mako
פרסומת

״יש בישראל שחקנים שלקחו חלק ברצח העם״

אומנם המשחק יתקיים בעוד מעל ל-4 חודשים, אבל הדיונים הרשמיים והסוערים באירלנד על אירוח הנבחרת מגיעים לשיאים חדשים: ״מחובתנו להשמיע את קולנו למען אנשי עזה ופלסטין״

פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק
sportFive1726480
צילום: ספורט 5

לקחו את הבורות צעד אחד קדימה. נבחרת ישראל אמורה להתארח באירלנד ב-4 באוקטובר כחלק מקמפיין ליגת האומות, במסגרתו תפגוש גם את אוסטריה וקוסובו. אך נראה כי במדינה מהאי הבריטי לא מצליחים להשלים עם העובדה שהכחולים-לבנים נמצאים בדרכם אליהם, כשהרעש התקשורתי בנושא שובר שיאים.

כך לדוגמא, רק בימים האחרונים הודיעו שני שרי ספורט מקומיים כי לא יגיעו למשחק בין אירלנד לישראל כ״מחאה על רצח העם שישראל מבצעת בעזה״.

באירלנד הרחיקו לכת ואף שקלו לא להופיע בכלל למשחק, אך הבינו כי הסנקציות וההשלכות מצידה של אופ״א יהיו גדולים מדי. אך לצד זאת, כאמור, הלחץ התקשורתי על הנבחרת ואנשיה רק הולך וגודל מיום ליום, וזאת כשהמשחק ייערך בעוד יותר מ-4 חודשים.

הלילה (בין שישי לשבת) פורסם בתקשורת האירית כי חבר מועצה מדרי (בחלקה הצפוני של אירלנד) טוען כי ״יחשוף שמות של כדורגלנים ישראלים שלטענתו השתתפו ברצח העם״. זה קרה במהלך דיון על הצעה הקוראת להתאחדות לכדורגל האירית לבטל את המשחקים הקרובים נגד ישראל.

חבר המועצה שון הארקין אמר באולם הדיונים כי המשחקים אינם צריכים להתקיים. "מחובתנו להמשיך להשמיע את קולנו למען תושבי עזה ופלסטין", אמר הארקין. "רצח העם שם לא פסק והפלסטינים ממשיכים לה***ט בעזה ובגדה המערבית", הוסיף, כשהוא התייחס גם לאירועי המשט לעזה מהימים האחרונים.

פרסומת

הוא הסביר זאת במשפט בלתי-נתפס: "אם כך הם מתייחסים לאזרחים מהעולם ולאנשים מאירלנד, מהצפון ומהדרום, אנחנו יכולים רק להבין שכשהמצלמות כבויות, הפלסטינים עוברים התעללות ומקבלים יחס גרוע בהרבה. זה יהיה בלתי מתקבל על הדעת שהנבחרת האירית תשחק כרגע מול נבחרת שמבצעת רצח עם, כאשר חברים בנבחרת הישראלית לקחו בפועל חלק ברצח העם בעצמם וצריכים לעמוד בפני בית הדין הפלילי הבינלאומי".

כזכור, בהתאחדות הישראלית כבר הגיבו לשיח הרועש באירלנד, כשמסרו: "גם אם יש ביניהם כאלה שמספרים לעצמם סיפור אחר. מי ששתקו בזמן טבח ה-7 באוקטובר מוטב שלא יטיפו מוסר לאף אחד בעולם. אנחנו מתנהלים אך ורק מול ההתאחדות האירית; שום דבר אחר לא באמת מעניין אותנו. כולם יכולים להפסיק לפנות אלינו בשאלות לגבי שני המשחקים — אנחנו נגיע".