mako
פרסומת

"לא היו נערות ליווי, ניסו לטשטש כישלון"

שאול אייזנברג, שעבד בנבחרת בזמן הפרשה: "הדליפו את זה בשל הבושה המקצועית"

פורסם:
(GETTY)
צילום: ספורט 5
הקישור הועתק
(GETTY)
(GETTY) | צילום: ספורט 5

פרשת נערות הליווי היא אחת הפרשות המוכרות והמתוקשרות ביותר בתולדות הספורט הישראלי, ובה נטען כי שחקני נבחרת ישראל בכדורגל קיימו קשרים אינטימיים עם נערות ליווי במהלך ימי המשחקים החשובים מול נבחרת דנמרק במוקדמות יורו 2000.

מי שעבד בנבחרת באותם ימים היה שאול אייזנברג, שכתב בפוסט חדש בפייסבוק על הפרשה. "ה-13 בנובמבר 1999 חרוט לדיראון עולם בהסטוריה של הכדורגל הישראלי. באצטדיון ברמת גן במוצאי שבת מאוכלס ב-50 אלף איש ואשה נחלה הנבחרת הלאומית מפלה מבישה חמש אפס מנבחרת דנמרק. שלושה ימים לאחר מכן, במשחק הגומלין הביסו אותנו הדנים 3:0. 

בין לבין התפוצצה בתקשורת פרשת נערות הליווי! הייתי חלק אינטגראלי מהנבחרת בתפקיד קצין העיתונות ואני קובע חד משמעי - לא היו נערות ליווי בחדרי השחקנים ערב המשחק. אבל היה מי שהדליף את מה שהדליף על מנת לטשטש את בושת הכשלון המקצועי".

אייזבנרג המשיך בביקורת על הכדורגל הישראלי: "26 שנים עברו מאז והכדורגל הישראלי ממשיך לדשדש וביתר שאת. שני מאמנים שלעניות דעתי עשו תהליכי שינוי בכדורגל הישראלי היו ריצ׳ארד נילסן ז״ל, הדני שהגיע אלינו עם תואר אלוף אירופה, והמאמן השני אברהם גרנט, שהקמפיין למונדיאל 2006 היה הטוב ביותר מאז הצטרפות הכדורגל הישראלי לאירופה בתחילת שנות התשעים. נילסן וגרנט לא השלימו את המלאכה בגלל התנהלות כושלת של ראשי ההתאחדות דאז!".

חושף פרשת נערות הליווי, אביב הברון, שהיה אז עורך הספורט של "מעריב", אמר לערוץ הספורט בתגובה: "היו גם היו נערות ליווי. כך גם קבעה חברת החקירות שמינתה ההתאחדות. המקור לידיעה הבלעדית לא היה מתוך הנבחרת, כך שטענתו של אייזנברג מופרכת עוד יותר".