רועי בקל לא מאמין שזה המחיר שנקבע לו (יניב גונן) (צילום: מערכת ONE)
רועי בקל לא מאמין שזה המחיר שנקבע לו (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE

המוסד למעמד השחקן קבע כי מחיר כרטיסו של שחקן מכבי פתח תקווה רועי בקל יהיה 1.2 מליון שקל – מחיר גבוה מאוד באופן יחסי לשחקן שבפועל שיחק רק עונה אחת באופן סדיר בקבוצה. 

כזכור, השחקן אשר סיים העונה חוזה בקבוצה הגיע למו"מ לחידוש ההסכם וגילה כי הקבוצה מציעה לו הצעה בסכומים נמוכים מאוד. הקשר פנה לוועדה למעמד השחקן באמצעות פרקליטיו, עורכי הדין דן חי ועופר בן אסא ממשרד דן חי ושות', בדרישה כי הוועדה תנקוב מחיר נמוך לכרטיסו כדי שיוכל להשתחרר מהקבוצה.

לטענת נציגי השחקן, לצורכי הוועדה בלבד, טענה הקבוצה במהלך כתב התשובה שלה כי הציעה לשחקן הסכם הגבוה במאות אלפי שקלים מזה שהציעה בפועל, וזאת כדי שהוועדה תאלץ לנקוב מחיר גבוה על כרטיס שחקנו.

ל-ONE נודע כי ההליך עצמו התנהל בצורה תמוהה עד מאוד כאשר הוועדה היתה עתידה לתת את החלטתה רק בשבוע הבא. עם זאת, נציג הקבוצה, סלע מנדל, התקשר אל השחקן כבר ביום שלישי בבוקר, טרם כתיבת החלטת הוועדה, והודיע לו כי נקבע שתג מחירו עומד על 1.2 מליון שקלים. ואכן, יום לאחר מכן, כאשר הועברה ההחלטה לצדדים נודע לשחקן כי נציג הקבוצה דבר אמת.

רועי בקל מתווכח עם אסף קינן. עכשיו הוויכוחים על מחירו (יוסי ציפקיס (צילום: מערכת ONE)
רועי בקל מתווכח עם אסף קינן. עכשיו הוויכוחים על מחירו (יוסי ציפקיס) | צילום: מערכת ONE

יצוין כי חברי הוועדה טענו כי תקנון ההתאחדות אינו תואם את התקנון הבינלאומי ולו היה תואם היו פוסקים לקבוצה פיצוי נמוך באופן משמעותי. במקביל פנו בדרישה לנציגי ההתאחדות לשנות את התקנון באופן שיתאים לשוק הישראלי.

כך נכתב בהחלטת הועדה: "אנו מפנים פעם נוספת את קברניטי ההתאחדות, לבחון מול פיפ"א/אופ"א את האפשרות לשנות את הפיצוי המצטבר ולהתאימו לשוק הישראלי. נדמה שהסכומים המפורטים בטבלה, כמו גם קשיחות הקריטריונים והיעדר מדרג בין קטגוריות שונות אינם מתאימים לשוק הישראלי".

"אין כל ספק שאם לא היינו כבולים בהוראות התקנון בעניין קביעת סכום פיצוי מינימאלי כמפורט לעיל, היינו פוסקים לקבוצה פיצוי נמוך באופן משמעותי ביותר מזה אותו אנו מחוייבים לפסוק", סיכמו בוועדה.

ההתאחדות לכדורגל. הערעור שלה נדחה (צילום: מערכת ONE)
ההתאחדות לכדורגל. &"אבסורד&", לטעת עו&"ד דן חי (רועי גלדסטון) | צילום: מערכת ONE

במקביל, הגיש השחקן בשבוע שעבר אף תביעה כספית בסך 90 אלף שקל בטענה לחובות עבר שהקבוצה מכחישה כעת את קיומם. עו"ד דן חי: "לצערנו נפסק סכום גבוה מאוד אולם לא נותר לנו אלא לכבד את החלטת הועדה. נוצר מצב אבסורדי המאפשר לקבוצה לשפר את הצעתה וכך לכבול את ידי הוועדה לפסוק מחירים שאינם ריאלים לשוק בישראל. אנו לומדים את ההחלטה ובקרוב נודיע כיצד בכוונתו לפעול".           

בעלי מכבי פתח תקווה, עמוס לוזון, הגיב לידיעה ומסר לכתבנו עומרי תבור: "הכל גיבוב של שטויות כי התקנון קובע באופן ברור ששחקן שטרם מלאו לו 24 שנים, הוועדה חייבת לפסוק סכום העומד על פי שלוש מההצעה שהועברה לו וברגע שבקל קיבל הצעה של כ-420 אלף ברוטו לשנה אז היה ברור שהפסיקה תצא באיזור המיליון ומאתיים חמישים אלף שקלים, כמו שאכן נקבע. לחברי הוועדה לא היה יותר מדי שיקול דעת בנושא".

"ביום שבקל פנה לוועדה למעמד השחקן ידעתי מה יהיה הסכום שייקבע ואם היית מתקשר אליי הייתי אומר לך בדיוק כי כמו שכבר אמרתי, יש סעיף בתקנון שקובע כי הפסיקה תהיה פי שלוש מההצעה שקיבל השחקן אם טרם מלאו לו 24 שנים, לא צריך להיות גאון כזה גדול".

עמוס לוזון. הדרישות הגבוהות שלו הובילו לפיצוץ העסקה (מיכה בננו) (öéìåí: מערכת ONE)
עמוס לוזון. (מיכה בננו) | öéìåí: מערכת ONE

"אני לא יודע מה מנדל אמר או לא. הוא לא ידע מה יהיה הסכום אלא ככל הנראה העריך מכיוון שידע מה ההצעה שהוגשה לבקל. רועי בקל נמצא במכבי פתח תקווה מגיל 0, כבר מעל 15 שנה במועדון ומגיע למכבי פתח תקווה דמי השבחה".

תגובת ההתאחדות לכדורגל תובא לכשתתקבל.