת.
ברקת. "המטרה - שטדי יהיה האצטדיון הלאומי" | צילום: ספורט 5

בלומפילד הוא לא האצטדיון היחיד שיתחיל בתהליך של התחדשות השנה. בתחילת יולי יחלו עבודות להתקנת מערכת סולארית בטדי שבירושלים בעלות של כ-4 מיליון ש"ח, כאשר המטרה היא ייצור חשמל ירוק לצריכה עצמית. המערכת תשתרע על פני שטח של 5,000 מ"ר, בהיקף של 630 קילוואט ותוכל לייצר כמיליון קוט"ש בשנה - אנרגיה נקייה וידידותית לסביבה.

בנוסף להיבט הסביבתי, המערכת הסולארית צפויה להוזיל משמעותית את עלות החשמל הנצרכת באצטדיון טדי בכחצי מיליון ש"ח בשנה, שכן עלות הייצור של חשמל סולארי זול בהרבה מרכישתו מחברת החשמל. כ-4 חודשים יעבדו על הפרוייקט, שלא יפריע למשחקים ולפעילות השוטפת שיתקיימו באצטדיון בתקופה זו.

ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת: "העיר ירושלים הופכת בשנים האחרונות למובילה בספורט ובתשתיות ספורט, עם הקמת קריית הספורט הבינלאומית במלחה, במסגרתה הורחב אצטדיון טדי ל-31,000 מקומות ישיבה, במטרה להפכו לאצטדיון הלאומי.

"כעת אנו שמחים לשלב את הספורט עם קיימות ואנרגיה ירוקה ולהפוך את אצטדיון טדי למתקן הספורט הראשון בארץ שיופעל באמצעות אנרגיה סולארית. כולנו תקווה שגם נבחרות ישראל והקבוצות הירושלמיות ייהנו מהאנרגיה החדשה שתביא לניצחונות רבים".

מנכ"ל חברת מוריה האחראית על הפרוייקט, דורון נויוירט: "אנו שמחים על יציאתו לדרך של הפרויקט הסולארי הראשון מסוגו בישראל באצטדיוני כדורגל. מדובר בפרויקט ייחודי ומאתגר עבור העיר ירושלים ומהווה חלק חשוב ובלתי נפרד מראייה רחבה של עיריית ירושלים וחברת מוריה לפרויקטים ירוקים, השמים דגש על התייעלות, חדשנות ומימוש המטרות לשמירה על איכות הסביבה, קיימות ולצמצום הפליטות לצד השגת ההיבטים הכלכליים של הפרויקט".