טל בן חיים: "הפועל מועדון אלים. הם הרסו את הדרבי"
חלוץ מכבי ת"א במתקפה חריפה במיוחד על האקסית אחרי ה-1:1: "היא העמידה אוטובוס ברחבה ולא באה לשחק כדורגל. מבחינתה, תיקו עם מכבי זה ניצחון". על ההאשמות כלפיו שהסית לאלימות אמר: "אוהדי הפועל הכי אלימים בארץ. מה אם 'פואד' היה אוהד בית"ר?"

כנגד כל התחזיות, מכבי תל אביב נתקעה מול הפועל תל אביב. הצהובים סיימו הערב (ראשון) ב-1:1 מול האדומים בדרבי, וכעת הפער בינה להפועל באר שבע שבפסגה הוא 5 נקודות. בסיום, טל בן חיים החלוץ השמיע מילים חריפות כלפי קבוצתו לשעבר: "שיחקנו נגד קבוצת תחתית שכבשה שער מצחיק. היא העמידה אוטובוס ברחבה שלה והרסה את הדרבי. מבחינתה, תיקו עם מכבי זה ניצחון לכל דבר".
"זה מביך איך שהמשחק התנהל, וזה לא היה בגללנו", המשיך בן חיים, "הפועל לא ניסתה בכלל לשחק כדורגל, אני מצטער בשביל האוהדים, במיוחד על המחצית השניה. חבל, היינו חייבים את הנקודות האלה ואני מאשים רק את עצמנו, אבל העונה עוד ארוכה. אנחנו מודאגים מהפער של ב"ש, אבל כבר אמרתי שיש עוד הרבה משחקים. זאת תוצאה מאכזבת מבחינתנו".
במהלך המשחק, מיד אחרי שער השיוויון של דור מיכה, הודלקה אבוקה נוספת שנזרקה גם היא לעבר כר הדשא. לפני המשחק המשטרה עצרה 8 אוהדים. החשדות: הפרות סדר, ספסרות, איומים ואחזקת סמים. הבשורות הרעות מכיוונה של מכבי תל אביב לא מסתיימות עם העמדתה הצפויה לדין. שלומי אזולאי, שתוכנן לפתוח בהרכב של בוס בדרבי, נפגע בחימום. ברק יצחקי תפס את מקומו של הקשר מול האדומים.