mako
פרסומת

"הדלת של ישראל לאינדונזיה תשאר סגורה"

התבטאות של שר בכיר מהמדינה שמארחת את המונדיאליטו. אפשרות: הנוער ישחקו בסינגפור

פורסם:
הקישור הועתק
אינדונזיה עוינת את ישראל (getty)
אינדונזיה עוינת את ישראל (getty) | צילום: ספורט 5
איפה נשחק?
איפה נשחק? | צילום: ספורט 5

פארסת האירוח של המונדיאליטו ממשיכה להעסיק את התקשורת באינדונזיה. לפי דיווח היום (שלישי), טורניר אליפות העולם עד גיל 20 עשוי בכל זאת להשאר בידי המארחת אינדונזיה. כאשר המשחקים של נבחרת הנוער הישראלית יתקיימו בסינגפור.

על היוזמה הזו אחראים מספר גורמים איסלמיסטים שאינם רואים בעין יפה את השתתפות הנבחרת הישראלית בטורניר. כאמור לאינדונזיה ולישראל אין יחסים דיפלומטיים, אבל על פי חוקי פיפ"א אין מניעת השתתפות או הגעת קהל ישראלי למדינה האיסלמית שתארח את הטורניר בחודש מאי האחרון.

פרסומת

בשל הלחץ של אותם אירגונים ככול הנראה בוטלה הגרלת המונדיאליטו היתה אמורה להתקיים החודש, כאשר מאז עולות ספקולציות לגבי סוגיית האירוח ומקומה של ישראל. מספר דיווחים דיברו על כך שהטורניר עשוי להתקיים במדינות אחרות כמו ארגנטינה, קטאר ופרו.

בהקשר הזה אחד מהשרים הבכירים בממשלת אינדונזיה, מחפוד, צוטט: "הדרך של ישראל לאינדונזיה תהיה סגורה, כולל יחסים דיפלומטיים, כל עוד פלסטין לא תהיה חופשית".