אוהדי הפועל נגד המשטרה: "רודפים אותנו"
הקהל האדום טוען למעצרי שווא ומבקר את התנהלות המועדון


לאחר שבשבוע שעבר הרחיקה משטרת ישראל 12 אוהדי הפועל תל אביב ביממה שלפני המשחק מול אחי נצרת, כולל אוהד שלטענתו לא מגיע למשחקים כבר כ-4 שנים, והגיעו לבתיהם של 15 אוהדים לתשאול לפנות בוקר, הוציא ארגון אולטראס הפועל הודעה מטעמו נגד משטרת פ"ת.
"לצערנו, שוב אנו נאלצים להידרש לעניין מאוס ומקומם, החורג מגבולות ההגיון ונוגד כל ערך דמוקרטי - רדיפה, התעמרות ונקיטת אפליה מובהקת מצד רשויות החוק", לשון ההודעה. "במקרה האמור: משטרת ישראל תחנת פתח-תקווה. כפי שאירע במקרים רבים בעונה הזו ובעונה הקודמת, גם הפעם משטרת פתח תקווה מנצלת לרעה את סמכויותיה ומותחת את המונופול הניתן לה ע"י המדינה הנוגע להגבלת החירות של אזרחי המדינה למחוזות מטרידים ביותר וכפי הנראה אף מרהיבה עוז וחורגת מסמכויות אלו. לא נהסס ונפעל ללא לאות בערכאות משפטיות ואחרות כדי להוכיח טענה זו בהמשך".
"בשבועות האחרונים נקטה משטרת פתח תקווה בדרך פעולה חדשה: לא רק מעצרי שווא אקראיים שאינם מבוססים, גם בקרב אוהדים שהובהר מעל לכל ספק שלא נכחו באירועים המיוחסים להם (עובדה שכמובן לא מונעת מהמשטרה להרחיקם רק מכוח "הרחקה מנהלית"), אלא מעצרי מנע על פעולות עתידיות (!) המיוחסות לאוהדים; שכמובן כמיטב המסורת נעצרים באישון לילה, בשעות לא שגרתיות ובאמצעים לא שגרתיים. כמובן שמתוך עשרות אוהדים שנעצרו, אף אוהד לא הגיע לבית המשפט מכיוון שברשות השופטת יתגלה בנקל שאין שום תשתית ראייתית נגד אותם אוהדים, המשטרה פשוט משתמשת בהרחקה שהחוק מאפשר לה ככלי ענישה והטרדה. כפי שכבר צויין בעבר, למרות אי הנעימות הברורה לאותם אוהדים הנגרמת מדפוס מקומם זה, גם הפעם עניין זה אינו במרכז הודעה זו.
