מתחת לפנס: ה-6 שחיפה חיפשה אצלה ביד?
איתי אהוד אחד השחקנים המרשימים בפרוייקט המושאלים של המועדון בהפועל כפ"ס, ומאותת לקבוצת האם. האם נמצא היורש לנטע לביא? ניתוח מקצועי



כבר מהדקות הראשונות של אהוד בקבוצת הנוער של מכבי חיפה, היה ניתן לזהות אלמנטים מיוחדים – היכולת לקרוא משחק ולחטוף את הכדור באלגנטיות ובזריזות, למרות החיסרון הפיזי, האמביציה לתקוף את הכדור בכל מחיר, ניצחונות רבים במאבקי גובה בזכות ניתור מצוין (68% הצלחה, מקום שמיני בליגה מבין הקשרים המרכזיים). אותם אלמנטים מתבטאים באיכות גבוהה יותר גם העונה בהפועל כפ"ס.
אהוד רביעי בקבוצה מבחינת דקות משחק (1031, משחק חסר בגלל צהובים), ונראה שבזכות אותם אלמנטים והאיזון שהוא הביא למשחק הוא החולייה החשובה ביותר של הפועל כפ"ס בקישור.
ומה בכל זאת חסר? אהוד מתפקד מצוין ללא הכדור, בפעולות שלרוב מתבטאות בפן ההגנתי. אך כשהקבוצה מחזיקה בכדור, נדרשות יותר פעולות התקפיות אפקטיביות כמו מסירות מפתח, השתחררות מלחץ ואיומים לשער (ללא שערים העונה, בישול אחד, פחות מבעיטה לשער במשחק, ללא מסירות מפתח).
למרות החיסרון ההתקפי, אהוד עשה העונה קפיצת מדרגה משמעותית בקריירה כשמתבלט בקבוצה בוגרת בליגה הלאומית. אם ימשיך במגמה וגם ידאג לעבוד על הפן ההתקפי, זו עשויה להיות סנונית ראשונה להצלחת פרויקט המושאלים עבור מכבי חיפה.